IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4647484950 54>
Автор
Порака
slikarka Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Ноември.2009
Статус: Офлајн
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај slikarka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2009 во 17:35
Nesreknite luge se losi....Mozebi zatoa sto ne se dobri za sebe, ne mozat da bidat dobri ni za drugite. Koga covek se cuvstvuva loso nezavisno od posledicata, toj privlekuva uste poveke loso raspolozenie. Prasanje e kolku takvite luge se svesni za toa...Vo takvi momenti "mora" da se nateraat sebesi da razmisluvaat za nesto pozitivno, nesto sto gi raduva, nesto sto ke im dade stimul, a ne gubitnicki da se prepustaat na sudbinata i da se zalat kako svetot ili gospod e nepraveden.
Za zal pogolemiot del od lugeto poveke razmisluvaat negativno ili mislat na minatoto. Taka stanuvaat nesrekni! (Ne mislam na nesrekni zaradi smrt ili bolest na blizok)
Zaprasajte se samite na sto razmisluvate pred legnuvanje ili koga ste sami?
Malku ke kazat deka razmisluvaat kako ke imaat ubav zivot ispolnet so sreka, a mnogu ke kazat kako mislat na poslednata nervoza so zenata, mazot, decata, kolegite....parite.....Nesreknite se zaglaveni vo reaktivniot um, a tamu e se izmesano...i minatoto i segasnosta.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2009 во 14:56
Ubavo kazhano.

Ova sogleduvanje e objasnuvanje na "Zakonot na atrakcija" i na s'e popularnata "Tajna".
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
slikarka Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Ноември.2009
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај slikarka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2009 во 17:24
Pa koga ke razmislis navistina se e povrzano za toa "sto privlekuvame" odnosno sto mislime. Kako moze da bides los ako postojano razmisluvas za ubava idnina?
Pr. Nekoj los nastan me pravi nervozna....Odam i mislam kako mozese toa na mene da mi se sluci. Ako nekoj posle toa me iziritira,a nema da bide tesko...stanuvam losa, se karam, vikam, negoduvam. Ajde sega da se vratam malku nazad...Nekoj los nastan me pravi nervozna....Ne razmisluvam za toa, naprotiv, disam dlaboko, se nasmevnuvam i mislam kolku se slatki decinjata sto me odminaa...Ne i dozvoluvam na negativnata situaacija da pravi losa licnost od mene. Ako i dozvoluvam na ednata, pa na slednata i taka natamu.....jas sum veke magnet za losotija.
Кон врв
-orce- Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Ноември.2009
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај -orce- Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2009 во 20:04
Spored mene jas mislam deka nesreknite luge se najcesto dobri. Losite luge im ja zele na nekoj nacin srekata na dobrite i zatoa dobrite stanale nesrekni. Ednostavno zamislete deka ste bile srekni i nekoja budala odnosno nekoj los covek vi napravil nekakva losa rabota i vie ste stanale posle toa nesrekni. I sto sega, znaci li toa deka ako ste nesrekni ste losi, mislam deka nema veza toa.
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2009 во 12:51
podobro pogledajte nekoj  film..pr...DOBAR,LOS I GRD...смеење
a temava e sama za sebe prikaska...
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 09:57
se so svoja pricinaсреќа
Кон врв
bodeti Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 606
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bodeti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Ноември.2009 во 06:59
Ima golema vistina vo toa deka nesrecnite luge se losi.Svojata nesreca ja prenesuvaat na site pored sebe,i toa namerno,im smeta se sto zraci barem malku so sreca, i koga nekoj ke proba da gi usreci toa zavrsuva uste poloso.Srecata ponekogas im e pred nos samo ne sakaat da ja vidat i da se potrudat da ja zemat,mislat deka srecata pada od nebo i oti drug e kriv za se sto im se slucuva[ne slucuva].Se prepravaat deka se bolni za da privlecat vnimanie i nie da gi sozaluvame i da se cuvstvuvame krivi za nivnata bolest.Toa e nasledno sigurno go ima i kaj eden od roditelite.Begajte od takvi luge kako od gavol bidejci se polosi i od samiot gavol.
Кон врв
Ane09 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Февруари.2009
Поени: 209
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ane09 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Ноември.2009 во 11:17
Не е важно дали си добар, туку дали ја следиш ВИСТИНАТА. Ја знаете мислата на генијалниот ДАНТЕ: „Патот до пеколот е поплочен со добри намери“. Исус никогаш не велел:„Јас сум добар“. Секогаш вика „Единиот Бог е добар. Ако си со него...“
Напротив велел: „Јас сум ПАТ, ВИСТИНА и ЖИВОТ“.
Знам многу луѓе што мислат дека се добри затоа што задоволуваат некои општествени научени правила и норми. Но, се далеку од вистината.
Многу огорчени и несреќни луѓе биле БОГОТРАЖИТЕЛИ, како големиот НИЧЕ на пример. Тоа не го прави лош човек. Иако многу исфрустрирани типови сакале да го прикажат како таков. Тој само страдал откако ја видел ВИСТИНАТА и не поклопувањето на реалноста со истата.

Изменето од Ane09 - 21.Ноември.2009 во 11:18
Кон врв
Ane09 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Февруари.2009
Поени: 209
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ane09 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Ноември.2009 во 11:20
Вчера гледав една мајка сто си го изгубила синот во војна пред 15 години. Таа и сега липа по него со таква огорченост како тоа да се случило вчера. Тоа не ја прави лоша, не?

Изменето од Ane09 - 21.Ноември.2009 во 11:21
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 15:56
Originally posted by Ane09 Ane09 напиша:

Не е важно дали си добар, туку дали ја следиш ВИСТИНАТА. Ја знаете мислата на генијалниот ДАНТЕ: „Патот до пеколот е поплочен со добри намери“. Исус никогаш не велел:„Јас сум добар“. Секогаш вика „Единиот Бог е добар. Ако си со него...“
Знам многу луѓе што мислат дека се добри затоа што задоволуваат некои општествени научени правила и норми. Но, се далеку од вистината.
Многу огорчени и несреќни луѓе биле БОГОТРАЖИТЕЛИ, како големиот НИЧЕ на пример. Тоа не го прави лош човек. Иако многу исфрустрирани типови сакале да го прикажат како таков. Тој само страдал откако ја видел ВИСТИНАТА и не поклопувањето на реалноста со истата.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2009 во 19:09
Originally posted by Ane09 Ane09 напиша:

Следствено со ова, сите оние кои не ја пронашле вистината се лоши и несреќни луѓе. Има некои кои што не можат да ја пронајдат таа вистина, некои кои што и не ја бараат, зашто не им треба. Јас не ја барам, кажи ми зошто ми треба? И ми е гајле ако некој рече дека сум лош човек, само не може да каже дека сум и несреќен. Човечкиот мозок е таков што бира она што сака, она што му е попријатно да го прифати. Ако тоа ме прави подобра личност, нема врска во која "вистина" верувам, зашто нема универзална и општо за сите прифатлива вистина.

Кон врв
Ивона02 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2009
Поени: 1149
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ивона02 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2009 во 01:26
jas sum nesrecna i sum losa
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2009 во 02:50
Polovina ti se prostuva.
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2010 во 21:03
сакав да отворам нова тема
ќе се викаше,

ПОСТОИ ЛИ ПОВРЗАНОСТ МЕЃУ СРЕЌАТА И ДОБЛЕСТА?

ама кога почнав да го смислувам воведниот пост, сфатив дека текот на дискусијата само ќе биде продолжение на оваа тема.

јас мислам дека постои

п.с. намигнување
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4647484950 54>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.