IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ИСЛАМ ПРОТИВ ИСЛАМ!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ИСЛАМ ПРОТИВ ИСЛАМ!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 20>
Автор
Порака
krale Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јануари.2006
Статус: Офлајн
Поени: 923
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај krale Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2006 во 14:01
Па колку од душата ги мразите евреите, можете да се споредите само со Хитлер. Никој друг.
Ние сме Христов благ мирис пред Бог меѓу оние кои се спасуваат, и меѓу оние кои загинуваат; на едните смртен мирис за смрт, а на другите животен мирис за живот. 2Кор 2.15-16
Кон врв
Miralem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Ноември.2005
Поени: 1056
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2006 во 15:24

Originally posted by krale krale напиша:

Па колку од душата ги мразите евреите, можете да се споредите само со Хитлер. Никој друг.

Povtorno Istoto... haha...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај krale Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2006 во 15:37
Па истото, што мислеше ти? Со празни зборови ќе ме прелажете...

„Не ние не ги мразиме евреите“. Ама они се мајмуни, животни, не заслужуваат живот, они се криви за се, они треба да се истребат... бла бла бла... И сега пак ќе кажете „не ги мразиме“. Дела се бараат - дела! Не пароли Миралеме.
Ние сме Христов благ мирис пред Бог меѓу оние кои се спасуваат, и меѓу оние кои загинуваат; на едните смртен мирис за смрт, а на другите животен мирис за живот. 2Кор 2.15-16
Кон врв
aaaaaaaaaaaaaa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 31.Март.2006
Поени: 97
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aaaaaaaaaaaaaa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2006 во 15:50

No onoj koj vo zborovi ne gresi toj e sovrsen covek silen da go obuzda i celoto telo.Za informacija Xitler bil visok plav ariveec- TOJ E MAL NIZOK CRN EVREIN OD AVSTRIJA.Kako sto e i Stalin Evrein i site clenovi vo vrvot na kumunistickata partija na SSSR.Od pocetokot na dvaeseti vek pa do den deneska Turcija ja imaat so niv kako i zemjite od balkanot.Na zapad i SMETA BOG.

Кон врв
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2006 во 20:09
Originally posted by only_me only_me напиша:

Originally posted by sayHI sayHI напиша:

Сте изнапишале многу, да се чудиш, се некои заклучоци, се некои цитати, па размислувања па ова па она полоши сте и од идолопоклониците! Само благодарен сум му на Алах што вакви мисли ви става во главите, вака ви ги расипува срцата.
Thank You Allah
Ти благодарам Господе што сум роден во муслиманско семејство, благодарам што срцето не ми е вакво како на некои "луѓе", благодарам што сум дел од уметот на пророкот Мухамед ... благодарен сум за многу работи о Алах.
Благодарам што има вакви како некои кои со нивните лошотии само ни ја зголемуваат вербата во те*е Алах, еден и единствен, и во твојот последен пророк Мухамед.

Сепак, ќе коментирам и на ова. Другпат! Само се чудам ... несум знаел дека олку ЛОШ може да биде човекот .. дури и на Ѓаволот го надминува со лошотилок.

Od koga lugeto sto zboruvaat vistina se losi luge?!? I toa li vi go napisa Mohamed...pa mozebi ako imal nekoj takov neprijatel vo blizina pa si go stavil i toa pravilo vo k*ranot...taka e da komentiraj drug pat, (Citaj nikogas) zatoa sto neznaes sto da kazes..mnogu jasen e tvojot komentar haha

тоа мОхамед е некој друг, нее пророкот Мухамед! мОхамед е измислица, провокација, глупост од страна на они кои се против исламот, од следбениците ѓаволски, од неверниците поточно кажано. И, немам намера да коментирам на такви.
Иначе, who the f**k you are anyway?! od kade ti tolku "siguren" koj zboruva vistina a koj ne! ZNAM STO DA KAZAM, neka ne te boli tamo kade sto netreba da te boli za toa! ok? aj
Кон врв
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2006 во 20:14
додека подготвувам replay за ортодокс, да прашам нешто што и Миралем го има прашано
1. Каков е рајот и пеколот според денешното христијанство?!

Друго,
2. Што е господ? човек, нечовек, дали е 1, 2, 3, 4, 5! објаснете ми мене на еден вака глупав човек неписмен Што е Тројство и дали го има во Библијата? дали е тоа како една фамилија (значи членови на фамилијата повеќе а уствари се ЕДНА фамилија) дали е тоа како Јаболко (обвивка, внатрешност, и уште една внатрешност - семе), дали е тоа како Јајце (обвивка, бело, жолто) ? како наједноставно може да се објасни тројството? три ама ЕДНО! дали се добри примериве?
3. Кој е Господ на Мојсеј, Абрахам и тн?
...........

