IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Знаете ли да готвите!?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Знаете ли да готвите!?

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 32>
Автор
Порака
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Статус: Офлајн
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2006 во 09:36
Nesto sto odlicho go podgotvuvam vo posledno vreme e morskata hrana
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2006 во 11:19
Кажи како ја приготвуваш, јас , а верувам и многумина овде , немам никакво искуство за приготвување на морска храна.
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор


Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Статус: Офлајн
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2006 во 12:14
Обавезно да дадеш рецепт па со Бутел кога ке подготвиме ке те поканиме да пробашWink
Кон врв
Клементина Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 305
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Клементина Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2006 во 12:35
во последно време експериментирам специјалитети, и море да признаам ми оди... остана сите гладни..
precious..
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор


Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Статус: Офлајн
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2006 во 12:40
Ako,ke dobijat linijaLOL
Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2006 во 13:17
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Кажи како ја приготвуваш, јас , а верувам и многумина овде , немам никакво искуство за приготвување на морска храна.

Зависи што сакаш да спремиш.
Лигњите пред се убаво се чистат да нема ништо црнко или од нивниот заштитен слој. Се валкаат во брашно и јајца и пржат истото и на скара можеш да го спремиш.
Крабите, шкампите, ракчињата и таквите видови можеш да ги малку обариш во тенџерче ставаш веѓета, малку маслиново масло и бело вино колку да се подсварат. Истото можеш како салати за предјадење да ги направиш.
Октоподот убаво го чистиш како личњите и добро се вари со малку лажица оцет и маслинов зејтин за да омекне и исто како салата го спремаш.
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Статус: Офлајн
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2006 во 15:04
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Кажи како ја приготвуваш, јас , а верувам и многумина овде , немам никакво искуство за приготвување на морска храна.
Shkolki

Se proprzuva iseckaniot kromid , potoa 1 iseckana piperka, 4-5 patlidzni na kocki, se dodava 2 karanfilcinja, 2 lista livor,biber,vegeta, 1 lazicka mala shekjer.Koga se dobro kje se isprzi se dodavaatt shkolkite okoli 1kgr. koi pred toa se obareni i ischisteni.Se dodava vo ova 1 chasha belo vino pa se dinsta na tivko okolu 10 min.Pred kraj se dodava iseckanoto lukce i magdanos.

So ova kako dodatok odi pripremen pilav.1 casha oriz se proprzuva da dobie zoltenikava boja, se dodava at 3 chashi voda, vegeta , biber, sil i se poklopuva da provrie.Se ostava taka zatvoren sadot uste 30 minuti.
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Статус: Офлајн
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2006 во 15:12
Lignji so kompiri

lignjite dobro se chistat se meshaat so kromidot koj e iseckan i se stava maslinovo maslo, se zachinuvaat po zelba moze da si dodatete zazini koi gi obozavate, se promeshuvaat.

kompirite se seckaat na kocki i se pechat vo maslinovo maslo, zacineti so vegeta biber, malku crven piper ama malku, i se dodava 1 fildzan voda.

Pred sa se ispecat kompirite se dodavaat lignjite , se dodava 1 chasha voda i se pechat.
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2006 во 21:59
фала ви многу за рецептите
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор


Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Статус: Офлајн
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2006 во 00:01
jas ne sakam morska hrana,se plasam od alergii....primetiv deka jas sum najplaslivata na forumovLOLConfused
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2006 во 02:18
a morskata hrana e naj zdrava,..............ne treba tolku da se plashish!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Antiqua Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Март.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1790
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Antiqua Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2006 во 09:07

Kako vi gi citam postovive, pocnaa ligi da mi tecat.

Epten ja sakam morskata hrana (sekakov vi) i sakam da ja spremam. Ama, uste poubavo mi e koga ke mi ja spremat i koga ke ja zalijam so nekoe preubavo staro domasno belo vino!

Veni Vidi Vici
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор


Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Статус: Офлајн
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2006 во 09:48

  rano e za vino,cekaj do rucekLOLpa pravo vo restorant na ligniSushia eve i susi ke pomine


jas denes ke pravam krapce,e neli se pofaliv deka znam se da zgotvamLOL


Кон врв
DonZlatko Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2006
Статус: Офлајн
Поени: 10
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DonZlatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Април.2006 во 23:45
od gotvenje znam samo da jadam
HACKED BY PUSHILISTA
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 32>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,375 секунди.