|
НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ |
Внеси реплика | страница <1 4546474849 54> |
Автор | ||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa neka se prijavi kako nezaposlen, ama makata e vo toa sto ke mu ponudat rabota
Изменето од zbunet - 04.Ноември.2009 во 23:30 |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ako nesrekjnite lugje se losi
dali losh*te lugje se nesrekjni prasanjeto e sega inaku srekja e stvar na subjektivna percepcija i sekoj ja cuvstvuva samo na svojata kozha naprimer biblijata ne moze da go razbere toj fakt i vo nea se dogmatski definirani raboti koi covekot bi trebalo da go napravat srekjen pa zatucanite vernici veruvaat deka se srekjni ono se srekjni ako taka se cuvstvuvaat no srekja sepak e subjektiva stvarnost.... kako za kogo.... loshotiluk ne e subjektiven... oti normite za loshotiluk se odamno poznati i gi cuvstvuvaat drugi na svojata kozha taka da prema mene ne moze nesto objektivno ( losotiluk) da zavisi od subjektivnoto ( srekja ) Изменето од anakin - 05.Ноември.2009 во 17:05 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se nadevam deka misleshe oti ne moze nesto objektivno ( losotiluk) da zavisi od subjektivnoto ( srekja ) Patem, loshotilukot ne mora sekogash da bide objektiven... toa moderatorite na forumov mnogu dobro go znaat. Изменето од Messenger - 05.Ноември.2009 во 17:07 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
go ispraviv no ti si bil eptem brz mesi
se gleda deka ti ne citas samo, nego i razmisluvas mudar toj mesi Изменето од anakin - 05.Ноември.2009 во 17:09 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
objektivnost kako stvarnost koja zasega kolektivitet znaes loshotiluk mozat mnogute lugje da go pocuvstvuvat no nikoj nemoze da pocuvstvuva srekja na drug, zatoa e toa subjektivna rabota |
||
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da... srekjata na drugiot ne mozhesh lichno da ja pochustvuvash, no mozhe da ja vidish i da ja razberesh.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
може може...се вика Емпатиjа |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a loshotilukot tek kako mozes da go pocuvstvuvas na svojata kozha |
||
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ja prifakjam korekcijata. Koga go napishav pogornoto ne se izraziv onaka kako shto sakav. Mislev da kazham deka nemozhe hovek celosno i potpolno da ja razbere tugjata srekja, a vo isto vreme i nesrekja. Empatijata povekje ja sfakjam kako indukcija od tugjoto chuvstvo. No vo sekoj sluchaj ja prifakjam korekcijata. Bilo kako, sepak i toa e chuvstvo. |
||
|
||
kapo
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 126 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Empatija e najcovecnoto cuvstvo.Ama vo isto vreme sposobnosta za osekanje empatija e najneposakuvana osobina.
ako te faka taga koga nekoj drug e tazen, ili se napnuvas so problemi sto licno tebe voopsto ne te zasegaat ,nikogas nema da bides sreken.Mozebi samo koga site drugi ke bidat srekni |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Empatija ne se dozhivuva samo tazhnite chuvstva... iako skoro sekogash samo togash se spomnuva.
Empatija e mnogu vazhna chovechka osobina. Popravo, toa e edna osobinite koi ne razlikuvaat od zhivotnite... |
||
|
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
така е Меси...само да додадам...тоа е една од особините коjато не разликува и нас, лугето... Изменето од pagane - 05.Ноември.2009 во 20:57 |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
definitivno
ne moze nesto objektivno ( losotiluk) da zavisi od subjektivnoto ( srekja ) |
||
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Subjektivizmot na losoto i dobroto imaat svoi realni posledici. Postojat nesrekno - odvratni i glupavi luge koi sirat negativna energija koja se prenesuva i na okolinata od koja se najcesto sankcionirani , a postojat i vedri luge koi pozitivno deluvaat na lugeto i se cesto barano drustvo.
|
||
Внеси реплика | страница <1 4546474849 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |