IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Ваши предлози до владата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ваши предлози до владата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3132333435 86>
Автор
Порака
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2009 во 15:07
да ми даде пензија па да можам и јас да одам на бања ........ барем ќе го раздвижиме бањскиот туризам голема%20насмевка
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2009 во 15:17
besplatno zdravstvo..besplatno skolstvo.besplatno ...ma se e besplatno,duri i kislorodot sto go disime!golema blagodarnost...големо%20гушкањесреќазадоволство
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2009 во 15:19

........ да продолжи со ова темпо на делење  бесплатни учебници и набавка на вакцини против дери грип .........

Изменето од МАРШАЛ - 01.Декември.2009 во 15:25
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2009 во 15:28
predlog konkreten ako sakate:koga ke se vakciniraat site graganji ,prvi treba da se vakciniraat ministrite...za da nema zabluda potoa...

Изменето од Анастеа - 01.Декември.2009 во 15:29
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2009 во 15:33
да му дозволи поголема слобода на граѓанинот при изјаснување и искажување како и поголема слобода за медиумите ......... не само латас да го гледаме како демек знаел све и бил најубав и најумен .......
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2009 во 15:34
Originally posted by zagor zagor напиша:

predlog konkreten ako sakate:koga ke se vakciniraat site graganji ,prvi treba da se vakciniraat ministrite...za da nema zabluda potoa...
da!....kako shto kralskata hrana ja probuvale najprvo nekoi bezvredni lugje( za niv)...ili koga obichen chovek ne e siguren deka neshto e "zdravo", pa prvo mu dava na kucheto ili machkata da proba...taka i tuka,..pa, ako crkne ponekoj minister (usput),...ako ne povekje ,.chista srekja kje bide ...za narodot!задоволство
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2009 во 15:36
предлог ......... министрите но и нивните семејства......... од истиот пакет вакцини за граѓаните .......... да ..........
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2009 во 15:36
....steta sto drzavata ni se rodi vo somnezi, koj den denes opstojuvaat!
neka plesne nekoj veke so raka i neka kaze:..od utre nema veke vaka!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2009 во 15:40
да престанат да субвенцираат адсл линии само за партиските членови ..... дајте малку и за сиромаштија што мака мачи да плати тага
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2009 во 19:18
Гледам политичкава ситуација на форумов не е променета откако ме нема.

он:
Да им бапнат на сите легачи и легачки по една доза рицинус.
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2009 во 19:24
Мој предлог до владата е да направи институции кои во продолжение на текстов ќе ги спомнам!

Просто ме обзема една милина кога гледам како нашиве членови си се надополнуваат едни со други!
И колку „брза“ е приврзана за маршалот, погледнете секаде каде тој се јавува, таа го поддржува. Во се!
Неможев да останам рамнодушен, а таа моја импресија да не ја сублимирам во еден експериментален збирен пост на дел од нивните писанија (кои поради просторот нема да ги дадам во стандардниот начин на цитирање):

Брза:     ubijte se! ( bukvalno !)....dodeka ( seushte) ne ste ja...utepale zemjava!
Маршал:     до КОЈА влада ? збунетост .....  смеење
Б:   AIDS da fatite,...i....H1N1...i ...i ....i site drugi mutacii nivni....i vie ...i site vashi potomci....do treto koleno...лутина
М:   да прифати промена на  името како неминовност и да со тоа престане циркузијадата во нејзина режија...
Б:   suicide!
Б:   da si nabavat povekje vakvi: (следи слика од електричен стол, и за да не зафаќа место не го копирам. заб. Златник) ...za koga ke im dojde vremeto...da imaat kaj da sednat!намигнување
М:   само нека набават некои на соларна ......... зошто струјата од нова година поскапува а не знам дали се толку вредни да се трошат пари за струја плазење
Б:   samo izgleda,...ne i e prioritet da go napravi dostoinstven kako na chovek ,..zivotot na nnejzinite podanici!
М:  во контекст на сонот за нато и еу ,  треба да престане со монополизирање и присвојување не само на територии 
Б:  sosema tokmu !аплауз i  koga ke go napravi toa,...tek togash moze da se prchi deka pravi neshto za drzavata i napateniot narod!
М:  да престане да става партиски кадри до кај ќе стигне ....... со тоа го нарушува демократското право на обичниот граѓанин за изјаснување ......

Меѓутоа, освен приврзаност кон, кај неа приметив нешто лошо, а тоа е колнењето. Не дека тоа не е типично женска особина, ама оваа, според арсеналот на употребени клетви, ги надминува просекот на жените: да фатите АИДС и други болести и нивни мутации за тие кои им се трн во око (и тоа од причини што - замислете - им ја одземале владеачката фотеља)! И не само тоа, туку ги колнат и нивните поколенија! Алооо, има ли некој памет овде? Туку ај, што колне - колне, ама следниве нејзини морничави зборови: убиства, самоубиства, бесења, електрични столчиња ... ме наведуваат на помисла дека овој нејзин проблем неможам јас да го решам со нкакви опомени, со никакви банови, суспензии... За ваква опсесија се потребни специјализирани институции.

Достоинство
!? Знаете што е тоа?изненадување Абе ај не збвјма%20ајде

Па читаш ли ма што пишува твојот патрон? За какво црно достоинство ми зборуваш?
Тој нема основно достоинство кон сопствената држава. И што е уште пострашно, тој не само што нема, туку тој е против државата во која се родил и во која живее и работи. Дури и Квислинг не ја негирал својата Норвешка како држава, а овој?

Originally posted by <font color=#ff00ff>brza brza напиша:

da!....kako shto kralskata hrana ja probuvale najprvo nekoi bezvredni lugje( za niv)...ili koga obichen chovek ne e siguren deka neshto e "zdravo", pa prvo mu dava na kucheto ili machkata da proba...taka i tuka,..pa, ako crkne ponekoj minister (usput),...ako ne povekje ,.chista srekja kje bide ...za narodot!задоволство

Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

предлог ......... министрите но и нивните семејства......... од истиот пакет вакцини за граѓаните .......... да...

Да бе! Сега велите прво министрите, па потоа народот! А ако тоа прво го стореа министрите, тогаш ќе речевте: „Ете, не им е гајле за народот, прво тие си се вакцинираа ... гледаат прво тие да си се спасат ... како божем нивните животи се подрагоцени , а народот кој го шиша ...“ смеење
Има ли начин некако вас да ви се погоди? не%20знам
Абе како обрач сте - као човек да ве згази, ќе го удрите по писка!губитник

Р.Ѕ. Изборот на оваа нежна боја на буквите во постовите на „брза“ мислам дека е насјоодветен на нејзината женска природа!  

Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2009 во 19:25
Многу шарен предлогот бееегазење%20од%20смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2009 во 19:33
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Мој предлог до владата е да направи институции кои во продолжение на текстов ќе ги спомнам!

Просто ме обзема една милина кога гледам како нашиве членови си се надополнуваат едни со други!
И колку „брза“ е приврзана за маршалот, погледнете секаде каде тој се јавува, таа го поддржува. Во се!
Неможев да останам рамнодушен, а таа моја импресија да не ја сублимирам во еден експериментален збирен пост на дел од нивните писанија (кои поради просторот нема да ги дадам во стандардниот начин на цитирање):

Брза:     ubijte se! ( bukvalno !)....dodeka ( seushte) ne ste ja...utepale zemjava!
Маршал:     до КОЈА влада ? збунетост .....  смеење
Б:   AIDS da fatite,...i....H1N1...i ...i ....i site drugi mutacii nivni....i vie ...i site vashi potomci....do treto koleno...лутина
М:   да прифати промена на  името како неминовност и да со тоа престане циркузијадата во нејзина режија...
Б:   suicide!
Б:   da si nabavat povekje vakvi: (следи слика од електричен стол, и за да не зафаќа место не го копирам. заб. Златник) ...za koga ke im dojde vremeto...da imaat kaj da sednat!намигнување
М:   само нека набават некои на соларна ......... зошто струјата од нова година поскапува а не знам дали се толку вредни да се трошат пари за струја плазење
Б:   samo izgleda,...ne i e prioritet da go napravi dostoinstven kako na chovek ,..zivotot na nnejzinite podanici!
М:  во контекст на сонот за нато и еу ,  треба да престане со монополизирање и присвојување не само на територии 
Б:  sosema tokmu !аплауз i  koga ke go napravi toa,...tek togash moze da se prchi deka pravi neshto za drzavata i napateniot narod!
М:  да престане да става партиски кадри до кај ќе стигне ....... со тоа го нарушува демократското право на обичниот граѓанин за изјаснување ......

Меѓутоа, освен приврзаност кон, кај неа приметив нешто лошо, а тоа е колнењето. Не дека тоа не е типично женска особина, ама оваа, според арсеналот на употребени клетви, ги надминува просекот на жените: да фатите АИДС и други болести и нивни мутации за тие кои им се трн во око (и тоа од причини што - замислете - им ја одземале владеачката фотеља)! И не само тоа, туку ги колнат и нивните поколенија! Алооо, има ли некој памет овде? Туку ај, што колне - колне, ама следниве нејзини морничави зборови: убиства, самоубиства, бесења, електрични столчиња ... ме наведуваат на помисла дека овој нејзин проблем неможам јас да го решам со нкакви опомени, со никакви банови, суспензии... За ваква опсесија се потребни специјализирани институции

ете што значи да си модератор ..... можеш да навредуваш кого сакаш и кога сакаш .......... ц ц ц ц ц ц ц ц ц ц ц тага

Достоинство
!? Знаете што е тоа?изненадување Абе ај не збвјма%20ајде

Па читаш ли ма што пишува твојот патрон? За какво црно достоинство ми зборуваш?
Тој нема основно достоинство кон сопствената држава. И што е уште пострашно, тој не само што нема, туку тој е против државата во која се родил и во која живее и работи. Дури и Квислинг не ја негирал својата Норвешка како држава, а овој?

Originally posted by <FONT color=#ff00ff>brza brza напиша:

предлог ......... министрите но и нивните семејства......... од истиот пакет вакцини за граѓаните .......... да...

Да бе! Сега велите прво министрите, па потоа народот! А ако тоа прво го стореа министрите, тогаш ќе речевте: „Ете, не им е гајле за народот, прво тие си се вакцинираа ... гледаат прво тие да си се спасат ... како божем нивните животи се подрагоцени , а народот кој го шиша ...“ смеење
Има ли начин некако вас да ви се погоди? не%20знам
Абе како обрач сте - као човек да ве згази, ќе го удрите по писка!губитник

Р.Ѕ. Изборот на оваа нежна боја на буквите во постовите на „брза“ мислам дека е насјоодветен на нејзината женска природа!  

кој дел од напишаното најповеќе те погоди ? ... мислам , во кој се најде ? газење%20од%20смеење

Изменето од МАРШАЛ - 01.Декември.2009 во 19:39
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2009 во 19:52

...кој дел од напишаното најповеќе те погоди ? ... мислам , во кој се најде ? газење%20од%20смеење

Кај тебе проблемот е дека ти воопшто неможеш да се најдеш, па затоа само се кезиш, што е уште една потврда за неопходноста од една ваква специјализирана институција.
Искрено, не ми се верува дека ќе се најде лек за вашата фрустрираност што не сте на власт, ама барем да се обиде човек.

...ете што значи да си модератор ..... можеш да навредуваш кого сакаш и кога сакаш .......... ц ц ц ц ц ц ц ц ц ц ц тага 

Навреда?збунетост Каде ти овде гледаш навреда?
Значи боли кога некој те навредаува, а? А кога ти навредуваш некого, тогаш тоа е во ред, така? И се лутиш кога те банираат. Но јас нема да те банирам. Зарем не е навреда (не само за мене туку за сите македонци) што не ја признаваш мојата држава, што према неа се однесуваш како за нешто непостоечко?
Колку пати само те опоменувавме со колешката, колку пати беше баниран, што уште треба да направиме за да сфатиш дека грешиш со твојот пристап?
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3132333435 86>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,309 секунди.