|
Што можеме да направиме за Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 2425262728 34> |
Автор | |||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да добар почеток но дајте еден пример на личност за која мислите дека има капацитет да ја подобри состојбата |
|||
Момче Македонче
Сениор Регистриран: 16.Август.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Владиката Тимотеј
За почеток треба да ја исчистиме државава од лажговци, политичари и преваранти, ама се плашам дека тогаш нема да остане никој во државава |
|||
„Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев
|
|||
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да супер е тој владика и еден од ретките
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Општеството е такво какви што сме НИЕ. Силата на единката Е (поточно може да биде) огромна, индивидуално. Кога таквата сила колективно се мултиплицира, ефектот се гледа во функционирањето на државата и општеството, на сите нивоа. Проблемот кај нас ми се чини е во недостатокот на критична маса единки кои располагаат со таква движечка сила која општеството би го туркала напред... наместо во рикверц. Сите ние го правиме тој колективитет, државата, и кога таа ќе се погледне од гро-план може да се донесе заклучок со какви единки располага државата. Исто и преку политичарите: и тие се единки, и тие произлегуваат од народот... каков е народот, такви му се и политичарите. И друго нешто кај нас - премногу полагаме или се потпираме на колективното: е сега баш јас ли за тоа да се секирам, е баш јас ли тоа да го сработам кога може друг, е баш јас ли ќе променам нешто, е па од мене ли зависи... Не излегуваат на избори (од мене ли зависи), не одат и не организираат протести (е од мене ли зависи).... А зависи, зависи од сите нас. Моето мото секогаш е: почни прво од себеси! Сите располагаме со некаква сила, сите можеме по нешто добро да направиме за државата... работата е во волјата, дали тоа го сакаме или не. Изменето од Анастеа - 25.Ноември.2009 во 01:28 |
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
In medias res! |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да почни прво од себеси ама другиот ден ќе дојдат од петата колона и не ќе знајш каде ти е главата. Од лично искуство на времето кога одев со старото македонско знаме нашите борци од НОБ го плукаа тоа знаме а и мене затоа што тогаш на влас беше Б.Ц. Слободно излези како единка ако како ќе си одиш дома |
|||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Далечна е 1948... БЦ за тоа знаме практикуваше полоши методи од оние на елините - македономахос... во Елада... а за комунистите не мора да се разговара... Само се прашувам: До кога бе ова комунистиве ќе не мачат, едно време тие сега и децата нивни... |
|||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|||
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Лесно е да речиш излези сам ќе ти се приклучат,ама штета што Македонците не се виножито за нив цел амбасадорски кор дојде да им даде подршка.
е на кое тереџе е дојден Македонецот во своја земја гостин |
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
јас лично не можам а и не сакам да сторам нешто ........ но затоа како што гледам , има тука и такви кои се подготвени да сторат се’ ....... виртуелно и од безбедна раздалеченост
|
|||
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
доста стори ти време е нешто и македонија да ти врати [:-&] |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
tolku li e tesko da si ja sakate?????
|
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne deka ne si ja sakame..ama od pusto sakanje nekoi vekje ja prodadoa sose nas.
Kasno e prijatele za bilo shto da se stori, bar sega. Posle 7 Dekemvri ke vidime. Togash da sme zdravi i zjivi pa kje se borime. |
|||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|||
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
по 7 иди 8 а послем тоа сите на новогодишна журка |
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Што можеме да направиме за Македонија?
Исто што се направи за Југославија - повеќе ништо. Ја растурија целосно, луѓето крвно се замразија, а после неколку години, ајде пак заедно. Си играат „дрн-дупка“ со нас! Секогаш е така кога државата се нагризува одвнатре. И не само Југославија. Многу други поголеми цивилизации пропаднаа поради тој внатрешен фактор, поради тоа разјадување, раздвојување одвнатре. Да ги спомнам само Вавилон, Рим, Византија ... А што е денес Македонија во споредба со овие земји? Кога тие пропаднале, па што остана за Македонија. Со оглед на ситуацијата во Македонија (а форумов е типична слика на Македонија во мало), иако во никој случај тоа не го посакувам, сепак мислам дека за кратко време и ние ќе заминеме во - историјата! Многу ми е тешко што ова го пишувам како една можна опција за Македонија, но сега, како што се сега поставени работиве, јас не гледам дека некој може нешто да направи за неа, за да имаме друга (розова) иднина. Р.Ѕ. Знаете што е песимист? Тоа е оптимист со искуство. Изменето од Zlatnik - 26.Ноември.2009 во 22:18 |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
Внеси реплика | страница <1 2425262728 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |