|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 224225226227228 242> |
Автор | ||||||||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Кога разговарам со КНИЖНИК - разговорот го вртам на друга страна - но КНИЖНИКОТ ТУКА ЗАГЛАВУВА - НЕМА ЦИТАТИ ... НЕМА КНИГИ... ТОЈ НЕ Е СПОСОБЕН ДА КАЖИ НЕШТО НЕГОВО - НЕШТО ОД СРЦЕТО, НЕШТО ОД ДУШАТА - ТОА Е ТАКА БИДЕЈЌИ Е ЗАРОБЕН ОД КНИГИТЕ И НАПАМЕТ ГИ УЧИ ЦИТАТИТЕ - БЕЗ ДА ГИ РАЗБЕРЕ.... ТОЈ Е РОБ НА ФОРМАТА - А НЕ НА СУШТИНАТА!!!! абе КНИЖНИЦИ И ФАРИСЕИ - ТОГАШ ГО РАСПНАВТЕ, А БОГАМИ И ДЕНЕС СО ВАШИТЕ ЦИТАТИ !!! Да беа денес живи КНИЖНИЦИТЕ - КЕ ВИ СЕ ВОСХИТУВАА НА ВАШАТА ГОРДОСТ И СЕЗНАЕЊЕ!!!! - секоја чест - ДЕНЕС СТЕ НАЈДОБРИТЕ КНИЖНИЦИ НА ПЛАНЕТАТА ЗАМЈА!!! Изменето од Tetratka - 09.Ноември.2009 во 14:27 |
||||||||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||||||||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
ДА НЕ ГО ЗАБОРАВАМ ОВА:
“ПРЕСТАНИ СО COPY - PASTE - НА МУАБЕТИТЕ!!! КАЖИ НЕШТО ОД ТЕВЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - РЕДНО Е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!“ |
||||||||
|
||||||||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Пчелке, претпоставувам дека тоа што го спомнуваш бела-жолта боја е епитрахилот. Изменето од Maran Ata - 10.Ноември.2009 во 04:42 |
||||||||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||||||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Туку, кога и забележуваш на Рита за правилното пишување на зборот Маран Ата. Можеш ли да ни кажеш кој дел од овој псевдоним (Маран или Ата) на тој „араматејски“ јазик значи „Господ“?
|
||||||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||||||
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
(מרנא תא;מרן אתא
Ова која и каква азбука е? |
||||||||
|
||||||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Тетратка и јас го чекам истиот одговор, но како што гледаш, твојата соверничка не е многу многу по одговорите, така што ќе мора да се помириме со молкот |
||||||||
|
||||||||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Евангелосе, смешен ти е мојот превид во момент на преведување кое бараше брзо делување?
А јас се прашувам како некој што се удира в гради со Сола Скриптура и дека сите цитати ги знае на памет, може да направи ваква катастрофална грешка
А пак со бројките како ти оди... Охооо, динамично
|
||||||||
|
||||||||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Ај разбирам да не ги читаш Светите Отци, затоа што не ги признаваш, ама да не го читаш Новиот Завет и да не знаеш дека зад идолите стојат ДЕМОНИ...!!!???
|
||||||||
|
||||||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Мараната, едно е да почитуваш демони како што тоа го прават илјадници луѓе кои му се молат, поклонуваат и принесуваат жртви дирекно на Сатаната, а друго е (она што јас го напишав во соодветниот контекст) да почитуваш некој кип или некој изделкан идол незнаејќи дека тоа е погрешно, лажен бог како што јас го нареков. Еве ти еден банален пример. Дали православните ги почитуваат демоните? Се разбира ти на ова ќе одговориш „НЕ“. Но јас верувам дека тие со самото тоа што ги остветуваат своите слики (иконите), им се поклонуваат, ги целиваат, им палат кандила итн. тие ги третираат слична како што паганите се однесувале кон своите изделкани идоли. Што мислиш ти дека паганот верува дека неговото парче дрво е навистина Бог? Да не ја потценуваме до толку нивната интелигенција и свест. Не, тој нема да рече дека тоа е неговиот бог, туку ќе ти рече дека тоа го претставува неговиот бог и дека кога му се поклонува на својот кип тој му се поклонува индирекно на својот бог.
Па зарем не е ова истиот случај како и православните? А сепак ти би рекла дека тие не почитуваат демони, а од друга страна велиш дека паганите почитуваат демони.
И пак ќе спомнам. Иконата на ѕверот (спомната во Откровението) нема да биде слика на некој џаол со опашка и огнена мешалка во раката, туку ќе биде убава, прималива икона, со некој велелепен светец на неа (ангелот на светлината како што не предупредува апостолот Павле) и мнозина православни со задоволство ќе се поклонуваат на таа икона. А откако истата ќе почне да прави и чуда (како што пишува во Откровението), тогаш православните има да паѓаат пред неа и со главите до земја да и се клањаат. Но дали тие ќе се клањаат на Бог или дирекно на ѓаволот, тоа е друго прашање. Изменето од EvAngelos - 13.Ноември.2009 во 01:39 |
||||||||
|
||||||||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Чекај, чекај, дали ти тоа сакаш повторно да кажеш дека идолите не се демони и дека оние кои принесуваат жртви на идолите, не ја пренесуваат на Сатаната? |
||||||||
|
||||||||
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Море Ев. не пишувај така - некој ке прочита СВРШЕНИЦА, па ке ми направиш проблеми со жената и децата... |
||||||||
|
||||||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Значи стварно сте махери за заташкување на темата и избегнување одговори. За ова заслужувате златен медал. Ево ви рука за тоа
Иако ми е смешен, сепак јас ти поставив друго прашање. Еве да претпоставиме дека погоре ти си мислела „арамејски јазик“, но по грешка си напишала „араматејски“.
Ајде сега кажи кој од тие зборови (Маран или Ата) значи „Господ“ на тој арамејски јазик?
|
||||||||
|
||||||||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Мислиш на вакво или вакво заташкување, како ти што се обиде тоа да го направиш на тема „Култот на Марија“ неколку пати, ама на крај беше разобличен до гола кожа?
За тебе Мара Попара нема врска што се користи наместо Маран Ата, а? Па нели ти беше тој што се удираше в гради дека не смеело нешто да се менува од Светото Писмо, а сега кога се работи за вас, се’ е дозволено? И Месинџер веќе еднаш ти напомена: Ако не сакаш некој да си игра со твојот ник, немој ниту ти. Тоа беше вчера, да не ти треба потсетување? И Мара Попара не е правилно или неправилно пишување на зборо Маран Ата, туку исмевање со истиот!
Колку што ми е мене познато, зборо Маран означува Господ. А ти што велиш? А на ова никако да одговориш:
И не заборавај да дадеш одговор на тема „Дали Бог се ограничува само на Библијата“ од каде ти се податоците за Ероним? Нели требаш да дадеш одговор пред два дена, кој рок самиот си го постави, а тебе сеуште те нема веќе трети ден како одминува.
Изменето од Maran Ata - 13.Ноември.2009 во 12:09 |
||||||||
|
||||||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
„Господ“ на арамејски е „Адон“ или „Адонаи“ (а Бог е „Ел“ или „Елохим“.) Зборот „Маран“ воопшто не е ниту сличен со зборот „Адон“ за да претпоставиме дека тоа е некаков дијалект во арамејскиот јазик, ниту пак дека имаат ист корен тие два збора.
Некаков чуден арамејски јазик ќе да е ова, зарем не?
За оваа клевета ќе барам од тебе да приложиш цитат каде јас сум те нарекол тебе „Мара Попара“ и доколку не го направиш тоа, ќе настојувам модераторот Messenger да си го исполни своето ветување.
|
||||||||
|
||||||||
Внеси реплика | страница <1 224225226227228 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |