IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што можеме да направиме за Македонија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што можеме да направиме за Македонија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324 34>
Автор
Порака
real Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Октомври.2009
Статус: Офлајн
Поени: 161
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 21:45
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Originally posted by real real напиша:

valda ne si tolku mlad za da ne go razbiras politikata.
Аха, сега ќе бидам матурант!голема%20насмевкаНо, нели самиот рече да ја оставиме политиката настрана?изненадување Зошто сега и ти се „бавташ“ со неа? Толку ли е привлечна што ниту обичниот човек (а не само политичарите) неможе без неа? Вака ли ќе градиме заедничка иднина, вака ли ќе одиме во подобар живот, кога еве и ти уште се обидуваш со политички надмудрувања (ако воопшто може да се каже дека се надмудрувања), избегнуваш да дадеш искрени и чесни одговори кога некој љубезно го бара тоа од тебе? Кога овде на форумов неможеме да се ослободиме од стегите на политката (прифатени доброволно или наметнати со сила), кога овде во овој виртуелен свет не пројавуваме искреност и чесност, тогаш како можеш да очекуваш тоа да се оствари во реалниот живот?не%20знам

treba da ja rascistime glavata prvo ot komunizmot treba da mislime malce po demokratski politikata ni jas ni ti nemozeme da ja smenime mozeme den i nok da se i sesto kazeme ne vredi politikata i vlasta raboti da gi resi problemite ot minatoto segasnoto i nasata idnina,
ako nekoj nesto loso naprail vo minatoto a sega mozebi nie go jademe kako ti i jas a site nie nesme krivi za toa neli vlasta se trudese i se trudi da go naprai finisot za nasata idnina oti nemoze sekogas se so sporovi so nedorazbiranja dali nasite vrati treba da bidat otvoreni ili zatvoreni kako nie ke postigneme idnina so zatvoreni vrati vo dupka za site nas sigurno deka ne, eden den vo bliska idnina ke se socime so "realnosta i vistinata" i dali toj den ti ke me mrazis mene i jas tebe i dali jas treba da ti podadam raka i ti mene i da nie eden den da se trudime zaedno da si pomagame eden na drug i ne treba samo kako mene mi odgovara ili tebe nie ako se trudime jas i samo jas i ova zemja e samo moja a ne tvoja nikogas nie ni otvoreni vrati ke nemame nikogas idnina ke nemame vlasta raboti za nasata idnina.
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2009 во 23:11
Преку Ахметии Груевски ....ама баш ништо...........
Тие се креаторитте на судбината на Македонија.

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2009 во 00:14
Originally posted by orlov orlov напиша:

Преку Ахметии Груевски ....ама баш ништо...........Тие се креаторитте на судбината на Македонија.

Preku Taci i Crvenkovski podobro ke bide?
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2009 во 12:43
Ц!
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2009 во 12:48
како за почеток , да престанеме да слушаме ТФ смеење
да почнеме да слушаме песни на орце , алпина , киссми газење%20од%20смеење

Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2009 во 11:53
vo momentov ...APSOLUTNO NISTO!
....ama bas nisto ne mozeme da smenime...navedni si gleva i cekaj da ti pominat godinite vo nepovrat!
mislam deka kaj nas nisto ne se znae onaka kako sto e....DRUGI ja vodat politikata,ovie na vlast se samo po maalata i selata(idividi ...komiti vo tursko)....inaku vrvot e farsa.
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2009 во 17:45
да избереме некој лидер ко Че Гевара голема%20насмевка
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2009 во 18:36
Овој наш Македонец во својата втора татковина - Австралија планира да изгради и антички амфитеатар и да постави статуа на Филип Втори. Во дел од комплексот има катче со автентична куќа од Егејска Македонија од 19 век со семејна црква.

- Градам за спомен на нашиот Александар Велики. Ќе кревам и паметник на битката на Александар со Персија кај Ис. На луѓето што доаѓаат тука им ја раскажувам македонска историја. Доаѓаат луѓе од целиот свет и дознаваат за македонската империја. Во австралиските училишта не се учи македонското минато, кое влече корени пред Христос. Треба да им го пренесуваме наследството на поколенијата, а и на другите за да се запознаат со потеклото на големата заедница од над 500 илјади Македонци на петтиот континент - вели Тутунџиев.

намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2009 во 22:41
Да не се правиме “луди“ дека бескрајно ја сакаме земјата а едвај чекаме “да ни падне секирчето во мед“ и да лижеме како луди...
Homo homini lupus est...
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2009 во 22:44
да и ’ погледнеме на вистината директно во очи и да се зафатиме со конструктивност а не со деструктивност изразена преку квази “ патриотски “ инаетења ..............
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2009 во 23:53
Темата гласи: Што можеме да направиме за Македонија?

Се што е надвор од тема ќе биде избришано, а ако продолжите вака со офтопици насекаде ќе следуваат и суспензии!
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2009 во 23:56
После се тешко дека нешто може да се направи. Но сепак вреди да се сторат напори, можеби сепак ќе се успее да се излезе од лавиринтот.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2009 во 10:05
Ja mislam deka dzabe se raspravaat za imeto i deka ovaa drzava treba da se vika " Bas mi e gajle " oti pocnuvajki od nadleznite licnosti i institucii pa se do najsitnite dusi nisto drugo ne gi intreresira sem licnoto profiterstvo i nemaat pojma sto e toa drzava sem sto e nesto sto treba da se ograbuva i za nikogo da ne im e gajle.
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2009 во 21:52
Originally posted by orlov orlov напиша:

После се тешко дека нешто може да се направи. Но сепак вреди да се сторат напори, можеби сепак ќе се успее да се излезе од лавиринтот.

Орлов, не сме свесни колку Македонија е богата земја!

Позитивни елементи:

1. Земја богата со природни ресурси, рудни богатства, минерали!
2. Енергетски ресурси, водени, термо, кој се најзначајни во глобалниот свет а нам ни “тлее“ низ Кичевскиот крај, јагленот!
3. Земја која е богата со агро култура!
4. Земја богата со сточарство!
5. Земја која МОЖЕ да има туризам, езерски, планиснки, пештерски...
6. Богата културна традиција (стара), не ја вклучувам новата “дрпај“ култура!
7. Гео-политичка стратешка позиција помеѓу Г-8 и Г10 трасата (некој треба само да има визија)!

Негативни елементи:

1. Дезориентирана власт (СИТЕ ДОСЕГАШНИ и ОВАА) која ниту има визија ниту “знае“ како да ги искористи горенаведените ресурси (или така им одговара)!
2. Земја која константно (24/7) е “бомбардирана“ со информации и создавање на општество со вкоренување на предрасуди, (така јас мислам).
3. Народ “приклештен“ од минатиот систем (Ју-систем) кој не знае да одлучи во кој правец ке се определи, исток, запад, север, југ!
4. Искористување на службената дејност за лично богатење преку “дупките“ на законот и преку “роднински, кумовски, пријателски врски“.
5. Народ кој сеуште се воодушевува на “криминалецот“ дека успеал во неговата сомнителна зделка и станал “богат“!
6. Земја во која транзицијата како да започнала пред 6 месеца, и “лешинари“ кој едвај чекаат да најдат “мрша“ за да го забијат својот клун!

...... и многу други негативности за кој ке треба да пишувам без прекинување следните 72 часа!

Изменето од Buggyman - 04.Ноември.2009 во 22:24
Homo homini lupus est...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324 34>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.