|
Слобода на медиумите |
Внеси реплика | страница <1 45678 22> |
Автор | |
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислиш „ да ја слуша“ !
|
|
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па и нека ЈА слуша ... сепак , во демократско општество какво сме ние , никој не може никому да му се меша во изборот ......... а уште помалку да му наложува ...... тоа е од некои минати времиња ... или не ?
Изменето од МАРШАЛ - 19.Ноември.2009 во 14:01 |
|
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Маршале, зошто секогаш гледаш и резонираш онака „војнички“ да речам?
За тебе поимот „дозволува“ (во реченицата „не секогаш треба да му се дозволува на народот“) по дифолт значи строга забрана! За тебе нема други методи, други начини со кои може да се направи народот да не конзумира некои (непотребни, невкусни ...) работи! |
|
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Цензура не чини...многу слобода пак не чини!!! Ако самите меѓу себе не се истребат никој ништо не им може, арно ама парата е леплива за прсти. Од убав живот и потреба за луксуз не се оперирани ни новинарите. А кодекс на порофесијата што ли беше тоа????
Кога ги слуша човек, гледаа како се јадат меѓу себе се прашува дали е до професијата или до менталитетот!? Ке беа ли поинакви поединците ако беа и во друг домен ангажирани? А можеби најголемата причина е што имаме многу ’’новинари’’ и ’’медиуми’’ по глава на жител, на волку мал простор ЗНМ: Списоци за линч и тоталитаризам |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koja jadna sloboda i znaat li nashive mediumi shto e fer plej, shto e fer konk*rencija. Se izedoa zivi megju sebe. Edni objavuvaat za drugi deka se sorosoidi, drugi deka nekoi gazdi mora di gi tgnat racete od mediumite ako seakaat d aostanat vo politika, pa vednas ekspresni odgovori za sopstveost, gazdinstva. I taka po red. Do koga ke se napagjaat/branat a ne da pishuvaat za vesti i nastani kopi ne se povrzani so niv-mediumite kako glavni akteri. Iako sme mala zemja, za site ima mesto bidejki sekoj od nas bira shto ke cita i kogo ke go cita. zatoa vreme e da se svrtat kon informiranje i da prekinat so devalviranje
Евтини трикови на газда Велија |
|
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=122611
Според овој извештај Македонија се наоѓа на 94-то место, а од поранешните Југословенски републики единствено Босна и Херцеговина и Косово се наоѓаат зад неа - на 97-то односно 108-то место. Пред нас се Србија која го зазема 78-то место, Црна Гора 80-то, а Хрватска 85-то место. Како најлоши на листата на „Фридом хаус“ се Белорусија, Бурма, Куба, Екваторијална Гвинеја, Еритреја, Иран, Либија, Северна Кореја, Туркменистан и Узбекистан. За БГ или лошо или ништо |
|
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кај нас ништо не е слободно, зошто медиумите би биле исклучок?.Целата држава е партизирана.Одиме кон она: ДРЖАВА - ТОА СУМ ЈАС.
Ili sega nekoj tamu ne ne saka - nadvoresnite neprijateli - povtorno rovarat? Нема поглув од оној кој несака да чуе и послепи од оние кои не сакаат да видат!!!!! |
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Слобода изгледа имаат и тоа бајаги голема. Пред никого никој не одговара и објавуваат што ке посакаат.
Дали „Големото уво“ е повторно активирано? |
|
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jasno e koga velija tera pravda togas e vo rd koga drugi go kopiraat togas vikaj.
***** e re |
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mislam deka ,..duri i pregolema sloboda imaat!.....objavuvaat ....se shto ke im nalozat!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А тек како си маваат фалби..па па пааа Миленко како Лари Кинг! сега ќе видиме/ќе почекаме со кого нив Миленце ке ги спореди. Можеме малку да поквизираме Јас на пример имам дојам дека сега Милeнко Латаса ке го спореди со некој од CNN Изменето од mamamd - 18.Мај.2010 во 15:17 |
|
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Транскриптот: "јас да ви кажам како изгледа фирмава, ... а секој си знае па да си размислува. Јас ... интересна групација, маркетиншка групација. Значи коминтентот, оној што сака да се рекламира може да се пазари за А1, за Шпиц, за Време и сега Коха. Денес (телефон звони) ке ти се јавам. Денес е овој тираж, 120.000 е Шпиц, 43.000 е Време, 15.000 е Коха. 120 и 42, 165 и 15, 120, 160. Мислам дека до 200 ке иде. Заедно сите, со се неделниците, Дневник, Bест, Утрински, Вечер и идната Нова Македонија, повеке од 50 гарантирам дека ке немаат тираж. А1 над 80 посто ... , а оваа групација во печатарството минимум 70 посто. А трет нема. ... Во меѓувреме, значи 1.200 и нешто се кредити, нешто 500, 600 се трафики. Или тобако. Оваа работа ... Шанса нема... Второ, МПМ, или зошто е А1 ваква. Затоа што ни Канал 5, ни Сител не посматараат телевизиите како бизнис. Тие станаа а 4 години уз власта, уз секоја власт да крадат, и тоа е определба, така се определиле. Што е МПМ? 15 милиона лани вкупен приход... Од 7 милиона евра, шанса нема да имаат појке приход. Продажбата на весниците 15 денари, тиражот им го убиваме, ... секој ден секоја реклама е ... за секој ден. Значи имаат 7 милиона, а 15 милиона викаат. 8 милиона. Пералница на пари. Си викам јас како можам јас, со своето знаење во печатенте медиуми, во однос на Германците? Шанса немам. Не му е бизнис. Над 50 милиона во Србија минус. Првпат не знам која цена, евро, весникот го продаваат МПМ, односно WAZ, во Хрватска. Во Црна Гора загуба. Германците ке прават загуба, Боже сачувај. Пералница на пари. Значи имаме карши себе групација на која не му е битен бизнисот и новинарството. А јас исклучиво го гледам како бизнис новинарството. Што е Шпицот сега ке ви кажам. Тоа е викаат, зашто беспари. Му се дава беспари. Јас го давам весникот на купувач. Знаете кога е купувач? Не кога ке го земе весникот да го купи. Кога ке го прелистува. За огласувачите. Со 5-6 илјади тираж нема шанса. Оној што листа 5 илјади ке пролиста, еми од еден посто дали ке убеди за да има продажба. Ако немаш тираж, немаш маркетинг. За да имаш маркетинг, ако имаш доволен број на читажи за да може утре задутре да купи. Сега дојде да режеме Опел. Кај нас реклама и во која телевизија идете? Во таа и таа. Ами ако имас 3 илјади тираж, во која можност од тие 100 илјади пута четири читаат, колку ке му се јават? Ако имас 5 илјади, 20 пати помала вредност. Значи Време, Шпиц, Коха, А1. Бизнис стратегија... Мешање во уредувачката, тикви. Ја месечно дали еднаш ке згрмам. Тогаш бев нервозен заради потерницата да речам на оваа, не држи потерница, потерница беше во време за оваа, Петар Митева. Петра и Јорго. Јорго 91 година знам шверцер, со Гонгот. Знам јас што е Јорго. Не држи бе потерница, не држи. Од тој аспект, да се мешам. Инаце .. ми е најсигурна гаранција дека ке заработам. Бизнис, пари профитабилност. Веке е профитабилна групацијата, ... инвестицијата. Значи А1 седум години требаше да додавам... Веке скоро две години, година и пол е Шпиц и еве тука на нула е. Со Нова Македонија, Минчо Јорданов му бара нешто на Груевски па ке го уценува со весникот... Груевски кој го носи, ... Груевски, еми се мењат само профитот е сигурен, а не дневно кој со кого групација. Па не сум добил покани од ниедна власт. Сем битка со власт. Сем докажување на снага на професионален нажин, ниту барав, сем инспекции сто сум добил. Тие што работат, оваа групација... Нема место за итрина. ... . . . Не убедувам апсолутно никој. Никој. Секој за себе. Колку има, колку му дал Господ. Разбравте? Ако сака некој да ме праШа нешто? . . . Страшна е бројката од .. страшна е. Нема добиено. Не ви сугерирам. Нема итрина, нема овој оној. А придонесите и договорите? Да, веке од март, но поради .. новото од овој месец. А старите придонеси? Ке видам, не знам. Тоа во случајов ич не знам како ке го направиме. Али сеедно тој што ке оди во Нова Македонија или ваму, овој што ке остани може и ке добие и придонеси. Друго нешто? Договорите се на една година што ке ги потпишуваме ? Не знам, не знам... " клипот со велија |
|
|
|
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ха ха ха, сега каде одиме птици
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 45678 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |