IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО - 1
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО - 1

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 246247248249250 256>
Автор
Порака
ss_derIvat_ss Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 113
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ss_derIvat_ss Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2009 во 17:58
Луда мисла им се врти у глава. Последните радикални барања на Грција можеби и не се случајни. Дали сте размислиле за следнава ситуација. Пред некое време Груевски се сретнува со Папандреу, разговараат, според мене кројат план како да се заврши догогодишниот спор. Грција настапува со радикалните барања со цел да се дојде на некоја си средина односно Грчкиот максимум за време Караманлис. Што мислите ???
Кон врв
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2009 во 18:31
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

Монополизирањето на терминот „Македонија“ во име на една држава

коректно ....... сепак , Македонија е територија а никако држава ......

Македонија до 1913 била една држава види ги картите а оваа што ти го пишиш е за секаква осуда

Изменето од Анастеа - 25.Ноември.2009 во 18:47
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2009 во 18:34
Originally posted by mungos80 mungos80 напиша:

Македонија до 1913 била една држава види ги картите а оваа што ти го пишиш е за секаква осуда

аплауз

mene me zbrisaa, se nadevam deka tvojot post nema da go zbrisat
pozdrav mungos

Изменето од Анастеа - 25.Ноември.2009 во 18:48
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2009 во 18:43
Аферим значи за чабе се мачат да негираат геноцидите врз Македонскиот народ оти тие немале влада.
фала што ми ги отворивте очите
Кон врв
vlad0 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Титула нема поради неплатени сметки

Регистриран: 18.Ноември.2009
Локација: Македонија
Поени: 2263
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vlad0 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2009 во 21:56
името не треба да се менува според мене.
ама како се глупави политичарите па заради нив сега и србија ни удри нож в грб се соединија со грвија и ние каде? никаде в ќош.
Која е таа љубовна состојка која не држи поврзани за оние кои ги сакаме и покрај тоа што ни нанесуваат многу голема болка?!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 00:13
а до вчера србите бликаја од љубов кон нас така
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 00:26
Маршале, со последната изјава (која е сокриена, па не сакам да ја повторувам)) тотално ме разочара!тага Несфатливо ми е како можеш на таков начин да ја негираш сопствената држава?
Кога веќе толку лесно кандисуваш за промена на имиња, ај ти промени си го никот! Дали ќе се согласиш за промена на еден едноставен ник, ако тоа некој од тебе го побара? Си дозволувам ова да го побарам од тебе бидејќи незаслужено го носиш истиот ник и аватар, затоа што Тој, со кого се идентификуваш, всушност е еден од најзаслужните што постои Република Македонија, Тој се изборил да се оддели Македонија од Србија* и кај меѓународниот фактор издејствувал да се признае суверенитетот на Македонија, а ти, иако Тој ти е идол, со овие твои постапки и изјави го потценуваш, го омаловажуваш неговото дело, а со самото тоа значи се негираш и самиот себе.

* - Дали можеби тој (болен) факт е вистинската причина што не ја признаваш Македонија?

Р.Ѕ. Не сакам преку ЛП, туку овде јавно, демократски, да ги замолам модераторката и админите да не го банираат маршалот, да не го казнуваат, туку да го објават неговиот спорен пост. Мислам дека најголема казна ќе му биде што народов ќе го чита.  Тоа би бил пример како изгледа размислувањето на еден наш член кој мислевме дека е македонец!
Страшно! Немам друг збор, освен - страшно!лутина

Во консултација со колешката се одлучи да го обелодениме постот на македонскиот Vidkun Abraham Lauritz Jonssøn Quisling

Изменето од Zlatnik - 26.Ноември.2009 во 00:56
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 01:10
Постот од Маршалот беше сокриен бидејќи почекав да се консултирам со колегата, а и за да се смираат тензиите до кои дојде после спорниот коментар.
Имам практика сите навреди од коментарите на членовите да ги бришам или едитирам, сметајќи дека изјавите што ги прекршуваат правилата на форумот и се на било кој начин навредливи, не треба да стојат објавени јавно, на читање за сите.

Овој пост ќе го одобрам, бидејќи е став кој во подруга или поблага форма и досега бил пишуван на форумот и бидејќи се работи за коментар кој предизвика реакции од многу членови кои од мене побараа санкција поради искажаната навреда, должна сум да го ставам на увид на сите кои (оправдано) реагираа.

Банирање овојпат ќе нема освен јавната опомена, а и како што спомна Златник, доволно е што сите ќе го прочитаат!
Се надевам дека нема да се повтори, толеранција за ваква изјава ќе нема за никој!!!

Изменето од Анастеа - 26.Ноември.2009 во 01:14
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 01:18
И уште нешто! Секој коментар во врска со горенаведениот пост на маршалот, од мене нема да биде санкциониран.
Секој слободно нека си каже што мисли.

Р.Ѕ. И покрај сета моја огорченост, иритираност од ваквото однесување на маршалот, еве наоѓам место за трошка хумор, па ќе речам: „Искористете ја оваа прилика, оти ретко се пружа ваква шанса“!намигнување
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 01:34

Jas ednas veke rekov deka MARSAL jade premnogu grav.

Ama sega epten se prejadol....Do ovde se osekja .........

P.S.Imam uste nekoi raboti da dodadam vo vrska so negovoto mentalno zdravje, no sepak ke se vozdrzam od ponatamosen komentar. Dovolno e da se citaat negovite komentari za da se sfati za kakov covek se raboti.

I da, smenete mu go nikot da vidi kako e da ti go smenat imeto.

A so negovoto pisuvanje go sramuva i nikot i avatarot na onoj za koj se pretstavuva. SRAMOTA !

Изменето од KINGDAVID - 26.Ноември.2009 во 01:44
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 02:16
Зошто воопшто не сум изненаден...А не би бил ни кога Бранко &Ко. би се избациле со слична изјава, сепак се работи за луѓе кои се во фаза на барање и додефинирање на својот идентитет...
За среќа во МАКЕДОНИЈА има доволно МАКЕДОНЦИ кои сосема јасно , гласно и недвосмислено знаат кои се и што се и кои биле и што биле нивните предци...
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 02:18
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

И уште нешто! Секој коментар во врска со горенаведениот пост на маршалот, од мене нема да биде санкциониран. Секој слободно нека си каже што мисли.Р.Ѕ. И покрај сета моја огорченост, иритираност од ваквото однесување на маршалот, еве наоѓам место за трошка хумор, па ќе речам: „Искористете ја оваа прилика, оти ретко се пружа ваква шанса“!намигнување

Златник сакам јавно да ти честитам затоа што се заложи погорниве постови да останат овде и да не бидат санкционирани, сепак не треба да се бега од вистината и фактот дека меѓу нас постојат и такви кои незнаат ни кои се ни што се а ни од која држава доаѓат...
Очигледно дедовците заборавиле да им раскажат за Македонија туку цело време ги тровеле со прикаските за Тито и тоа како неговото куче му го спасило животот , додека за вистинските Македонци и македонски херои никогаш ниту слушнале ниту се обиделе нешто да прочитат...
Сепак не треба да се срамиме од фактот дека меѓу нас има и такви и нивните постови не треба да се бришат...

Изменето од kultuzin - 26.Ноември.2009 во 02:20
Кон врв
ss_derIvat_ss Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Октомври.2008
Поени: 113
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ss_derIvat_ss Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 06:48
Абре луѓе, не се потресувајте толку со постот на Маршалот. Треба само да дадете контра доказ. Но бидејќи доказ нема одма се напаѓа па и се брише коментар и некој се окарактеризирува како предавник. Премногу омраза се шири за нешто што не постоело.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 07:51
Originally posted by ss_derIvat_ss ss_derIvat_ss напиша:

Абре луѓе, не се потресувајте толку со постот на Маршалот. Треба само да дадете контра доказ. Но бидејќи доказ нема одма се напаѓа па и се брише коментар и некој се окарактеризирува како предавник. Премногу омраза се шири за нешто што не постоело.

Можеш да бидеш поконцизен во твојата изјава, посебно за оној болдиран дел?
Не би сакал да биде тоа во што се сомневам, па затоа ти оставам простор да се доизјасниш!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 246247248249250 256>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,328 секунди.