|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 230231232233234 242> |
Автор | |||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
\
Изменето од ACELERA - 27.Јануари.2010 во 03:52 |
|||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Некои деца, едноставно, изгледа нема никогаш да пораснат... |
|||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Podnesi fakti - adresa, registracija, fotografii... inaku sledat strogi moderatoski sankcii. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Немој, Месси, ќе си добиеш и ти епитет „плачко“ |
|||
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Do sega site mozhni epiteti i etiketi sum gi dobil, pa mi nedostasuva ushte ovaa.
Dobro shto ja imame i maria za moderator... barem kje imam ramo za plachenje. Изменето од Messenger - 26.Ноември.2009 во 02:00 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зошто би плачел Messenger? Да не те повредив со нешто?
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е жив и здрав да си ми, како си ме насмеал слатко... Само, треба да прашаш дали има таков што може 24/7 да биде рамо за плачење... |
|||
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Hristodelfijancite doagaat otprilika ova vreme sekoja godina vo Makedonija. Otprilika oktomvri -noemvri. Ne znam zosto doagaat vo ova vreme vo Makedonija? Prvpat se zapoznav so niv pred okolu 4 godini, bea eden bracen par vo sredni godini i eden nas covek Marko, od Kicevo. Prijatni luge, spremni za razgovor... Zedov besplatna literatura od niv, imase i na angliski i na makedonski.Zabelezav deka imaat slicni ucenja so Jehovinite svedoci, kako na pr. Ne veruvaat vo Trojstvo, ne veruvaat vo besmrtna dusa, veruvaat deka Rajot ke bide obnoven na Zemjata.... Narednata godina pak gi vidov , otprilika istoto vreme i porazgovarav so niv. Koga im spomnav deka imaat slicni ucenja so Jehovinite svedoci odma pocnaa da gi napagjaat, demek Svedocite ne bile ispravni, tie bile poispravni od niv itn. |
|||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нели гледаш дека различни типови луѓе само си формираат свои цркви и непходно е некој да ги етикетира... Тоа е работа на луѓето... сами сме виновни за тоа... И сега прашањето е - кој е во право... Оној што се одметнал од изворот... Оној лист што отпаднал од дрвото... или изворот и дрвото |
|||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Овде има еден краток список на нивните верувања, само ова... очи ми забоде: The devil is not a supernatural being but is another name for sin, destroyed only in Christ. Значи, ѓаволот е грев, а Господ го створил ѓаволот (т.е. нели пред да стане ѓавол), односно гревот? |
|||
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Da, zaboraviv da spomnam deka ne veruvaat deka Gavolot e licnost. Vo pravo si za toa,imaat duri i brosura izdadeno za Gavolot vo koe gi tolkuvaat bibliskite stihovi( koi ne se malku ) za gavolot na nekoj svoj nacin koj voopsto ne drzi. Vo Biblijata jasno e spomnato deka Gavolot postoi i deka e licnost. Изменето од KINGDAVID - 26.Ноември.2009 во 02:24 |
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Spored posocheniot citat ne se veli deka Gospod go stvoril gjavolot, tuku deka ne postoi nekoe gjavolsko sushtestvo. Toa e sinonim za grevot, a grevot mozhe da se pobedi samo vo/so Hrista.
Изменето од Messenger - 26.Ноември.2009 во 02:25 |
|||
|
|||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Tie ne veruvaat deka Gavolot e licnost. Dobro gi znam nivnite ucenja. Inaku ,spored Biblijata, Bog ne go stvoril Gavolot kako takov, tuku kako praveden angel, koj podocna samiot se napravil Gavol (sto znaci Klevetnik) i Satana (sto znaci Protivnik ). Изменето од KINGDAVID - 26.Ноември.2009 во 02:29 |
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
OK, jas se editirav za da ne ja shiram rabotata, ama ti si me citiral i taka rabotava ja rashirivme...
|
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 230231232233234 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |