|
Не дај Боже да умреш |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 23.Ноември.2009 во 12:39 |
Bas na net citav eden blog i me inspirirase da ja otvoram temava vo blogot se spomnuva slednovo :
Pa me interesira koi se vusnost vistinskite adeti za koga ke umre covek ? Изменето од CST - 24.Ноември.2009 во 21:24 |
|
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
поскапа умирачката од свадбата ........
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЈАКО НЕЛИ? – ма не е ич јако, ама 20-30 илјади те кошта погребот.. што
значи остај тоа што си останал без човекот туку си останал и без ебан
скршен денар.
...a, ako samo so tolku pominesh....na "konj" ke bidesh !...mislam ,...toj shto ostanal posle tebe ke bide! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тој не на коњ туку на просјачки стап ........ има да го бркаат овие хајдут банкиве додека е жив .... едвај ќе чека да умре за да се отараси од нив
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само да потенцирам дека овие пародии од погреби се дел од православната традиција. Во ткн. „протестантски“ погреби, не само што погребот е комплетно бесплатен (не се плаќаат никакви попови, свештеници, нема никакви паганско-комерцијални адети и обичаи), туку и целата црква е достапна да помогне доколку ожалостеното семејство нема пари за сандук или гробно место.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Затоа веруивам само во Господ... Во попови ич брате... Да сакаш вода да ти свети мора да платиш 200 денари и што во водата ке го брцни гранчето и ке промрла нешто и ете ти света вода...
А за погребот да не праеме муабети... Во мојот град ОБАВЕЗНО е да викнеш два попа затоа што ако викнеш еден луѓето ке велеле сиромаси луѓе еден поп викнале и попот се плака по 1200 денари тс за двата попа 2400 денари... |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
posledno shto chuv....popot ke vi bara 50€ !?! za da ve ...ispee nekoja gospodova pesnichka ...zatoa,...mislete mu ja !...prvo da si obezbedite parichki,.zatoa ..."crknete" shto poskoro....dodeka ushte ne gi kachile.."aranzmanite"!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во контекст на насловов на темава, да кажам, ми падна жал кога вчера на вести слушнав за починатото дете (жртва на мајката), од АД Буртел уште не го погребале, за срамота и за греота.
Која е причината? обдукција е завршена. Затоа што е социјален случај? Нема никого? Нема пари кој да го погреба? |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Seto napishano vo vovedniot tekst ne mora da se prakticira. Ako semejstvoto saka da ja odrzhuva taa tradicija, togash vo red, a ako ne saka, togash i toa e vo red.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сосема си во право но сепак мие живееме за народот што ќе речи... |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Togash ne treba da ne se zhalime.
Nemozheme istovremeno i da ja chuvame tortata i da ja izedeme. Treba da se reshime shto kje pravime i potoa da se pomirime so toa. Znaesh kako e: posle jadenje nema kaenje. Ili kje pravish kako kje ti rechat ili kje pravish kako shto sakash. Razmisli, reshi i ne se zavrtuvaj. Podocnezhnoto agoniziranje e samo pravenje dupka vo voda. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Баше ме интересира оваа тема.
Дали постојат некои правила или закони во однос на погребите во Христијанството? Меси дали знаеш нешто во однос на ова,мислам шо вели црквата како се треба да се изврши? А она што е пишано во воведниот пост е чиста вистина а тие два дена се најтауматичното искуство што сум го доживел до сега,два дена под притисок од смртта на близок и плус финансиски проблеми во однос на спремања и слично,па човече кај пишува бре дека треба да се земаат крпи и кошули и да се даваат дарови на тие што носеле ковчег,венец и слично. А за зезанциите со гробно место и да не праам муабет,па ко парцела за изградба на куќа да почнуваш со триста документи и штембили,па парите за тамо се посебна приказна,ко дворец да купуваш. Затоа луѓе поживејте си,на никого нема да му биде гајле после месец дена дека сте умреле освем на најблиските,а тие поради триста давачки по умрениот ќе бидат ко зомби неколку месеци и тек после ќе разберат дека сте умреле,кога ќе ги вратат долговите што се напрајле за погребот покојниокот. Смртта има смисол само ако некој заплаче по покојникот. |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bog nema nikoj umren da go sudi spored toa kako go pogrebale zhivite!
|
|
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добро, но во “протестантизмот“ свештениците си имаат од црквата и стипендија (додека учат), и плата (додека работаат), и пензија (кога ќе остарат), ... така? Да не заборавиме дека во “протестантизмот“ се плаќа секоја година (без разлика дали си крстувал, венчувал или погребувал) една извесна сума. Така? ГОСПОД е ВИСТИНА затоа да ја зборуваме вистината! |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |