|
Патријарх Павле... |
Внеси реплика | страница <1234 8> |
Автор | |
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aladine, te razbiram sto sakas da kazes, megutoa, vo verata i vo Crkvata ne treba da se mesa politikata. Dokolku toa imalo vlijanie vrz odlukata na patrijarhot Pavle za da i napravi takvi problemi na MPC( iako jas mislam deka zad seto toa stoi Grckata Pravoslavna Crkva), sepak toa ne mu sluzi na cest. Treba da se ima hrabrost i doblest za da se zastane otkaj vistinata. |
|
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Една работа по која Православните се разликуваат од Римо-католиците е тоа што кај Римо-католиците има главен - папата (глава им е на црквата, наместо Христос), додека кај Православните нема главен (затоа што глава на Црквата е Христос). Патријархот е прв меѓу еднаквите, и неговата соло одлука не важи доколку за тоа не се сложат и останатите епископи. Доколку тој отиде во некоја епархија на која има поставено друг владика, тој нема право да служи таму, доколку не добие одобрување од односниот владика. Оној кој доволно го познава Православието, ќе ја знае и оваа информација, и ќе знае дека ова е една од причините за шизмата меѓу римо-католиците и Православните од 1054 год. |
|
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas rekov za patrijarhot Pavle deka nemase smelost da zastane vo odbrana na MPC. Drugo ne znam loso za nego i ne rekov loso za nego. BOG DA GO PROSTI! |
|
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://bs.wikipedia.org/wiki/Patrijarh_srpski_Pavlehttp://bs.wikipedia.org/wiki/Patrijarh_srpski_Pavle
|
|
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
blazenoupokoeniot patrijarh.....velel,,da bideme lugje pred se,,!!!!!!!!
|
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сите да се смирите, прво сте надвор од темата, второ нивото на културна дискусија е поминато, трето нема потреба од меѓусебни анализи и слично.
Јас овде не сум модератор, ама ве гледам што правите од прееска, должност ми е да ви укажам на сите да внимавате! И пишувајте на тема! Изменето од Македон - 16.Ноември.2009 во 02:35 |
|
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OK, ke zboruvam na temata, otidovme premnogu offtopic. Patrijarhot Pavle ne postapi voospto fer sprema MPC bidejki dejstvuvase protiv nea, vo sojuznistvo so Grckata Pravsolavna Crkva. Nemase r'bet da kaze deka naslednici na Ohridskata Arhiepiskopija e MPC, a ne crkvata na Vraniskovski. Toa e mojot stav. Pozdrav na site,Gospod da ne vi zeme za zlo za site navredi i etiketi koi mi gi lepevte. Izvinete i vie za nekoi zborovi sto mi izletaa nesakajki. BOG NEKA VE BLAGOSLOVI SITE. DOBRA NOK! Изменето од KINGDAVID - 16.Ноември.2009 во 03:02 |
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интересен лик беше патријархот Павле... Христос нека ја води неговата душа понатака, онака како што само Бог смета дека е најдобро.
|
|
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sto mislis pod toa interesen lik? Znaes li nekoi raboti za nego? |
|
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Амин |
|
|
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Живот по јеванђељуЧесто је путовао, обилазио своју епархију и служио у свим местима. Са косовским егзодусом, призренска Богословија св. Кирила и Методија је привремено премештена у Ниш, а седиште Рашко-призренске епархије из Пећи у манастир Грачаницу. Као епископ рашко-призренски сведочио је у Уједињеним нацијама пред многобројним државницима, о страдању српског народа на Косову и Метохији. . Ме мрзи да преведувам Месс - па затоа го избришав... за да ги запазам правилата на форумот - но ако тоа е проблем на истиов форум ако сакаш ке ти испратам преку 100 линкови со силчни постови, каде каде поголеми... позз Изменето од Tetratka - 16.Ноември.2009 во 16:27 |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
Внеси реплика | страница <1234 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |