|
Родителите пример за морални вредности |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Какви родители, такви деца. Крушата под круша паѓа.
|
|
Neptun74
Сениор Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne sekogas...
|
|
DeepBlue
|
|
bagrem
Нов член Регистриран: 04.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 33 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekogas
|
|
Milaa
Сениор unique Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секогаш крушата под круша паѓа,ама некогаш и се стркалува подалеку од коренот
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
некои сами не знаат да се чуваат.... а не па деца да чуваат....
знам за многу такви случки... деца од 4 или 5 години ги наоѓале во други градови... родителот се свестил вечерта дека го нема... се му е дозволено на детето..... девојче од 7 год се врати од екск*рзија со пирс на носот.... третоодделенка се прибира од улица во 10 часот навечер..... сето тоа е одраз на родителот..... кога јас би била родител,... нешто морално од внатре би ми кажувало дека не е во ред пред детето да се зборува ,,се и сешто,, некои работи се дознаваат подоцна во животот..... мајка ми може пред мене ќе искоментира дека ,,таа и таа се поправила и сега е огромна,, ама никогаш пред сестра ми нема да го рече тоа !! не барем не дојде време.... родителот мора да има некаков авторитет врз (малолетното) дете... не значи тоа страв и трепет, ами правилно насочување... не може ако самите тие немаат морална свест, да очекуваме дека децата ќе бидат совесни граѓани !! |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Некои имаат прилика да учат од родителите ама на некои таа можност им е земена заради немарност. Бизарен случај во Шведска
Бебе задушено од мачка |
|
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |