|
Вистинскиот маж никогаш не удира жена! |
Внеси реплика | страница <12345 9> |
Автор | |
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
po brojot na komentarite na forumov mozam da zaklucam deka dobar broj na forumdziki imaat VISTINSKI mazi(partneri)...
zatoa eden golem od mene i neka gi pozdravat mazite...od mene!ne bre,kakov kotek ,nema kotek da dobiete...
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mene mojana mi se zakani deka ke mi akne tri boksa...ama posle i e zal, pa me zalapue i mi pravi ova ona
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се додека е виртуелно ај, ама кога почнува да се пресликува во реалноста
Вредат ли кампањи за ненасилство, ако се промовира какво/такво насилство Виртуелно тепање жени |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чичко Фрод вели дека оној што тепа жена, значи ги мрази жените , а не смее да признае дека ги сака мажите.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ВИСТИНСКИ МАЖ НИКОГАШ НЕ УДИРА ТУЃИ ЖЕНИ. |
|
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секој маж е посилен од било која жена
секој може да ја удри но вистински е оној кој не помислува на тоа |
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
more mavaj dodeka mozes...!
ovie samo pari perat so reklamite,ne gi slusajte...!
|
|
|
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..mozebi podobro ke zvucese ...ako ima vo sto da mavas.. |
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Античкиот
Сениор Поглавица Тешки Очи Регистриран: 14.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Море за овие наши балкански метли со понашање на битанга- само дрво !!!!
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i ja toa vikam !...a,kako inache da ja ....opametish?
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Античкиот
Сениор Поглавица Тешки Очи Регистриран: 14.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никако друже брза... ама имат еден проблем а тоа е поистоветувањет...
Има стварно кротки и мирни жени кои го почитуваат мажот, а овој па битанга ја бие и к“““ не му чуе... тоа е за осуда... Ама од друга страна (за жал 90% од тепаните жени) се тешки фукари, недомаќинки и алапачи- па е чудно и да не ја биеш... Најчесто се тепани за прељуба нели??? А па овие нашиве шмиздли- не сакам ни да прам муабет.. ај кај шо ќор динар немет, немет ни основна култура а се преправаат , мислиш од париз се... Па се фукараат со разноразни дебили, шиптари , и сељаци... не сакаат да работат за дневница а сакаат да трошат како париз хилтон... е оваа група на фљами... заслужуваат и требаат да бидат тепани... |
|
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nasilstvoto kon zena ne se opravduva no toa dojdza poradi dve pricini koi glaven se faktor vo site oblasti na covekot za da se dojde do nasilstvo.ednata e poradi kompleksi na nasilnikot a drugata e poradi golemiot prestap na liceto vrz koe se primenuva nasilstvo.pa taka nasilstvoto vrz zena ne moze da se gleda poodelno od drugite formi na nasilstvo vo opstestvoto.pa taka nekoja zena ako e seriski ubiec ne treba da se ocekuva deka ke bide pomiluvana samo zaradi toa sto e zena nego i za nea sleduva smrtna kazna kako i za ostanatite.
|
|
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во Македонија, покрај државната помош од Центарот за социјални работи, на помош на жените, жртви на насилство, им се и неколкуте невладините организации.
До сега низ Заштитните центри, сигурните прибежишта на жртвите, поминале околу 270 жени, но точниот број на жртвите се смета дека е многу поголем. А причината, како и насекаде, не секогаш е алкохолот или сиромаштијата, па насилството е забележано во сите општествени групи.
БиБиСи од Македонија го пренесе сведочењето на една од многуте жени жртви на семејното насилство ......-„Фрлаше по мене со чаши, со столици, а пред некоја вечер и со нож ме нападна на спиење, ме малтретираше постојано... неописливо е што сум го преживеала во таа куќа...“ Раскажувањето на жената, е детално, прецизно, на моменти и премногу живо што не може, а да не предизвика немир кај оној што ја слуша нејзината приказна. Таа сега е сместена во еден од заштитните центри за жени жртви на насилство.
-„Ме давеше вечерта, па вратот ми беше цел модар.. ми беше срам да кажам, па следниот ден фризерката кога ме праша, ја излажав, и таа само ме погледна и ништо не рече.“ Жртвава, се обиде да го долови и чувството кога морала да признае што навистина и се случува.
-„Многу тешко.. болно... А сите знаеа... соседите слушаа викотници, но никој не сака да се замеша.“............ |
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
Внеси реплика | страница <12345 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |