|
Hz. Muhammed - Лав Н. Толстој (затаената книга) |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 19> |
Автор | |
temimi
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
|
|
temimi
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
temimi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Темими, само да предупредам, дека треба да внимаваш во врска со авторското право! Доколку постираш работи за кои немаш авторско право, одговорноста е лично твоја...
|
|
Do what is right, come what may...
|
|
Studentski Klub
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 272 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дозволено делумно пренесување поради големата заинтересираност на читателите. |
|
Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koj dozvoluva?
Koj napravil anketa da vidi deka ima golema zainteresiranost kaj chitatelite? Dali ova se citati od "zataenata kniga" na Tolstoj? |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
temimi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Одлука на издавачката куќа. Големата продажба и побарувачка за време на саемот на книга и вон него ја потврдуваат бараноста и читаноста на истата.
Да, тоа се цитати од книгата Толстој за Мухамед.
|
|
|
|
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
otkako javno lav nikolaevic tolstoj obznanil deka stanal musliman bil prasan za opasnostite sto toa so sebe mozele da gi nosi on vaka odgovoril;
site nie sme menlivi porano ili podocna ke zaminime od ovoj svet podobro dusata da mu ja predademe na pravedniot otkolku da im sluzime na coveckite iluzii! ZA MENE ISLAMOT E NESPOREDLIVO POVOZVISEN OD HRISTIJANSTVOTO. DA IMAL PRAVO NA IZBOR SEKOJ RAZUMEN PRAVOSLAVEC I SEKOJ COVEK BEZ BILO KAKVA SOMNEZ BI GO PRIFATIL ISLAMOT, EDINIOT BOG I NEGOVIOT PRATENIK...' pred ruskite mediumi objavil;; JAVNO SVEDOCAM DEKA NE SUM NITU SVESTENIK NITU PRIPADNIK NA PRAVOSLAVNATA CRKVA, SEGA SUM MUSLIMAN, JAVO SVEDOCAM DEKA SE SVRTIV KON EDINSTVENATA VISTINSKA VERA KAKO SLEDBENIK NA VISTINSKATA VERA, VOZVUSENOTO NASLEDTSTVO NA SITE PRATENICI KOI SE PRATENI SO KNIGA POCNUVAJKI OD IBRAHIM (AVRAM) NEKA E BOZJIOT MIR NAD NEGO ODLUCIV SVOJOT DRUSTVEN ZIVOT DA GO OBLIKUVAM SPORED ISPAVNOTO VERUVANJE , STANAV MUSLIMAN. izvadok od knigata dolgo pritajuvanata kniha tolstoj za muhamed. Изменето од el_kevser - 24.Ноември.2009 во 17:53 |
|
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И Толстој, и Достојевски, ... и Кант, и Гете, ... и многу други писатели беа следбеници и обожаватели на Оној БОГ и Оној Ислам кој што беше и è во срцето, во секоја клетка, во секоја капка крв на Живото ЕВАНГЕЛИЕ кое е лично ИСУС ХРИСТОС! Порано или покасно секој ќе се поклони на ВИСТИНАТА! |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e dobroo tolstoj vo vrska so toa izjavuva
muhamed nikogas ne se slozuval so hristijanskite svakanja za nego covekot nikogas ne mozel da bide bog, nitu pak sam se poistovetuval so boga za muslimanite ne postoi drugo bozestvo osven Allah a Muhamed e negov pratrenik, vo toa nema nisto zagadocno i tainstveno,, (lav nikolaevic tolstoj) pa za koj sovsrsen islam zboruvate, muhamed nkikogas ne se slozuval so hristijanskite svakana Muhamed nikogas ne go velicel isus hristis deka e bog nego verovesnik pa za koj sovrsen islam zboruvate ili samo si tropate od svoja glava ili ti toa mozebi taka go gledas isprevrteno,. ili pak nesto nee vo red so tebe , pozdrav priatelce i gledaja realnosta a ne fanatzijata tokmu taka porano ili podocna sekoj ke ja doznae vistinata pa sekoj so svojata vera islamot e edinstvenata vistinska religija |
|
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ е сокриен за широките народни маси кои се слепи за единственат врска со Живиот БОГ!
Баш Таа Врска, Таа МИЛОСТ, Тој МОСТ, БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) за спасение на сите - наместо земја или машко семе (како што е тоа случај кај сите луѓе што се родени од мајка) - ГО отелотвори во Исус Христос! Тој е тоа ЕВАНГЕЛИЕ, таа Радосна Вест во Која лично живее Живиот БОГ! Затоа, кој се споредува со Исус и не се поклонува пред Него поради ТОЈ што è лично во Него, таквиот “верник“ не ја познава СОВРШЕНАТА ВИСТИНА и е прелажан од лукавиот шејтан! |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ajde dee deeee spored tvojata fantazijaa i pogresno razmisluvanje |
|
|
|
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa i jas so kogo razgovaram
ke te ostavam da si teraas svoja fantazija ajde pozdrav priatelce |
|
|
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам од каде излегоа овие факти и изјави, ама некои работи треба да се разграничат веднаш. 1. Лав Толстој немал потреба да сведочи дека не е свештеник на Руската Православна Црква, кога тој бил екскомунициран од Црквата , па дури го и одбил понуденото покајание. Кому имал потреба да му докажува дека не е Правлославен Христијанин, па уште и свештеник, човек, кој од секоја Црква во Русија бил проколнуван? 2. Толстој никогаш не практикувал исламски обичаи, барем колку што мене ми е познато. Ако грешам поправи ме. Напротив, има пишувано дела во кои се говори за воскресението. |
|
Внеси реплика | страница <1 1415161718 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |