|
ДАЛИ ИСУС РЕКОЛ-ЈАС СУМ БОГ? |
Внеси реплика | страница <1 7891011 31> |
Автор | ||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Син човечки (син на човек) си и ти, па не си Месија. Нели?
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da, no vo toa vreme se znaelo za koj e nameneta taa titula Sin Covecki. Ne se pravi deka ne go znaes toa . Koj e narecen vo prorostvata na Daniel so toa ime? |
||
Ebu Muaz
Група Регистриран: 04.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 97 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A moze li nekoj od poupatenite hristijani da go komentira vo poslanieto po jovan glavata 13 stihot 13 Вие Ме викате Мене Учител и Господ, и право велите, зашто тоа Сум.
zasto prethodno napisav deka nekoi toj stih go zemaat kako svedostvo na Isus deka e Bog, a gledam nikoj ne mi daval obrazlozuvanje. |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ISUS vo Biblijata e narecen so titulata Gospod, i Toj samiot toa go izjavuva, no nikade ne rekol deka e BOG. Titulata Gospod na jazikot na koj e napisan Noviot Zavet (grcki koine) znaci "gospodin"ili "gospodar", i se primenuva i na lugje, dodeka BOG se primenuva samo na Sevisniot. Zatoa ovaa tema glasi " Dali ISUS rekol-Jas sum BOG? Se nadevam deka sega ti e pojasno. Pozdrav! |
||
Dzingis Kan
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
СОВРШЕНАТА ВИСТИНА и ВЕРА познава само ЕДЕН БОГ, Оној БОГ Кој што - наместо земја, машко семе или билокаква поинаква творба - СВОЕТО ПРАМУДРО СЛОВО Го отелотвори во Господ ИСус Христос, чиешто Срце, секоја Клетка Тело, секоја Капка Крав, потполно беше и е исполнета со ЕДИНСТВЕНИОТ БОГ! ХалелуЈАХ + Елхамдулилах! |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Dzingis Kan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Исус апсолутно никаде не рекол дека е БОГ! Секој таков обид однапред е осуден на пропаст.
|
||
Dzingis Kan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Човеку, ова е конфузно, никакво објаснување. Ако Исус бил Бог ( како што индиректно сакаш да докажеш), тогаш не ја гледам поентата зошто тој СО СВОИ ЗБОРОВИ ТОА НЕ ГО КАЖАЛ и оставил после него светот да губи време и да троши зборови во објаснувањата за него. Најмалце ферски би било од Бога кога тој би го криел својот идентитет. Земи, читај и проучувај малце постудиозно и без предрасуди. Брзо ќе ја најдеш вистината.Остави ги муслиманите настрана. Тие немаат никаков проблем во поимањето на Бога. Проблем имате вие христијаните кои што немате јасна дефиниција за него. За едните е Бог, за другите Божји син, за третите Луциферов брат ( Јеховините сведоци). Дај вие средете ги, консолидирајте ги вашите редови, па послем јави се да кукаш на муслиманите. Ние точно знаеме кој е Бог, и не правиме од него турли тава. |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Исус сведочел дека ОТЕЦОТ на Животот (БОГ) е лично во Него и дека нема друг ПАТ кон БОГА освен ПАТОТ на СОВРШЕНАТА МУДРОСТ, на СОВРШЕНАТА МИЛОСТ, Чие отелотворение беше лично Тој (Исус Христос)! Сите кој што мислат дека поинаку можат да се слеат во ВЕЧНОСТА (БОГА) се осудуваат самите на пропаст! Ти посакувам тебе и на твоите ближни, сите да влезете во ВЕЧНОСТА! АМИН |
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
skalica
Група Регистриран: 16.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 64 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Светиот апостол и евангелист Јован (Богослов), во Евангелието, 10 глава, 30 стих ги запишал Христовите зборови: „Јас и Отецот едно сме“. |
||
Прости ми, Господи, јас сум грешен човек!
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
„Тома одговори и Му рече: „Мој Господ и мој Бог!” Исус му рече: „Поверува, зашто Ме виде. Блажени се кои не виделе, а поверувале.”“
(Јован 20:28-29)
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
hleb20
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 126 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ednostavno zacuduvacki , EvAngelos odgovori(ako mozesh) pod koj kriterium smetash deka Isus e Bog???
Iako ne ocekuvam odgovor(znam dea nemash), ke prodolizime so drugite kriteriumi: Eve na pr: Hristijanite smetaat(spored Pavle) deka site shto veruvaat vo Isus kako Bog,Spasitel za site naraodi,deka Isus e "raspnat" i "voskresnat" imaat zivot vecen. No dali spored Isus e taka??? Isus shto e velet na edna zena koja go molet: И ете, еден човек, кога пристапи до него, Му рече: „Учителе добар, какво добро треба да направам за да имам живот вечен?“ А Тој му одговори: „Зошто ме нарекуваш добар? Само Еден е добар. А ако сакаш да влезеш во животот, запазувај ги заповедите.“ (Матеја, 19: 16-17) Евангелие според Матеј 15 (ред 22-25) И ете , една жена Хананејка, како излезе од овие краишта, повика кон него, велееќи> помилујме "Господи" сине давидов ! Ќерками жестоко ја мачи демон.< Но он не и одврати ниту збор. И пристапуваеќи до него, учениците негови го молеа и велеа: отпуштија оти вика по нас! А он одговори и рече: Јас сум пратен само при загубените овци на домот Израелев < E sega Isus velet jas sum praten samo za evrejskiot naraod , dodeka Pavle velet za site narodi komu ke veruvate??? Patem spomnato ako mu veruvate na Pavle , ako moze nekoj da mi kaze dali zenata shto go molela(hananejka) bila od na ovoj svet, ili od na Mars padnala??? Za da ti vi bide pojasno, nie muslimanite veruvame vo Isus, veruvame deka e roden od zena devica Marija(Merijem), veruvame deka pravel cuda(oziveal,ozdravel,nahranal itn.), veruvame vo negovite zborovi (barem oni shto ostanale), sevo ova ne go negirame. Nie veruvame vo Isus(Isa a.s) kako Bozji Pratenik, eden od najgolemite,isto kako shto veruvame i vo Mojsej(Musa a.s), Avram(Ibrahim a.s) itn, sive ovie pratenici bile prateni od Boga (eden i Edinstven) slaven neka e Allah (subahnAllah), tie bile prateni za odredeni narodi i odredeno vreme. Za posleden pratenik , ne samo za eden narod i nekoe vreme, tuku za site narodi se do Sudniot Den , Allah ni go pratil Muhamed a.s. prodolzuva so (kriteriumite)... Изменето од hleb20 - 10.Ноември.2009 во 22:17 |
||
Vo imeto na Allah Milostiviot,Somilosen.
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, но одкако продре во Внатрешноста, во Суштината на Вистината!!! |
||
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Рекол и посведочил.
“Јас Сум воскресението и Животот. Кој верува во Мене и да умре ќе живее“ Кој пророк имал моќ да го каже фамозното “Јас сум“? Кој пророк не направил ниту еден грев? Кој пророк ги љубел своите непријатели на дело? Кој пророк воскреснувал, исцелувал, правел такви чуда? “Вистина, вистина ви велам, уште пред да се роди Авраам, Јас сум“ |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Внеси реплика | страница <1 7891011 31> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |