|
Дали се чувствувате затворени во Македонија? |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Актуелната политика, од самиот почеток (од 91-ва, за пред тоа не сакам да разговарам) пласирана од неколку “различни“ гарнитури го уништи слободниот дух и креативноста кај народот... Нормално, некој “ситно“ профитира и тој “ужива“ слобода во својата секојдневна “несакана“ монотонија... Кога сме робови на таквата политика, кога “немаме“ (се однесува на колективот и коловоџите на напатеното државче) љубов кон слободата - како тогаш да бидеме слободни иако живееме “слободно“...
Мракот кај народот е најголемата зандана, темницата - државен метод ; пакет решение за народот - да се “замолчи“ слободата ... Абе не е лесно да си лидер во проектот “Штедиме електрична енергија - онака по “европски“ ... за да уживаме во мрачните илузии - производ на шизофреничнта желба “слобода“... Суровата реалност... сеуште е реалност... п.с. Македонија - слобода јави се на марс... Изменето од Tetratka - 25.Ноември.2009 во 08:33 |
|||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|||
igorcence
Група Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изменето од igorcence - 25.Ноември.2009 во 14:30 |
|||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Како заморче
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ни случајно
Дури и вратот ме боли од вртење на лево на десно да загледам на каде тргнале или од каде се враќаат нашите политичари. Преку снимките од нивните шетања ми се збоктиса патувањето за на век. Едноставо се уморив гледајки ги како не се прибираат дома, како светот уздуш и попреку го прошетаа та дури и онаму кај што немаме дипломатски престваништа семинари и обуку држат, Зошто бисе чувствувала затворена во Македонија кога ’’шетајки’’ со нивните прошетки на ТВ цел свет го видов |
|||
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За оваа си во право светот пред телевизорот го видов и сега што барам таму кога тука е поубаво
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
а визната либерализација ?
|
|||
igorcence
Група Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
she...said:
"........................... robovi na ovaa drzava sme" ....mnogu verodostoen opis!....i toa robovi na ..sopstvenite cheda! |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А зошто да се чувствувам затворен? Позатворен ќе си некаде во дијаспората него тука. Да прашаш дали сме задоволни од животниот стандард кој го немаме, Е. тоа нешто сосема друго. |
|||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зошто мислиш дека надвор од Македонија ќе се чувствуваш позатворен?
Зошто да се чувствувам затворен кога можам да отидам практично каде ќе посакам, без тоа да ми влијае на буџетот. Да не збориме дека треба само да се појавам на граница со пасошот и да влезам (проследен со насмевка) во најглемиот број земји, без цариниците да ми земаат отисоци и да проверуваат колку пари имам во новчаникот.
|
|||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|||
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |