IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што можеме да направиме за Македонија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што можеме да направиме за Македонија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2425262728 34>
Автор
Порака
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Статус: Офлајн
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 23:28
Originally posted by Buggyman Buggyman напиша:

Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

за почеток , добро би дошло да престанат да му веруваат на оној кој нема појма што прави и каде ја води државава ...........

Добар почеток...

Да добар почеток но дајте еден пример на личност за која мислите дека има капацитет да ја подобри состојбата
Кон врв
Момче Македонче Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Август.2009
Локација: Macedonia
Поени: 378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Момче Македонче Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2009 во 00:11
Владиката Тимотеј

За почеток треба да ја исчистиме државава од лажговци, политичари и преваранти, ама се плашам дека тогаш нема да остане никој во државава
„Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2009 во 00:25
Да супер е тој владика и еден од ретките
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2009 во 01:23
Originally posted by mungos80 mungos80 напиша:

Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

За тоа има други теми.

Точно но која е силата на единката во ваквото општество?

Општеството е такво какви што сме НИЕ.

Силата на единката Е (поточно може да биде) огромна, индивидуално.
Кога таквата сила колективно се мултиплицира, ефектот се гледа во функционирањето на државата и општеството, на сите нивоа.

Проблемот кај нас ми се чини е во недостатокот на критична маса единки кои располагаат со таква движечка сила која општеството би го туркала напред... наместо во рикверц.
Сите ние го правиме тој колективитет, државата, и кога таа ќе се погледне од гро-план може да се донесе заклучок со какви единки располага државата.
Исто и преку политичарите: и тие се единки, и тие произлегуваат од народот... каков е народот, такви му се и политичарите.губитник

И друго нешто кај нас - премногу полагаме или се потпираме на колективното: е сега баш јас ли за тоа да се секирам, е баш јас ли тоа да го сработам кога може друг, е баш јас ли ќе променам нешто, е па од мене ли зависи...
Не излегуваат на избори (од мене ли зависи), не одат и не организираат протести (е од мене ли зависи)....
А зависи, зависи од сите нас.

Моето мото секогаш е: почни прво од себеси!
Сите располагаме со некаква сила, сите можеме по нешто добро да направиме за државата... работата е во волјата, дали тоа го сакаме или не.не%20знам

Изменето од Анастеа - 25.Ноември.2009 во 01:28
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2009 во 10:05

... Проблемот кај нас ми се чини е во недостатокот на критична маса единки кои располагаат со таква движечка сила која општеството би го туркала напред...

In medias res!аплауз
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2009 во 16:00

За тоа има други теми.

Точно но која е силата на единката во ваквото општество?

Општеството е такво какви што сме НИЕ.
Силата на единката Е (поточно може да биде) огромна, индивидуално.Кога таквата сила колективно се мултиплицира, ефектот се гледа во функционирањето на државата и општеството, на сите нивоа.Проблемот кај нас ми се чини е во недостатокот на критична маса единки кои располагаат со таква движечка сила која општеството би го туркала напред... наместо во рикверц.Сите ние го правиме тој колективитет, државата, и кога таа ќе се погледне од гро-план може да се донесе заклучок со какви единки располага државата.Исто и преку политичарите: и тие се единки, и тие произлегуваат од народот... каков е народот, такви му се и политичарите.губитникИ друго нешто кај нас - премногу полагаме или се потпираме на колективното: е сега баш јас ли за тоа да се секирам, е баш јас ли тоа да го сработам кога може друг, е баш јас ли ќе променам нешто, е па од мене ли зависи...Не излегуваат на избори (од мене ли зависи), не одат и не организираат протести (е од мене ли зависи)....А зависи, зависи од сите нас.Моето мото секогаш е: почни прво од себеси!Сите располагаме со некаква сила, сите можеме по нешто добро да направиме за државата... работата е во волјата, дали тоа го сакаме или не.не%20знам

Да почни прво од себеси ама другиот ден ќе дојдат од петата колона и не ќе знајш каде ти е главата.

Од лично искуство на времето кога одев со старото македонско знаме нашите борци од НОБ го плукаа тоа знаме а и мене затоа што тогаш на влас беше Б.Ц.

Слободно излези како единка ако како ќе си одиш дома
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 00:59

Од лично искуство на времето кога одев со старото македонско знаме нашите борци од НОБ го плукаа тоа знаме а и мене затоа што тогаш на влас беше Б.Ц.

Слободно излези како единка ако како ќе си одиш дома

Далечна е 1948... БЦ за тоа знаме практикуваше полоши методи од оние  на елините - македономахос... во Елада... а за комунистите не мора да се разговара...
Само се прашувам: До кога бе ова комунистиве ќе не мачат, едно време тие сега и децата нивни...

за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 16:32
Лесно е да речиш излези сам ќе ти се приклучат,ама штета што Македонците не се     виножито за нив цел амбасадорски кор дојде да им даде подршка.

е на кое тереџе е дојден Македонецот во своја земја гостин
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 16:46
јас лично не можам а и не сакам да сторам нешто ........ но затоа како што гледам , има тука и такви кои се подготвени да сторат се’ ....... виртуелно и од безбедна раздалеченост намигнување
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 17:08
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

јас лично не можам а и не сакам да сторам нешто ........ но затоа како што гледам , има тука и такви кои се подготвени да сторат се’ ....... виртуелно и од безбедна раздалеченост намигнување

доста стори ти време е нешто и македонија да ти врати [:-&]
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 17:21
tolku li e tesko da si ja sakate?????изненадување
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 20:02
Ne deka ne si ja sakame..ama od pusto sakanje nekoi vekje ja prodadoa sose nas.
Kasno e prijatele za bilo shto da se stori, bar sega. Posle 7 Dekemvri ke vidime.

Togash da sme zdravi i zjivi pa kje se borime.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 20:05
Originally posted by orlov orlov напиша:

Ne deka ne si ja sakame..ama od pusto sakanje nekoi vekje ja prodadoa sose nas.Kasno e prijatele za bilo shto da se stori, bar sega. Posle 7 Dekemvri ke vidime.Togash da sme zdravi i zjivi pa kje se borime.

по 7 иди 8 а послем тоа сите на новогодишна журка
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 22:17
Што можеме да направиме за Македонија?
Исто што се направи за Југославија - повеќе ништо.
Ја растурија целосно, луѓето крвно се замразија, а после неколку години, ајде пак заедно. Си играат „дрн-дупка“ со нас!
Секогаш е така кога државата се нагризува одвнатре. И не само Југославија. Многу други поголеми цивилизации пропаднаа поради тој внатрешен фактор, поради тоа разјадување, раздвојување одвнатре. Да ги спомнам само Вавилон, Рим, Византија ... А што е денес Македонија во споредба со овие земји? Кога тие пропаднале, па што остана за Македонија.
Со оглед на ситуацијата во Македонија (а форумов е типична слика на Македонија во мало), иако во никој случај тоа не го посакувам, сепак мислам дека за кратко време и ние ќе заминеме во - историјата!тага
Многу ми е тешко што ова го пишувам како една можна опција за Македонија, но сега, како што се сега поставени работиве, јас не гледам дека некој може нешто да направи за неа, за да имаме друга (розова) иднина.

Р.Ѕ. Знаете што е песимист? Тоа е оптимист со искуство.

Изменето од Zlatnik - 26.Ноември.2009 во 22:18
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2425262728 34>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,984 секунди.