|
Убиен православен мисионер - свештеник!!! |
Внеси реплика | страница <1 45678 11> |
Автор | |
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Едниот и Единсвениот СОВРШЕН ИСЛАМ на Живото БОЖЈО ЕВАНГЕЛИЕ - ИСУС ХРИСТОС - Кој набрзо ќе ги обелодени и победи сите темнини, невери и кривовери кои што го прлаат БОЖЈОТО Име и мачат луѓето на оваа планета! |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас се чудам, али тоа ти е... белким ќе сфатиме... евентуално... |
|
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zborot ISLAM znaci Pokornost na Boga. Sigurno brat spiros na toa misli. |
|
vistinskipravoslavec
Група Регистриран: 24.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 70 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кој Казува дека е убиен од Муслиманин???
Тука пишува дека преопракјал муслимани,но тоа не зна4и дека е убиен и од муслиманин... |
|
Во небесното царство нема да влезе секој 4овек што ми се обракја ,Господе,Господе, туку само оние кои го извршуваат она што од нив го бара мојот небесен татко.
|
|
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobival zakani od muslimanite.....toa so sigurnost e potvrdeno............a od kogo e ubien zasega samo predpostavki...........
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Стигнав да го погледнам само почетокот на докмунетарецот(подоцна ќе го игледам целиот!) за да не се шириме вон темата наредните коментари ќе ти ги пратам во л.п. или друга тема. Воедно благодарност за линкот! Тука би сакал само да укажам на следното: јас реков дека има погрешно и правилно сфаќање за реинкарнацијата и кармата - во документарецот токму се ословува погрешното, со кое ниту јас не се согласувам. Во воведот од документарниот филм се зборува и за опасноста која демнее од индисјките „просветлени„ гуруа, меѓу другото по душевното здравје за човекот. Токму за тоа Духот Божји во повеќе наврати опоменуваше (без да навредува некого по име) во своите објави преку Габриеле од Вирцбург, ословувајќи воедно работи кои за обичниот човек не се видливи. Од истокот демнеат разновидни опасности, меѓу другото и во спиритуална форма. За повеќе прочитај во: Хиерархија на учителите и жртвата на Голгота; Школа на христијанските Мистерии; Опасност од источните учители; Мудрости и медитации за исцелување примени од Духот Божји и др. Изменето од Majkl - 24.Ноември.2009 во 15:38 |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I jas ne znam na shto aludira melhisedek koga veli deka jas i ti sme "turkale" nekakvo uchenje, koga site go prifakjaat zakonot za prichina i posledica, a vekje objasnivme oti bilo kakvo totalno apsolutiziranje na ovoj zakon koj bi ja marginiziral ili apstrahiral slobodnata volja ne e vo red.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Superior
Група Регистриран: 23.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 98 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А зошто темава не е ставена во верски вести?
|
|
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da tokmu taka tamu mue mestoto
|
|
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кој беше попокорен на БОГА и повеќе во БОЖЈИОТ надусловен Мир од Исуса Христа, тоа Чудесно БОЖЈО Евангелие? Во БОЖЈОТО Евангелие (Исус ХРИСТОС) е и Совршениот БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) и Совршениот Ислам! ХалелуЈАХ + Елахамдулилах! |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Stavena e tamu. Ako ja pobarash kje ja najdesh. Chlenot ja postavil tuka kako posebna tema, isto kako shto e objavena i onaa deka Tolstoj se konvertiral vo musliman. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
vistinskipravoslavec
Група Регистриран: 24.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 70 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас мислам дека сепак не моземе да прецизираме дека МУСЛИМАНИН го убил само се шпекулира врз основа на заканите на некој муслимани.
|
|
Во небесното царство нема да влезе секој 4овек што ми се обракја ,Господе,Господе, туку само оние кои го извршуваат она што од нив го бара мојот небесен татко.
|
|
majnejm
Нов член Регистриран: 20.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 34 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Земено од www.makfax.com.mk:
Рускиот православен свештеник познат по неговите жестоки критики на исламот и преобраќањето на муслиманите во православие, убиен е во петок во црква во Москва. Отецот Данаил Алексеевич Сисоев бил убиен од маскиран убиец кој му стрелал во главата и во градите. Свештеникот починал во болница како последица од тешките рани. Во овој напад бил тешко ранет и водачот на црковниот хор, Владимир Стебински. Како што пишуваат руските медиуми, Сисоев неодамнаa изјавил дека заради неговите говори за муслиманските мигранти примил 14 закани. „Четиринаесет пати ми се закануваа дека ќе ми ја отсечат главата“, рекол свештеникот во интервјуто за Комсомолскаја Правда, тврдејќи дека покрстил осумдесетина муслимани, додека другите свештеници се плашеле да го прaват тоа страхувајќи од одмазда на исламистите. Медиумите потсетуваат дека главните религии во Русија се придржуваа до непишаното правило да не бараа лица што ќе се преобратат во спротивните вери. И покрај тоа Сисоев осум години проповедал меѓу муслиманите што било толкувано како крајно навредливо непочитување на исламската култура, начинот на живеење и религијата. ------------------------------------ Земено од македонската информативна агенција Познатиот руски православен свештеник и мисионер Данило Сисојев беше убиен од страна на непознат напаѓач во црквата Свети Тома во Москва, соопшти денеска портпаролот во канцеларијата на главниот обвинител Анатоли Багмет. Маскираниот вооружен маж упаднал синоќа во црквата, му пришол на Сисојев (34) и го прашал за името, а потоа пукал во него од пиштол со пригушувач, изјави Багмет. Сисојев им подлегнал на повредите на пат до болница, а во нападот е повреден и диригентот на хорот во црквата. Главната теорија, според Багмет, е дека мотивите се од злосторничка и религиска природа, но дека се истражуваат и другите можни мотиви. Сисојев беше вклучен во мисионерски активности со кои младите луѓе се поттикнуваат да ја изберат православната црква, која, со оживување на религијата по распаѓањето на Советскиот сојуз, стана важна политичка сила, блиско поврзана со Кремљ. Руските медиуми наведуваат дека свештеникот пред нападот примал закани преку електронска пошта. -----------------------
Кога ќе дојде информација до нас, ние треба добро да ја разгледаме таа информација, со отворени очи без да не поведат нашите страсти. Така ќе дојдеме до вистината. На оваа тема прочитав многу пристрасни коментари. Тука неколку реченици ги обележав во црно за кои сакам подоцна да размислиме и да ги погледнеме од поинаков агол. Изменето од majnejm - 26.Ноември.2009 во 20:51 |
|
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
samo pretpostavki
|
|
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
|
Внеси реплика | страница <1 45678 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |