|
Hyper 35 ENG Camera |
Внеси реплика |
Автор | |
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 10.Ноември.2009 во 21:44 |
Ova e Canon 5Dmk2 zashtrafen na telo od stara Sony Betacam SP kamera. Ima monitor od strana, ima EVF sto funkcionira, ima preamp za profi mikrofoni i drugi trakatanci. E, sega nema nikoj da kaze deka ako snimam profesionalno so DSLR deka kje bidam neseriozen pred klientite Inaku ova se prodava po zelba - HOT ROD CANON!!!! http://www.electricfilms.net.au/hyper35conversions.htm ALOoooooo NIKON!!!! |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I ja toa VIKAM ! |
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za ovaa kamera zemen e senzorot i mikroporcesorot od Canon i seto drugo e Sony + drugi proizvoditeli. Vo ovoj skluchaj ne znam kolku voopshto mozhe da se kazhe deka se raboti za Canon 5...
Patem, presmeta kolku pari chini ovaa konstrukcija (ne bi ja narekol modifikacija ) ? |
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Canon e kamerata, a site dodatoci se zashrafenii spoeni na ENG kamera. Mene lichno po cool bi mi bilo vakva konstrukcija so AMPEX ili IKEGAMI telo. Decata kje si mislat "Vidi, IKEGAMI....ova e sigurno neshto jako "
Inaku si chini - samo EVF na novo za takva kamera e 4000 evra i toa B&W - color nema kolku sto mi teknuva. Dobar field LCD monitor od 8" e 1000 evra...Pa videte . BTW. Ako nekoj saka da pravi vakva konstrukcija, mozam da mu nabavam vakva kamera - normalno neispravna . Za EVF - mozebi i kje se najde. Ama telo - sigurno |
|
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Izgleda ne me razbra, a verojatno i jas ne se izraziv poprecizno.
Se razbira deka e vgradeno celoto telo od Canonot, a ne e vaden senzorot i mikroprocesorot bidejki taka e poednostavno, no vo sushtina onoa shto se koristi od taa Canon kamera e senzorot i mikroprocesorot. Seto ostanato e zbir na elementi od drugi proizvoditeli. Изменето од Zoran K - 11.Ноември.2009 во 01:08 |
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zoki, a NIkon da izvadese DSLR so dobro video?
Sega ako treba da snimam nesto kje snimam so 5D, a bi si kupil D700x ili kako i da se vika so ZF lekji isklucivo za video rabota |
|
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne znam shto bi smenilo vo dadeniot primer ako beshe upotrebeno telo na Nikon kamera. Povtorno bi go rekol istoto.
Dokolku ti treba vo ovoj moment video snimanje so foto kamera togash najdobra opcija e Canon. Me interesira dali e reshen limitot na neprekinato snimanje poradi greenjeto na senzorot? Mislam deka na pochetokot toa beshe do 5 minuti... kako e sega? Изменето од Zoran K - 11.Ноември.2009 во 06:20 |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |