|
Преговори за името |
Внеси реплика | страница <1 34567 184> |
Автор | |||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Од каде само ја извади таа бројка за пасошите |
|||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Slabo mu se "vigjava", mungos...
Mu se videla nekoja brojka plus odnapred ili odnazad... |
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Само Чак Норис... |
|||
ThePPPTrooper
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор АнтиКомунист.. Регистриран: 12.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 581 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Воопшто не можам да се сложам со тебе! Македонец си е Македонец, Македонија се сака секогаш! Како што се сакаат родителите или своето дете без разлика дали се богати или сиромашни, убави или грди, инвалиди или било што да им фали. Имам 23, живеам во семејство каде моите родители имаат 'приватен бизнис' кој некогаш дава доволно, некогаш премалку, до 20-тата година спиев на ист кревет со брат ми (сега се ожени ), немам за одмор во странство, некогаш се наоѓа пара за до Охрид, но најчесто сум во село и таму ми е убаво. Не ли ја гледаш себичноста со која се одликува овој 'народ'? Се жали дека едвај скрпува крај со крај, а од друга страна? Погледни ги луѓето окулу себе, секаде имаш примери, твои роднини и пријатели. Ако имаш денес да му платиш игротека од 2000 денари на твоето дете за роденден, тогаш немаш право да се лутиш утре дека не можеш да го 'изгураш' месецот. Тоа реално е луксуз, а не потреба, би било убаво да му го овозможиш тоа на твоето дете, но кога немаш средства, тоа е тоа. Ако имаш да дадеш 4000 за патики, а твоите дома земаат 6000 месечно, немаш право повторно. Брат ми се жали дека нема пари за малото кое има 4 месеци, а има пари за во кладилница, има пари за да нарача шалови од Германија за 1500 денари. Примери до бескрај... Спомнуваш некоја политичко-бизнис групација која ја цица крвта на обичниот човек. Кој е виновен? Додека го цицаат народот, народот што прави? Гледа Шехерезад, дреме на фејсбук, игра видео игри, се опива, 'кисне' во калдилници, ја обожава Вики? Ако си загрозен, СЕ СПРАВУВАШ СО ЗАКАНАТА!!! Затоа освестете се, не се поврзува националната припадност со финансиите и колку си гладен или сит денес... да не бидам оф-топик, мојот став за името. Знаеме какви луѓе ја креираат политиката сите овие години, од 1991-ва наваму. ЕУ има 27 членки. На ниту една членка при влегувањето во ЕУ името не и претставувало услов за влез. Прекин на преговорите и крај. Не сакате вакви какви што сме или не. Ако не, прашање е 'кој ќе се јунак изнајде'? Изменето од ThePPPTrooper - 04.Декември.2009 во 00:36 |
|||
Those who wants to live, let them fight, and those who does not want to fight in this world of eternal struggle, do not deserve to live!
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
БРАВО!!!
|
|||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Браво мајсторе...
|
|||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
THE PPPTrooper во твојот пост се е кажано...прави зборови на право место...секој коментар после твојов на темава е излишен
|
|||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
tanas_1902
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 346 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И за тебе е меродавно тоа што го вели Мендух Тачи?
И една офф топик забелешка на дел од овој пост:
Не се чуди! Тоа ти се вика демократија! Да му дозволиш секому да каже тоа што мисли, а за тоа да не сноси последици. Дали во Бугарија може некој слободно да се произнесе што мисли за националните малцинства (македонец, турчин ...)? А пак за регистрации на нивни здруженија или партии ич да не зборуваме! |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Аферим патриотчиња.Каде ли бевте 2001 да го докажувате патриотизмот.
Се изначитав се и сешто, а најмноги прекин на преговорите. Ако смееше Грујо тоа да го направи ќе го направеше, но не смее. Преговорите ќе продолжат сакал некој кај нас тоа да се случи или не. Промена на име ќе има, вака или така. Ќе ве потсетам на историјата не така дамнешна 2001-ва. Рамковниот договор не го составија ни македонците ни албанците, дојдоа некои трети со напишан договор и само рекоа потпиши. И потпишаа 5-мина како попчиња, ни А ни БЕ. Истото ќе се случи и со името, ако сами не се сложиме на некое име пак ќе дојдат тие третите со зготвено име (кое овојпат нема ни да содржи збор македонија во него) и пак ќе речат потпиши. И пак ќе потпишат како попчиња. Затоа не продавајте демагогија. Промена на името е завршена работа сакале ние или не. |
|||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
|||
tanas_1902
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 346 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E па и jас сум македонче па сом жив и здрав и слободно мога да се произнесувам за кое кажеш малцинство! Еве зборувам по македонски па никоj не доди да ми каже дека сом предавник и изрод отроден! Ама jа ти зборуваj по бугарски па да видиш после чудеса ... ! Шефке сори за офтопика ама понеже ме прашат соответно одговарам! |
|||
ThePPPTrooper
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор АнтиКомунист.. Регистриран: 12.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 581 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Атеист, ај ако гледаш во иднината, кажи ми во иднина што ќе работам и дали ќе бидам во Македонија или во странство. Да ти одговорам на некои прашања надвор од темава. Во 2001 бев средношколец, прва година средно. Рамковниот договор го состави Борис Трајковски за да ја 'оконча' кризата или поради надворешен притисок, а не некои трети. Потпишаа 5-мина, ЉуБчо Георгиевски, Бранко Црвенковски, Арбен Џафери, Имер Имери и Борис Трајковски, а гарантираа Франсоа Леотар и Џејмс Пердју. Кажи ми овде еден Македонец меѓу овие. Нема чесен Македонец кој го прифаќа Рамковниот договор како нормален. Некако си ми многу сигурен во ставовите дека ќе се смени името. Грујо не смее да ги прекине преговорите? Грешка си! Грујо смее и може да ги прекине преговорите. Работата е дали сака да ризикува? Рејтингот, животот, да ризикува се. Затоа е Премиер. Ако ВМРО-ДПМНЕ на чело со Никола Груевски дозволат промена на името, треба да си го избришат тоа ВМРО од името и да се скријат засекогаш од очите на јавноста затоа што НИКОГАШ нема да бидат достојни да се декларираат како наследници на македонските револуционери! Изменето од ThePPPTrooper - 04.Декември.2009 во 13:54 |
|||
Those who wants to live, let them fight, and those who does not want to fight in this world of eternal struggle, do not deserve to live!
|
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас бев на борбените позиции. А ти?
Не смее!? Да, кога веќе се прифати ваквиот сервилен однос на поранешните владеачки структури, кој не’ доведе до каде што сме, логично е дека сега засега не смее да се прекинат преговорите. Нема да биде дипломатски, де! Но, ако за 3 дена се случи уште едно вето од страна на Грција, тогаш и јас би се согласил за моментален прекин на преговорите. Без оглед дали тоа ќе влијае врз рејтингот на некој политичар (во случајов на Груевски).
Токму поради оваа наша македонска филозофија на себенепочитување, на себеомаловажување, на страв од преземање посмели чекори и цврсто застанување зад нив ... која ја научија домашните и странските непријатели, ние македонците нема да ги оствариме своите желби, стремежи, идеали ... секогаш некои други ќе ни’ бидат криви ... Не, ние сме криви, затоа што применуваме многу погрешна тактика на послаб отпор. И се додека патиме од овој комплекс на пониска вредност, ќе биде така. Додека не’ биде. А кога ќе нема да не’ биде - веќе ќе биде сеедно! |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
Внеси реплика | страница <1 34567 184> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |