|
Против кого се бори премиерот? |
Внеси реплика | страница 123 8> |
Автор | |||||||||||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 18.Ноември.2009 во 23:04 |
||||||||||
Целокупното членство, сите партиски структури и поединци, се до последниот човек во месните комитети, да се мобилизира за финална битка со остатокот од македонската транзиција и нејзините политичари.
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=116414 Мошне интересно, само се прашувам против кого?? Дали е на повидок нова тоталитарна држава во европа и нов светски диктатор? |
|||||||||||
Homo homini lupus est...
|
|||||||||||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
Против кого ќе се бори, мислам ќе видиме во наредниот период. Дал со замислен противник или...
|
|||||||||||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
ова се вика борба со замислен непријател...кога не знаеш како да решиш клучни работи измисли некој спореден циркуз па занимавај го народот да му одвлечеш внимание
|
|||||||||||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|||||||||||
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
andjelina se soglasuvam so tebe:)
|
|||||||||||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
|||||||||||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
Па не ли е јасно кажано... Против остатокот од македонската транзиција и нејзините политичари... Замислен противник... хммм.. Изменето од којсумјас - 19.Ноември.2009 во 06:42 |
|||||||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
Читам од флаерот кој ми е доставен дека ова е ОТЧ‘ЕТ ДО ЈАВНОСТА за период од 1 година работа на новата владина коалиција за подобра Македонија.
Мене ми остави впечаток- Одговорноста не е празен збор. Одговорноста значи да се даде отчет за сработеното и нормално набројани се полињата на делувања. Колку сме задоволни - НИЕ НАРОДОТ - зависи од нашиот личен став односно колку лично ни се подобрило/влошило живеењето. Владата има право да мисли дека нам ни е арно, ние треба да си кажеме дали/нели ни е арно/лошо. Оправдувањето за кризата некако повеќе никој не го прифаќа бидејки не може кризата да биде само за народот. Оправдувањето дека опозицијата става сопки исто така не држи бидејки опозицијата е за тоа да ја држи будна владата. Одговорноста треба да си ја сносат сите тие кои скриени зад грбот на Груевски ги уживаат благодетите и досега никој не сносеше одговорност за неуспехот во ресорот кој го води. Ако интенцијата на ова е да се расчисти прво со неподобните/фотељашите во своите редови е ОК . |
|||||||||||
трендафил
Група Регистриран: 06.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 68 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
Одговорот е многу логичен. Премиерот се бори против тие што се борат против него. Што најавуваат бунт после 7 декември без да кажат во кој случај би го направиле тоа. Што значи дека доколку се направи компромис со Грција бунтот ќе биде поради „продавање“ на името, а ако не направиме бунтот ќе биде поради невлегувањето во НАТО и ЕУ.
|
|||||||||||
Негација на негативното.
|
|||||||||||
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
"„Време е за последната битка со политичарите кои зад себе оставија пустош и беда и кои во нашата држава ја донесоа малодушноста, криминалот, лагата и искривените вредности.Време е да ги пресретнеме нивните обиди повторно да ги земат под заложништво македонските граѓани и нашата татковина“, стои во писмото напишано на две страни до кое дојде А1."
-ova mene mi lichi na ona: koga lopovot e vo tesnec pa im se pridruzuva na ostanatite i vika-d'rzte go lopovot! zalosno , do tolku sto nekoi toa mu go zemaat za doblest. |
|||||||||||
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
|||||||||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
Укината пресудата за Бучковски
Апелациониот
суд ја укина пресудата за поранешниот министер за одбрана, Владо
Бучковски за спорната набавка на тенковски делови, за што тој беше
осуден на три и пол години казна затвор. A1 Eve na primer protiv sudovite , koi se ostatok od starite strukturi i opsano vlecat nazad....Od takvi strukturi koi se rak rana na opstestvoto nemozeme da mrdneme nanapred, a gi ima nasekade vo site institucii... So tie luge treba da se rascisti , treba da rascistime so minatoto.... Изменето од kultuzin - 19.Ноември.2009 во 13:41 |
|||||||||||
abnormalen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
-ama so segasnosta uste povekje!zatoa sto idninata majmogu zavisi od segasnosta , ne od minatoto.samo kjorav covek(ne mislam bykvalno) ne moze da go sfati toa!
|
|||||||||||
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
|||||||||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
Problem imame so lugeto koi funkcionirat vo segasnosta a mislite i nacinot na funkcioniranje im e vo minatoto... Ni trebat luge koi ke gledat kon idninata...Toa e poentata...Dosta bese vlecenje nanazad... |
|||||||||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
кога веќе треба да гледаме кон иднината а не кон минатото , не знам тогаш зошто толку размислување околу името ......... |
|||||||||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
очигледен пример дека се’ уште постојат судови кои судат по словото на законот а не по монтирани процеси
|
|||||||||||
abnormalen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
|
|||||||||||
|
|||||||||||
Внеси реплика | страница 123 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |