|
Судбина или случајност? |
Внеси реплика | страница <1 2627282930> |
Автор | |||
konan
Сениор Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mama, sudbina? pak begas od linijata, ne e sudbina ako mi se dopagas so stavovite, ili mislam deka mozam da vlijaam za da imas podobar stav,ili mislam deka so tvojot stav ke doprinesis za da go proshiram vidikot ili da vidam deka vistina sum vo pravo, tuka nema sudbina
|
|||
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тоа е различноста, тоа е човечката психа, секој верува во што сака. Јас верувам во судбината, некој верува во ...така рекол господ... трет вели дека тоа е само случајност... Во тоа е убавината
|
|||
konan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
da, ubavinata e vo razlicnosta, so ke se sluce ako e se crveno, bljak, no stavovi za postoenje na sudbina slucajnost i srekja ne se razlicnost, zborime za, i dali ima
|
|||
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
|
|||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
мислам дека ако се разговара за... како да го дефинирам... лично, интроспективно доживување на некои работи... а да се нема опит за себепознание... нормално е дека човек станува роб на судбината...
тогаш за нашите успеси или неуспеси нормално е дека треба да постои “виновник“ ... затоа ние тоа го споредуаме со “судбина“..,, |
|||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|||
konan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
srekja definiram kako verovatnost pomegu posakuvano i realnost i so e tuka sudbina?
|
|||
|
|||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
па тоа е идеата...
а тоа шо кажува мамамд... за слободниот избор и за слободата... повеќе од 100% е во право дека секој сам избира... |
|||
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Случувањата на некои нешта апсолутно немаат врска со себеспознавањето.
пр. Сум научила само 3 прашања за испит и одам онака да не ми пропаднат парите за пријавата Влечам ливче и ми паѓаат токму тие три прашања, одговарам и добивам 9. Себеспознавање??? Судбина (среќа) |
|||
konan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
1. namestena rabota
2. verovatnosta pomegu zelbite i realnosta se ne sekogas dobitni
3. nemoguca misija
|
|||
|
|||
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
значи ти имаш среќа - е сега ако така размислуваш баш ме интересира шо е “судбина“ а шо “среќа“... мислам дека нема да ти биде тешко со неколку реченици да одговориш... зашо вака, ја сум во заблуда: шо е судбина, а шо среќа... |
|||
|
|||
konan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
konan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ке објаснам и тоа бајаги ама сега судбината предодредила да работам нешто друго кое е многу поважно од објаснувањето, така да ќе почекаме до попосле |
|||
konan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
за судбината... имај убава работа “што ја определува судбината“ |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 2627282930> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |