IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Албанците со или без Македонците во НАТО и ЕУ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Албанците со или без Македонците во НАТО и ЕУ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 10>
Автор
Порака
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2009 во 23:49
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Originally posted by Buggyman Buggyman напиша:

Ахххх.... па во тоа почитување е целата збрка, они се држат за “рамаката“ како слепец за стап која е внесена во уставот на Р.М....... прашањето е: Кој сега не го почитува уставот на Р. Македонија?

Самата изјава на Алити е противуставна: “Албанците со или без Македонците ќе влезат во НАТО и ЕУ

Анастеа, со почит кон тебе и не сакам да помислиш дека контрирам. Кој дел од оваа изјава е противуставна? Дали во изјвата се напоменува сепаратизам, делба на теротирија и сем “радикализаија“??? (напуштање на светата коалиција... друга опција сем “шумкарање“ нема!! Ами за тоа ке се прашаме.....

Мислата е “отворена“ и ке има 1000-ци тези “што сакал писателот да каже“? А ние, радосни до безсознание, паднати во делириум дека ке си одат се спремаме да ги пакуваме....

Во право е Мамад, на крај ке испадне дека бил личен став на Алити а не политичка опција на ДУИ.... -“Што ми е познато тоа????....
Homo homini lupus est...
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2009 во 23:52
Originally posted by real real напиша:

Originally posted by zabegan zabegan напиша:

знаат ли што рекле сега со ова збунетост искрено не верувам дека знаатдоколку Албанија и Косово сакаат да влезат во некој сојуз, никој не ги спречува, со среќамакедонските албанци можат да влезат во ЕУ доколку се преселат во некоја од земјите членки, а никој не ги спречува во тоа

Mnogu e lesno da pisuvas samo sto ke ti tekne na pamet a taka misli ti ili sonuvaj,

albanskiot narod bil i e avtokton narod naj star na balkanot,

kolku godini sme vo spor i zosto,

koj bega ot odgovornosta i zosto,

dali mene nekoj steta mi naprai ili na makedonskiot narod nekoj steta mu naprai,

i ne provociraj nesto sto neznaes nego misli poveke malce so tvojata ladna glava dali jas i ti ke bideme zaedno utre i dali jas treba da ti pruzam raka da ti pomognam kako za mene i za tebe,

vo RM albancite ni malce ne se sekirat oti avtokton se zaedno so makedonskite muslimani i so makedonskite hristijani,

bez razlika na nacionalnost ako sme sposobni da mislime treba da se naucime da mislime da utre da sme zaedno,

ne si mi ti kriv ili jas tebe kriv sto tvojata politika e kriva,

Albancite mozat da odat vo eu so ili bez vas so fakti.

Кои факти реал, мислиш дека државата е ресторан и можеш чинијата да си ја пренесеш на друга маса бидејки не ти се допаѓа друштвото....

Нема врска тоа со реалноста, мечтаење можеби.
Homo homini lupus est...
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2009 во 23:59
реал каква врска има се она што се изнапиша со мојот пост збунетост
како прво размисли дали го разбра, па после реплицирај
и мислам дека првата реченица од твојот пост се однесува на тебе
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 00:06
Отк’д браќа гу сопресва воду на кумановци, ич не можу да ги смислу. Да с’м на нивно место не би се тепаја толко та улегну у туј Европу, да гу е**. Нивна лаѓа може само да потоне у Европу, да не се силив много.

Изменето од Анастеа - 03.Ноември.2009 во 00:29
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 00:06
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

На мене само не ми е јасен рецептот како Албанците во Македонија ќе влезат сами во ЕУ...Да не планират да се селат на Косово па од таму за едно 100 години да влегуват во ЕУ без нас...Или пак одат на варијантата селење за Албанија па одтаму за едно 50 години да влезат во ЕУ...Но и во двата случаи нема да бидат пред Македонците и Македонија во ЕУ...Колку се тие Европејци јасно се гледа од моменталните позиции на двете држави што ги имат..Значи Македонците можат само да ги внесат во ЕУ а никако да влезат без нас...
drag kultuzine ... mozebi Allbanija ke vlleze vo EU po 50 godini , Kosovo po 100 godini no makedonija vakva kakva sto e nema da moze da vlleze ni poslle 1000 godini ... i ako vllezeme po 1000 godini pak nema da mozeme  pod imeto Makedonija ...

Изменето од Pacifist - 03.Ноември.2009 во 00:07
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 00:10

И што сака писателот да каже со ова.....што подразбира под радикализација.....збунетост

Ќе демонстрираат...збунетост
Ќе плачат кај Фуере....збунетост
Ќе излезат од Владата....збунетост
Ќе земат пушки во рака....збунетост

Дај нека каже што подразбира под радикализирање.....губитник

Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 00:11

Za dobroto na Makedonija e da vlezeme vo NATO i EU.

Samo vakva izjava kako sto ja dal Aliti voopsto ne ni treba vo momentot.
Кон врв
real Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Октомври.2009
Поени: 161
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 00:25
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

реал каква врска има се она што се изнапиша со мојот пост збунетост
како прво размисли дали го разбра, па после реплицирај
и мислам дека првата реченица од твојот пост се однесува на тебе

Mozebi nie ke bevme mnogu pametni kako site nie vo RM, koga nie nema da mrazime eden drug da se pocituvame eden so drug,

ako nie nema da sakame da priznavame toa e drugo koga cel zivot ima politicari ili kvazi politicari koj nema fakti i samo laze,

Aliti toa sto go kazel mozebi i moze taka da bide i so fakti koj ke ne podrzat nas albancite site bidi siguren vo toa so fakti,

nie albancite ne sme se naucile da cel zivot lazeme a sto poveke i go mrazime lazenjeto,

jas ako sum znael dosega da pocituvam bilo koja nacionalnost i ke gi pocituvam do kraj toa mene ke me naprai kulturen,

Realnosta ili vistinata taka da i cel svet toa go saka, da ne bide utre vistinata i realnosta da nie stvarno bideme vo eu i nato a i da ne podrzuva cel svet nas albancite (mozebi i so referendum) i so fakti,

nesi mi ti kriv mene ili jas tebe sto politikata te laze tebe i cel zivot ve lazel
i ostai sto cel zivot ve lazel vas a vie se uste mislite vinata da ja prefrlite vo drug,

i da ne ni vi bide cudno deka mozno e da Albancite so ili bez makedoncite mozeme vo (EU I NATO) so fakti oti sekogas toj sto ja kazuva vistinata za vas bil kriv, a toj kriviot za vas bil vistina,

mislam deka e toa naj golemata greska,

Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 00:28
РЕАЛ објасни ми како е ФИЗИЧКИ возможно македонските Албанци да влезат без Македонците во ЕУ???
Ако изјавата на Алити не е лага тогаш незнам што е...
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 00:37
Originally posted by real real напиша:

Aliti toa sto go kazel mozebi i moze taka da bide i so fakti koj ke ne podrzat nas albancite site bidi siguren vo toa so fakti,

nesi mi ti kriv mene ili jas tebe sto politikata te laze tebe i cel zivot ve lazel
i ostai sto cel zivot ve lazel vas a vie se uste mislite vinata da ja prefrlite vo drug,

i da ne ni vi bide cudno deka mozno e da Albancite so ili bez makedoncite mozeme vo (EU I NATO) so fakti oti sekogas toj sto ja kazuva vistinata za vas bil kriv, a toj kriviot za vas bil vistinа

Те прашав вчера, не ми одговори.
Те прашувам и денеска: објасни го ова што е болдирано со црвено, со какви факти тоа Албанците ќе влезат во НАТО и ЕУ и тоа БЕЗ МАКЕДОНЦИТЕ?
Притоа се надевам дека под факти не подразбираш пушки и бомби, оти така сигурно нема да влезете ни со Македонците, како ли пак без нив!!!губитник

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 00:39
реал не ми попувај за оаза на мирот меѓу нациите во Македонија, ми ја пропушташ поентата на постот, Албанците си имаат своја матична земја (и тоа две) и треба нив да ги поддржуваат за влез во НАТО или ЕУ, додека Македонија си има своја политика и нема што други народи да се мешаат во неа, тоа си е политика на Македонците, без разлиак колку е погрешна
еве живееме во иста земја, во иста каша сме, но не значи дека ако ставате сол во кашата дека ќе биде повкусна
друга работа, да те прашам дали ја разбираш изјавава во насловот, само не филозофирај те молам, сакам искрен и конкретен одговор
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 00:40
Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

И што сака писателот да каже со ова.....што подразбира под радикализација.....збунетост

Ќе демонстрираат...збунетост
Ќе плачат кај Фуере....збунетост
Ќе излезат од Владата....збунетост
Ќе земат пушки во рака....збунетост

Дај нека каже што подразбира под радикализирање.....губитник

ти текнува на „че го пукам“ намигнување
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 00:46

Самата изјава на Алити е противуставна: “Албанците со или без Македонците ќе влезат во НАТО и ЕУ

Анастеа, со почит кон тебе и не сакам да помислиш дека контрирам. Кој дел од оваа изјава е противуставна? Дали во изјвата се напоменува сепаратизам, делба на теротирија и сем “радикализаија“??? (напуштање на светата коалиција... друга опција сем “шумкарање“ нема!! Ами за тоа ке се прашаме.....
Мислата е “отворена“ и ке има 1000-ци тези “што сакал писателот да каже“? А ние, радосни до безсознание, паднати во делириум дека ке си одат се спремаме да ги пакуваме....
Во право е Мамад, на крај ке испадне дека бил личен став на Алити а не политичка опција на ДУИ.... -“Што ми е познато тоа????....

Ништо страшно и да се контрираме, политика не би била интересна без контрирањеголемо%20гушкање

Изјавата:“Албанците со или без Македонците ќе влезат во НАТО и ЕУ“ содржи едно значајно БЕЗ што упатува на сепаратизам.
Како е тоа физички изводливо етничките Албанци од Македонија да влезат во ЕУ и НАТО без Македонците, а без притоа да се разделат едни од други т.е. еден дел од државата да влезе а другиот да не влезе во овие сојузи?
Значи некаква поделба мора да има за да едните влезат без другите.

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 00:49

Ништо страшно и да се контрираме, политика не би била интересна без контрирањеголемо%20гушкање

Изјавата:“Албанците со или без Македонците ќе влезат во НАТО и ЕУ“ содржи едно значајно БЕЗ што упатува на сепаратизам.
Како е тоа физички изводливо етничките Албанци од Македонија да влезат во ЕУ и НАТО без Македонците, а без притоа да се разделат едни од други т.е. еден дел од државата да влезе а другиот да не влезе во овие сојузи?
Значи некаква поделба мора да има за да едните влезат без другите.

е ова зеленово сакав и јас да го кажам кога прашував дали некој ја разбира изјавата големо%20гушкање

Изменето од zabegan - 03.Ноември.2009 во 00:50
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.