|
Што готвиме денес? |
Внеси реплика | страница <1 2324252627 63> |
Автор | |
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
грав
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сега го зготвив ручекот, пилешко со кикирики, и прилог ориз, ќе го ставам кај рецепти многу е убаво.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..a utre mislam Sv.Arhangel Mihail ke se pojavi....
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас постам со срцето...Не верувам многу во про-форма побожност, ова смееш она не смееш.
|
|
|
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....и се готви леќа. |
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа се некои правила, дека во петок мора да се готви грав или леќа?
|
|
|
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам...баба ми готви грав во петок, ама дали е правило или не појма немам, ама јас бидејќи не можам грав да јадам, леќа за мене. Изменето од Македон - 20.Ноември.2009 во 12:19 |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...za mene,stavete gravce so puseni rebra!ke mi prosti gospod...
|
|
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа се православни обичаи според кои петок се смета за ден за постење. А и има некоја логика, пост пред мрсниот викенд Затоа денес компир салата и риба |
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..ama tradicija ....
ednava so riba,drugava so kokoska..
petok e bez zejtin!
inaku ,jas grav bez meso ne jadam,kolku da znaete...
steta taka da se jade grav..bez nisto...
|
|
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пиле со ориз,праз и маслинки на фурна.Тоа си sготвив денес.
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Denes se beshe na toster.
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас се извинувам ако соблазнив некого денеска, секој има свои причини и правила што и како ќе готви без да дава отчет, а вие слободно држете се до обичаите...тие се душата на еден народ
|
|
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ајдучки плескавици со шумадиски кајмак и помфрит ......
пред тоа чорба со печурки , малку киселка
|
|
Внеси реплика | страница <1 2324252627 63> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |