IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Богатиот речник на Љубомир Фрчкоски
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Богатиот речник на Љубомир Фрчкоски

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2009 во 13:34
Леле засекирани з аречникот на Фрчле... абе имаат ли овие памет? зарем не се свесни дека сакајки да го омаловажат му ги дигаат акциите...
ВМРО-ДПМНЕ ЦИТИРА КОЛУМНИ
Фрчкоски бил вулгарен и кон Карл Билт

Вулгарните и недоличните ставови со кои изобилуваат настапите на Фрчкоски не можат да се разберат поинаку освен како дел од сценарио за девалвација и изолација на Македонија, обвини вчера ВМРО-ДПМНЕ. Како илустрација, партијата цитира колумна од Фрчкоски во која тој го нарекува „морон“, „лузер“ и „стап“ министерот за надворешни работи на Шведска и европски дипломат Карл Билт. „Тој ги содржи практично сите лоши страни на европската дипломатија (нордиски засилени): лоша информираност за теренот на кој работат, ароганција и еуфорија во губитнички дуплекс. Не можев да му се начудам за самоуверениот начин со кој ги презентира ставовите и решенијата за Балканот на некои моронски дипломати од Европа, а благи Боже, поим нема за што зборува“, го цитира ВМРО-ДПМНЕ Фрчкоски и прашува: - Доколку Фрчкоски биде избран за претседател, со каков морален кредибилитет ќе му се обрати на господинот Билт, кој е министер за надворешни работи на Шведска и иден претседавач на европскиот Совет на министри? Неговите навредливи и провокативни ставови насочени кон врвни европски дипломати, за жал, како да се пресметани директно да ја загрозат евроатлантската интеграција на нашата земја. Фрчкоски е вовед во изолација сам по себе, изолација предизвикана од ароганција и од ниско ниво култура во нормалната комуникација - рече Панде Лазаровски, член на Извршниот одбор на ВМРО-ДПМНЕ.

Кон врв
Vercingetorix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јули.2009
Поени: 421
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vercingetorix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Август.2009 во 01:13
Сељак.
Кон врв
mariija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Поени: 2459
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mariija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Август.2009 во 04:16
soliden orator
Кон врв
BoaVista Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 24.Ноември.2009
Поени: 124
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BoaVista Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2009 во 15:33
Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

Абе остај ти ВМРЕто,види го ова гојдото шо стигнало професор на факултет да биди,а и се дрзнал да се кандидира за престседател каков и**** вади од устата.

Господине Прчковски,јас да ви предложам доживотен бесплатен престој во Битолската зоолошка градина со вашите далеку почисти поневулгарни роднини,приматите.

Znaci partiive im go pomatija umot na mladite vo Makedonija. Najiskreno mi se gadi od takvi partiski poslusnci koi za kutija cigari i pivo, cel den ke ti ja rastropaat glavata so gluposti za toa kolku mnogu nivnata partija napravila, a protivnickata ne itn itn itn. I najiskreno se sramam od takva mladina, mladina koja nema svoe jas, mladina koja ne znae da pobara podobruvanje na studentskite uslovi, no zatoa pak mladina koja pluka po sekoj i sekogo po naredba na svojata politicka partija. Sto ke ni e takva mladina? Ili podobro kazano, sto ke ni se takvi piuni so koj maticnata partija si igra kako sto saka?
E sega da ja trgneme politikata na strana, sakam da kazam nesto konkretno za temata. Spored mene podobar kanditat za pretsedatelskite izbori od Frckovski nemase. Kako prvo, koga veke se pisuva za negovata vulgarnost, neka se napise nesto poveke i za znaenjeto koe toj go ima, recnikot na koj sto zboruva i iskustvoto. Covekot e kapacitet za materijata na koja ima doktorirano, a ovoj Gorge Jadniot Ivanov voda ne moze da mu nosi. Ova go zboruvam kako student na pravniot fakultet na koj mu imaat predavano i dvajcata gorenavedeni profesori. Znaci za znaenje i kapacitet za izrazuvanje i oratorstvo, Na Frcko mu nema ramen. Vtoro, ako gledame realno, i G. Ivanov upotrebuvase KLETVI do sedmo koleno, ili pa sto znam toa mozda e normalno za vmrovskata mladina. I kako treto, vremeto pokaza deka segasniot pretsedatel ni e totalna utka, izguben, zbunet, nespremen za izjavi, bez Gruevski ne smee da mrdne, pred pres konferencija ke nauci deset reda, a na niedno naredno prasanje nema da znae da odgovori...ima uste mnoooogu, ali ite si znaeme da ne pisuvam. Sami kratko i jasno ke kazam nasiot segasen pretsedatel se odnesuva kako ALISA VO ZEMJATA NA CUDATA.

Изменето од Анастеа - 27.Ноември.2009 во 15:40
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2009 во 16:50
еј ама тема сте ископале...баш ми е криво шо Зорево Слободарско не не дружи веќе...ептен сакав да ми раскаже сега после време минато за ораторските способности на Ѓорге...
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.