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aaaaaaaaaaaaaa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2006 во 22:40

sau HI Gospod e dve oci a eden vid kako sporedba na tvoite predlozi koi ne vodat kon ona sto te interesira.Vo Biblijata go ima BOG KAKO OTEC.... SE POJAVI KAKO ISUS XRISTOS.... NI SE JAVUVA NA TIE KOI NPOVERUVAA VO NEGO PREKU SVETIOT DUX....          ;           ;           ;           ;        

A ova go imam citano stotici pati  za da go razberaam isega da ti go uprostam no toa e tocno toa e vistinata.

Veruvam vo Ediniot Bog Otec, Sedrzitel,Tvorec na naboto i na zemjata i na se vidlivo i nevidlivo:I vo Edinio Gospod Isus Hristos,Sin Bozji,Edinoroden,Koj e roden od Oca pred site vekovi Svetlina od Svetlina,vistnski Bog od Boga Vistinnski, roden,nestvoren,edinosusten na Oca,preku Kogo se stanalo:Koj zaradi nas lugeto i zaradi naseto spasenije, sleze od neboto,i se voploti od Svetiot Dux i Marija Deva i stana covek: I bese raspnat zaradi nas vo vremetio na Pontiskiot Pilai I stradase i bese pogreben:I voskresna vo tretiot den spored Pismoto:Ise voznese na nebo i sedi oddesno na Otecot i pak ke dojde so slava da im sudi na zivite i na mrtvite i Negovoto Ccarstvo ne ke ima kraj:Ivo Svetiod Dux,Gosod Koj zivot tvori,Koj izleguva od Oca na Kogo se poklonuvame i Go slevime zaedno so Oca i Sina i Koj govorel preku prorocite: Vo edna ,sveta,soborna i apostolska Crkva:Ispoveduvam edno krstenie za orostuvanje na grevovite:Go cekam voskresenieto na mrtvite:I zivotot vo idniot vek.Amin! 

pzdrav

Кон врв
only_me Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: Israel
Поени: 295
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај only_me Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2006 во 23:06
Originally posted by Miralem Miralem напиша:

Originally posted by aaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaa напиша:

Eden ateist novinar nas  vernicite ke ne ispokara.

E Allah da mi te cuva i tebe i familijata. Ova e celiot problem.  Seto zlo poteknuva od Mediumite... na koi za zal,bez nitu eden dokaz im veruvame. Neznam dali razmisluval krale za vakva slika

A al jezeira so e??? neli e medium?!?

A si slusnal li deka na "Al Jezaira" zabraneto i bese da emituvaat vesti ? Znaes li deka "Al Jezaira" bese bombardirana ??? 

Abe ostaj ti so im e zabraneto, vazno e deka toa e islamski medium kaj sto pokazaa kako mu secat glava na toj novinar li so bese nese sekavam,,,,ko svinja go zaklaa..neste normalni be eejjj..za vo bardovci se..
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај krale Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2006 во 23:47

neste normalni be eejjj..za vo bardovci se..

Кон врв
Miralem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Ноември.2005
Поени: 1056
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2006 во 23:56

Navistina smesno

Цитирај Veruvam vo Ediniot Bog Otec, Sedrzitel,Tvorec na naboto i na zemjata i na se vidlivo i nevidlivo:I vo Edinio Gospod Isus Hristos,Sin Bozji,Edinoroden
Veruvame vo edniot bog otec,tvorec na nebesata i zemjata: i veruvame vo edniot bog isus. Koj e edniot sega Isus ili Otecot ?? Najarno Sard si rece vo edna LP.... Ako baras da ti se dade dokaz deka Isus e Bog,ne maci se. Nema od nikogo da dobies oti pretesko e da se objasni toa.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај krale Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2006 во 00:11
Единиот Господ Отец Син и Свети Дух. Нема тука ништо тешко... Еден Бог - три лица. Еден Створител, Една енергија, три хипостазии. Исус и Отецот се едно. Тоа цврсто го тврди Библијата. Само вас не ви влегуваат во глава полесни работи, па сега за ова се фативте...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aaaaaaaaaaaaaa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2006 во 21:39
 Единиот Господ Отец Син и Свети Дух. Нема тука ништо тешко... Еден Бог - три лица. Еден Створител, Една енергија, три хипостазии. Исус и Отецот се едно. Тоа цврсто го тврди Библијата.
Кон врв
sard Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Прилеп
Поени: 1440
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2006 во 21:54

Navistina smesno

Цитирај Veruvam vo Ediniot Bog Otec, Sedrzitel,Tvorec na naboto i na zemjata i na se vidlivo i nevidlivo:I vo Edinio Gospod Isus Hristos,Sin Bozji,Edinoroden
Veruvame vo edniot bog otec,tvorec na nebesata i zemjata: i veruvame vo edniot bog isus. Koj e edniot sega Isus ili Otecot ?? Najarno Sard si rece vo edna LP.... Ako baras da ti se dade dokaz deka Isus e Bog,ne maci se. Nema od nikogo da dobies oti pretesko e da se objasni toa.

Да но ти реков Бог може тоа да ти го одговори ако го прашаш.
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aaaaaaaaaaaaaa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2006 во 22:26

Ако бог не сакака тој нема да може да поверува.

Но сепак. Барајте и ке ви се даде.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 20>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,221 секунди.