|
ДАЛИ ИСУС РЕКОЛ-ЈАС СУМ БОГ? |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 31> |
Автор | |||||
Dzingis Kan
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
12 Апостоли, кој од кого поконтрадикторен. А 13 прасе, најзезнато од сите, наместо да биде отфрлено, тоа отфрлило се од претходните 12. Ербаб прасе. П.С. Модераторе, до каде може да се оди со оф топициве.Да не арѓам џабе прстиве. |
|||||
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Спирос, јас ли сум единствената на форумов која не го разбира твојов совршен ислам? Како можеш да го мешаш Исус со Мухамед стварно не ми е јасно.
|
|||||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Nema potreba da chitam cela biografija. Zarem na tvoite prashanja jas velam, "eve zemi ja Biblijata i chitaj - tamu kje najdesh odgovor na tvoite porashanja". Eve, ti si musliman, ti veruvash vo nego, pa zatoa dadi mi kus i ednoznachen odgovor. |
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
Rita.MD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Па јас не разбирам зашто до сега ја арчеше тастатурата, ама ај нека ти биде. Само кинеш зелени без никакви докази. |
|||||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|||||
Dzingis Kan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Хехехе, сепак можело да се пишува на широко. Кој ја .... шиша темата.
Одговорот е: к*р'анот!Неговата уникатност, совршенство и недостижност. П.С. За Месинџер беше ова. Изменето од Dzingis Kan - 11.Ноември.2009 во 23:56 |
|||||
hleb20
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 126 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Bismilah.
Odgovaram samo za da ne se prenasocet temata kako shto sakate. p.s temata e kaj rekol Isus deka e Bog??? Za da znaeme deka ne bil gavolot, onoj shto go objauval ku*anot treba da znaeme na shto povikuva ku*anot, vie nikoj ne znaete,samo sudite bez znaenje. Nakratko: Ku*anot povikuva na obozavanje i pokorenost na Boga.( zarem ova mu odet vo prilog na gavolot???). Ku*anot zboruvat loshi raboti za gavolot( dali mu odi ova vo prilog na gavolot???) Ku*anot zabranuva lazenje,kradenje,izmama itn.(dali ova mu odi vo prilog na gavolot???) Ku*anot zabranuva sekakovo drugo suhtestvo(zivo ili mrtvo za obozavnje osven Boga(dali ova mu odi vo prilog na gavolot???) Ku*anot e neshto sovrheno.(dali gavolot e sovrhen???) Da ne redam povece, ako sakate da diskutirame na ovaa tema, otvorite DRUGA TEMA, p.s dali Isus rekol jas sum Bog??? Vece vidovme deka rekol, jas sum covek. |
|||||
Vo imeto na Allah Milostiviot,Somilosen.
|
|||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Св. Мухамед беше крстен следбеник Христов кој доби задача од БОГА преку Христа да ја однесе Радосната Вест на наследниците Исмаилеви! Тие пак ја испревртеја СОВРШЕНАТА ВЕРА (ХРИСТОВИОТ ИСЛАМ) и направија - против Волјата БОЖЈА и инсистирањето на вистинскиот Мухамед - тоа што направија! Вистинскиот Апостол Мухамед беше на најгрозен можен начин од тие книжници злоупотребен и на крајот подмукло отепан, додека тое си го конструираа оној другиот ...! |
|||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||||
Dzingis Kan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Чудно, а јас истото го мислев за тебе. Ок, заврши овој ѓупски џумбуш, имате тема пред вас и повелете продолжете со пишување. Јас отидов. Рита, лека ноќ! |
|||||
Rita.MD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Уникатност? Плагијат невиден. И како што имаше пишано еден член на форумов: ај што препишувале, ама друже неточно што препишале! Совршенство? Ако ги оставиме на страна црните дупки во однос на науката, историјата, ... Недостижност? Мислиш на тоа што повикува на борби, многуженство, наметнување на вера, правила,... |
|||||
|
|||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
E taka be dragi Dzingis Kan. Znachi kako ubavo objasni so svoi zborovi vo shto veruvash :
E sega, mozham i jas da ti go dadam istiot odgovor na temata ДАЛИ ИСУС РЕКОЛ-ЈАС СУМ БОГ? Odgovorot e: Biblijata! Nejzinata unikatnost, sovrshenstvo i nedotizhnost. P.S. Kad je bal, nek je maskenbal! |
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Не те разбирам, како мислиш „ако го земеме буквално“? Зарем има и симболично земање на овој стих?
|
|||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||||
hleb20
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
hehe, ne citah ubavo EvAngelose.
Toma koga velet "gospod"(lord=gospodin) se odnesuvaat na Isus, dodeka koga velet Bog se odnesuvaat na OTECOT. Aman be prvace dabeshe ke svatehe. No ti vece si se odlucil do zemash bukvalno, togash otide Biblijata povoda.. a sega gledaj, sam si dade "shah" Kaj rekol Isus ja sum chovek. A sega eve ti "mat" : ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД ЈОВАН Глава 8 40 А сега сакате да Ме убиете Мене, Човекот, Кој ви ја кажа вистината, што ја чув од Бога. Авраам не направи така. p.s. Razmisli dobro, so svoe razmisluvanje, ne ona shto ti go kazahale drugite(evangelistite), obrati vnimanie shto velet Isus. |
|||||
|
|||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
„Тома одговори и Му рече: „Мој Господ и мој Бог!” Исус му рече: „Поверува, зашто Ме виде. Блажени се кои не виделе, а поверувале.”“
(Јован 20:28-29) Бидејќи македонскиот јазик не ти е мајчин јазик, дозволи ми да ти објаснам нешто околу македонската граматика. Личната заменка „Му“ во горниот стих покажува дека Тома му говорел на Исус, на што Исус му одговорил „поверува зашто Ме виде.“
|
|||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||||
hleb20
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Vidi be ovaa ne ti drzet voda , jasno e kazano: Bog nikoj ne go videl. Da ti ja osvezam memorijata:
ПРВО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ПАВЛЕ ДО ТИМОТЕЈ Глава 6 16 Кој единствено има бесмртност, живеејќи во непристапна светлина, Кого никој од луѓето не Го видел ниту може да Го види. Нему чест и вечна сила. Амин! ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД ЈОВАН Глава 4 24 Бог е Дух, и кои Му се поклонуваат, треба да Му се поклонуваат во дух и вистина.” Shto e Bog Duh ili??? Shto bil Isus??? da ti ja osvezam memorijata: Луѓе Израелци, слушнете ги овие зборови: Исус од Назарет, човекот посведочен пред вас од Бога со сили, чудеса и знаци, кои, како што и сами знаете, ги направи Бог преку Него, (Дела на Апостолите, 2:22) Amin. Kraj na diskusijata. А народот одговараше: „Овој е Исус, пророкот од Назарет галилејски. (Матеја, 21:11) …„Она што се случи со Исус од Назарет, Кој беше пророк, силен на дело…(Лука, 24:19) |
|||||
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 31> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |