IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4546474849 54>
Автор
Порака
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2009 во 23:29
Pa neka se prijavi kako nezaposlen, ama makata e vo toa sto ke mu ponudat rabota

Изменето од zbunet - 04.Ноември.2009 во 23:30
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2009 во 17:02
ako nesrekjnite lugje se losi
dali losh*te lugje se nesrekjni prasanjeto e sega газење%20од%20смеење

inaku srekja e stvar na subjektivna percepcija i sekoj ja cuvstvuva samo na svojata kozha

naprimer  biblijata ne moze da go razbere toj fakt i vo nea se dogmatski definirani raboti koi covekot bi trebalo da go napravat srekjen

pa zatucanite vernici veruvaat deka se srekjni
ono se srekjni ako taka se cuvstvuvaat

no

srekja sepak e subjektiva stvarnost.... kako za kogo....

loshotiluk ne e subjektiven... oti normite za loshotiluk se odamno poznati i gi cuvstvuvaat drugi na svojata kozha

taka da prema mene

ne moze nesto objektivno ( losotiluk) da zavisi od subjektivnoto ( srekja )

Изменето од anakin - 05.Ноември.2009 во 17:05
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2009 во 17:05
Originally posted by anakin anakin напиша:

{B]ne moze nesto objektivno ( losotiluk) da zavisi od objektivnoto ( srekja )

Se nadevam deka misleshe oti ne moze nesto objektivno ( losotiluk) da zavisi od subjektivnoto ( srekja )

Patem, loshotilukot ne mora sekogash da bide objektiven... toa moderatorite na forumov mnogu dobro go znaat.

Изменето од Messenger - 05.Ноември.2009 во 17:07
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2009 во 17:06
go ispraviv no ti si bil eptem brz mesi големо%20гушкање

se gleda deka ti ne citas samo, nego i razmisluvas
mudar toj mesi среќаголемо%20гушкање

Изменето од anakin - 05.Ноември.2009 во 17:09
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2009 во 17:10
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by anakin anakin напиша:

{B]ne moze nesto objektivno ( losotiluk) da zavisi od objektivnoto ( srekja )

Se nadevam deka misleshe oti ne moze nesto objektivno ( losotiluk) da zavisi od subjektivnoto ( srekja )

Patem, loshotilukot ne mora sekogash da bide objektiven... toa moderatorite na forumov mnogu dobro go znaat.

objektivnost kako stvarnost koja zasega kolektivitet
znaes loshotiluk mozat mnogute lugje da go pocuvstvuvat

no nikoj nemoze da pocuvstvuva srekja na drug, zatoa e toa subjektivna rabota

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2009 во 17:13
Da... srekjata na drugiot ne mozhesh lichno da ja pochustvuvash, no mozhe da ja vidish i da ja razberesh.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2009 во 17:15

Da... srekjata na drugiot ne mozhesh lichno da ja pochustvuvash, no mozhe da ja vidish i da ja razberesh.

може може...се вика Емпатиjанамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2009 во 17:15

a loshotilukot tek kako mozes da go pocuvstvuvas na svojata kozha

смеење

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2009 во 17:25
Originally posted by pagane pagane напиша:

може може...се вика Емпатиjанамигнување

Ja prifakjam korekcijata.

Koga go napishav pogornoto ne se izraziv onaka kako shto sakav. Mislev da kazham deka nemozhe hovek celosno i potpolno da ja razbere tugjata srekja, a vo isto vreme i nesrekja. Empatijata povekje ja sfakjam kako indukcija od tugjoto chuvstvo.

No vo sekoj sluchaj ja prifakjam korekcijata. Bilo kako, sepak i toa e chuvstvo.
Кон врв
kapo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2009
Локација: Macedonia
Поени: 126
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kapo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2009 во 20:21
Empatija e najcovecnoto cuvstvo.Ama vo isto vreme sposobnosta za osekanje empatija e najneposakuvana osobina.

ako te faka taga koga nekoj drug e tazen, ili se napnuvas so problemi sto licno tebe voopsto ne te zasegaat ,nikogas nema da bides sreken.Mozebi samo koga site drugi ke bidat srekni
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2009 во 20:31
Empatija ne se dozhivuva samo tazhnite chuvstva... iako skoro sekogash samo togash se spomnuva.

Empatija e mnogu vazhna chovechka osobina. Popravo, toa e edna osobinite koi ne razlikuvaat od zhivotnite...
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2009 во 20:37

Empatija ne se dozhivuva samo tazhnite chuvstva... iako skoro sekogash samo togash se spomnuva.

Empatija e mnogu vazhna chovechka osobina. Popravo, toa e edna osobinite koi ne razlikuvaat od zhivotnite...

така е Меси...само да додадам...тоа е една од особините коjато не разликува и нас,  лугето...

Изменето од pagane - 05.Ноември.2009 во 20:57
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2009 во 21:10
definitivno

ne moze nesto objektivno ( losotiluk) da zavisi od subjektivnoto ( srekja )

Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2009 во 17:59
Subjektivizmot na losoto i dobroto imaat svoi realni posledici. Postojat nesrekno - odvratni  i glupavi luge koi sirat negativna energija koja se prenesuva i na okolinata od koja se najcesto sankcionirani , a postojat i vedri luge koi pozitivno deluvaat na lugeto i se cesto barano drustvo.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4546474849 54>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.