|
Убиен православен мисионер - свештеник!!! |
Внеси реплика | страница <1 7891011> |
Автор | |
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А дали е важно кој го убил? Нели е поважно да се види зошто е убиен? Сепак причината за тој ѕверски гест е - религијата! Без оглед христијанска, муслиманска ... И овој пат, како и безброј пати досега во човековата историја, религиското (теолошкото) убедување е причина за една насилна смрт.
А сите декларативно проповедаат љубов, разбирање, толеранција ... И во името на овие цивилизациски норми кои сакаат да ги наметнат врз други луѓе, тие убиваат. Да ги спомнеме овде американските индијанци, кои биле убивани за да ја прифатат религијата на љубовта! |
|
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i se dozna sega koje ubiecot?
|
|
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
|
Superior
Група Регистриран: 23.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 98 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А кои се непријателите на Христа? 1. Оние кои го сметаат за Бог 2. Оние кои го сметаат за Божји Пратеник, или: 3. Оние кои го сметаат само за обичен човек? |
|
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
odgovorot ....
ke go najdes kazan od negovite najbliski sorabotnici...apostolite.... |
|
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Жал ми е што не и владеам словенските јазици, па неможам баш најјасно да го разберам текстов, ми личи дека е мошне интересен.
http://sysoev2.narod.ru/vasleg.html |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
обиди се со гугл преведувачот но помали реченици ..... не цел текст одеднаш ......
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OK, благодарам.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sto mislite za stranata?
|
|
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од тоа што видов на кратко, мене посебно ми се допаданаа оние делово каде има како се прима во Светата Црква ако некој дошол од разна ерес.
Изменето од ahmar1 - 04.Декември.2009 во 14:04 |
|
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
|
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koga stanuva zbor okolu ovaa temaa deka e ubien svetenik zosto i ovaa ne go spomnuvatee ili sakate da se sokrie;
Visoki muslimanski sveštenik Ismail Bostanov ubijen je danas u svom vozilu u relativno mirnom delu severnog Kavkaza, saopštio je ruski državni zvaničnik. Naoružani napadači ubili su Bostanova, drugog po rangu muslimanskog sveštenika u regionu Karaćajevo-Čerkesija, pošto je stigao u regionalnu prestonicu Čerkesk, rekao je policijski istražitelj Vjačeslav Taranenko, prenela je agencija Rojters. |
|
|
|
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
opasni teroristi sa tija go zapustija svetov i vekov nigde da ne mojt coek da pojdit
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Temata e UBIEN PRAVOSLAVEN MISIONER-SVESTENIK!!! |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znam, i zatoa edna paralela na toa deka i muslimaski svestenik e ubien
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 7891011> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |