IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Hz. Muhammed - Лав Н. Толстој (затаената книга)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Hz. Muhammed - Лав Н. Толстој (затаената книга)

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 19>
Автор
Порака
temimi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Saudi Arabia
Статус: Офлајн
Поени: 325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај temimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2008 во 01:04

„Возвишениот Алах не создал нешто подобро од умот и паметот. И богатството на луѓето им го дал само поради тоа. Алах се сознава со разум.“[1]

[

Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај temimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2008 во 01:04

„Силни луѓе се оние што не им ги смалуваат заслугите на другите луѓе, туку се воздржуваат во својата лутина.“[1]

[1] Слично: Buhari, Edeb 76.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај temimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2008 во 01:05

„Вистинско богатство не е големиот иметок, туку ситоста на срцето.“[1]

[1] Buhari, Rikak 15.

Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2008 во 04:42
Темими, само да предупредам, дека треба да внимаваш во врска со авторското право! Доколку постираш работи за кои немаш авторско право, одговорноста е лично твоја...
Do what is right, come what may...
Кон врв
Studentski Klub Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Февруари.2007
Поени: 272
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Studentski Klub Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2008 во 17:31

Дозволено делумно пренесување поради големата заинтересираност на читателите.

Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2008 во 17:33
Koj dozvoluva?

Koj napravil anketa da vidi deka ima golema zainteresiranost kaj chitatelite?

Dali ova se citati od "zataenata kniga" na Tolstoj?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај temimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2008 во 15:12

Одлука на издавачката куќа.

Големата продажба и побарувачка за време на саемот на книга и вон него ја потврдуваат бараноста и читаноста на истата.

Да, тоа се цитати од книгата Толстој за Мухамед.
Кон врв
el_kevser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Ноември.2009
Поени: 832
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 17:51
otkako javno lav nikolaevic tolstoj obznanil deka stanal musliman bil prasan za opasnostite sto toa so sebe mozele da gi nosi on vaka odgovoril;
site nie sme menlivi porano ili podocna ke zaminime od ovoj svet podobro dusata da mu ja predademe na pravedniot otkolku da im sluzime na coveckite iluzii!
ZA MENE ISLAMOT E NESPOREDLIVO POVOZVISEN OD HRISTIJANSTVOTO. DA IMAL PRAVO NA IZBOR SEKOJ RAZUMEN PRAVOSLAVEC I SEKOJ COVEK BEZ BILO KAKVA SOMNEZ BI GO PRIFATIL ISLAMOT, EDINIOT BOG I NEGOVIOT PRATENIK...'

pred ruskite mediumi   objavil;;
JAVNO SVEDOCAM DEKA NE SUM NITU SVESTENIK NITU PRIPADNIK NA PRAVOSLAVNATA CRKVA, SEGA SUM MUSLIMAN, JAVO SVEDOCAM DEKA SE SVRTIV KON EDINSTVENATA VISTINSKA VERA KAKO SLEDBENIK NA VISTINSKATA VERA, VOZVUSENOTO NASLEDTSTVO NA SITE PRATENICI KOI SE PRATENI SO KNIGA POCNUVAJKI OD IBRAHIM (AVRAM) NEKA E BOZJIOT MIR NAD NEGO ODLUCIV SVOJOT DRUSTVEN ZIVOT DA GO OBLIKUVAM SPORED ISPAVNOTO VERUVANJE , STANAV MUSLIMAN.

izvadok od knigata dolgo pritajuvanata kniha tolstoj za muhamed.

Изменето од el_kevser - 24.Ноември.2009 во 17:53
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 18:56
Originally posted by Pustinski-Lav Pustinski-Lav напиша:

Padisah, jas imam slusnato deka Tolstoj se konvertiral vo Islam, dali e toa vistina??

И Толстој, и Достојевски, ... и Кант, и Гете, ... и многу други писатели беа следбеници и обожаватели на Оној БОГ и Оној Ислам кој што беше и è во срцето, во секоја клетка, во секоја капка крв на Живото ЕВАНГЕЛИЕ кое е лично ИСУС ХРИСТОС!

Порано или покасно секој ќе се поклони на ВИСТИНАТА!

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 20:10
e dobroo   tolstoj vo vrska so toa   izjavuva
muhamed nikogas ne se slozuval so hristijanskite svakanja za nego covekot nikogas ne mozel da bide bog, nitu pak sam se poistovetuval so boga za muslimanite ne postoi drugo bozestvo osven Allah a Muhamed e negov pratrenik, vo toa nema nisto zagadocno i tainstveno,,

(lav nikolaevic tolstoj)

pa za koj sovsrsen islam zboruvate, muhamed nkikogas ne se slozuval so hristijanskite svakana   Muhamed nikogas ne go velicel isus hristis deka e bog nego verovesnik
pa za koj sovrsen islam zboruvate
ili samo si tropate od svoja glava   ili ti toa mozebi taka go gledas isprevrteno,. ili pak nesto nee vo red so tebe ,

pozdrav priatelce i gledaja realnosta a ne fanatzijata

tokmu taka porano ili podocna sekoj ke ja doznae vistinata pa sekoj so svojata vera
islamot e edinstvenata vistinska religija
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 20:27
СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ е сокриен за широките народни маси кои се слепи за единственат врска со Живиот БОГ!

Баш Таа Врска, Таа МИЛОСТ, Тој МОСТ, БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) за спасение на сите - наместо земја или машко семе (како што е тоа случај кај сите луѓе што се родени од мајка) - ГО отелотвори во Исус Христос!

Тој е тоа ЕВАНГЕЛИЕ, таа Радосна Вест во Која лично живее Живиот БОГ!

Затоа, кој се споредува со Исус и не се поклонува пред Него поради ТОЈ што è лично во Него, таквиот “верник“ не ја познава СОВРШЕНАТА ВИСТИНА и е прелажан од лукавиот шејтан!

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 20:29
Originally posted by spiros spiros напиша:

СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ е сокриен за широките народни маси кои се слепи за единственат врска со Живиот БОГ!

Баш Таа Врска, Таа МИЛОСТ, Тој МОСТ, БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) за спасение на сите - наместо земја или машко семе (како што е тоа случај кај сите луѓе што се родени од мајка) - ГО отелотвори во Исус Христос!

Тој е тоа ЕВАНГЕЛИЕ, таа Радосна Вест во Која лично живее Живиот БОГ!

Затоа, кој се споредува со Исус и не се поклонува пред Него поради ТОЈ што è лично во Него, таквиот “верник“ не ја познава СОВРШЕНАТА ВИСТИНА и е прелажан од лукавиот шејтан!

ajde dee deeee spored tvojata fantazijaa i pogresno razmisluvanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 20:31
pa i jas so kogo razgovaram

ke te ostavam da si teraas svoja fantazija
ajde pozdrav priatelce
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 21:05
Originally posted by el_kevser el_kevser напиша:

otkako javno lav nikolaevic tolstoj obznanil deka stanal musliman bil prasan za opasnostite sto toa so sebe mozele da gi nosi on vaka odgovoril;
site nie sme menlivi porano ili podocna ke zaminime od ovoj svet podobro dusata da mu ja predademe na pravedniot otkolku da im sluzime na coveckite iluzii!
ZA MENE ISLAMOT E NESPOREDLIVO POVOZVISEN OD HRISTIJANSTVOTO. DA IMAL PRAVO NA IZBOR SEKOJ RAZUMEN PRAVOSLAVEC I SEKOJ COVEK BEZ BILO KAKVA SOMNEZ BI GO PRIFATIL ISLAMOT, EDINIOT BOG I NEGOVIOT PRATENIK...'

pred ruskite mediumi   objavil;;
JAVNO SVEDOCAM DEKA NE SUM NITU SVESTENIK NITU PRIPADNIK NA PRAVOSLAVNATA CRKVA, SEGA SUM MUSLIMAN, JAVO SVEDOCAM DEKA SE SVRTIV KON EDINSTVENATA VISTINSKA VERA KAKO SLEDBENIK NA VISTINSKATA VERA, VOZVUSENOTO NASLEDTSTVO NA SITE PRATENICI KOI SE PRATENI SO KNIGA POCNUVAJKI OD IBRAHIM (AVRAM) NEKA E BOZJIOT MIR NAD NEGO ODLUCIV SVOJOT DRUSTVEN ZIVOT DA GO OBLIKUVAM SPORED ISPAVNOTO VERUVANJE , STANAV MUSLIMAN.

izvadok od knigata dolgo pritajuvanata kniha tolstoj za muhamed.

Не знам од каде излегоа овие факти и изјави, ама некои работи треба да се разграничат веднаш.
1. Лав Толстој немал потреба да сведочи дека не е свештеник на Руската Православна Црква, кога тој бил екскомунициран од Црквата , па дури го и одбил понуденото покајание. Кому имал потреба да му докажува дека не е Правлославен Христијанин, па уште и свештеник, човек, кој од секоја Црква во Русија бил проколнуван?збунетост
2. Толстој никогаш не практикувал исламски обичаи, барем колку што мене ми е познато. Ако грешам поправи ме. Напротив, има пишувано дела во кои се говори за воскресението.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,578 секунди.