|
ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО - 1 |
Внеси реплика | страница <1 207208209210211 256> |
Автор | |
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aj otvorete mu edna nova tema na drugarot marshal:
Vrach- pogadjach. Ako znaes kako kje bide, ili deka vekje e se gotovo, dovolno e ednas da kazes i kje ti kazeme "bese vo pravo". Ova tvoevo mi izgleda deka od petni zili se trudis da ubedis uste nekoj sto ne razmisluva so svoja glava - da go prifati tvojot stav, koj ne e vo interes na Makedoncite. Kako moze nekoj voopsto da ni osporuva nesto koe ni e zagarantirano so site megjunarodni povelbi i zakoni? Nema nikakov osnov nekoj ova da go bara od nas. Znaci, nema promena na ime. Sme se vikale, se vikame i kje se vikame: MAKEDONIJA |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не сваќај премногу лично ........ но тоа е тоа ......
|
|
Marko Polo 1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da, de, i jas taka vikam...
bilo, toa e i taka kje bide. |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
немаше промена на граници со меѓународни повелби , па ги променија ..... тука на балканов ......... па дури и признавме една “ држава “ создадена по насилен пат и со акт на насилно отцепување .... па што не би можело да се стави и географска одредница во името на некоја држава која сега засега функционира под една срамна референца ........ а и во ред би било да се стави географска одредница ........ да се знае дека оваа држава е токму на северниот дел од територијата Македонија ........
Изменето од МАРШАЛ - 29.Октомври.2009 во 19:12 |
|
Marko Polo 1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kolku sto mi e poznato, Kosovo otsekogas imalo granici, i se vikase SAP Kosovo. Spored ustavot na SFRJ od 1974 god, sekoja republika i pokraina imase svoi prava duri do osamostojuvanje. Kosovo samo go sprovede toa. I ne me interesira Kosovo, zasega ne e nas problem.
Ne e vo red da se stavi geografska odrednica, poradi toa sto i mojata nacionalnost kje stane "geografska". Ne potpagjam pod sitnite lagi na EU i Grcija, koi se nameneti za lekomisleni ili neobrazovani, bidejki toa znaci i promena na eden kup drugi raboti. Misli na ova - neli BJRM e privremena referenca? Do koga? Se ona sto sega kje ni go nametnat, osobeno ako go prifatime samite, nikogas NIKOGAS nema da mozeme da go popravime. Ti kazuvaj si se kakov sakas, jas znam sto sum i samo takov kje bidam: MAKEDONEC |
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
познато само она што ти одговара .........
а референцата е убаво кажа и самиот ... привремена ...... до денот на постигнување на договор и тоа е тоа ....... и зошто велиш дека ќе ни го наметнат ? ........ ние токму поради тоа и преговараме . за да не ни наметнат туку самите да избереме што најповеќе ќе ни одговара .... и јас сум Македонец па не се фалам .......
Изменето од МАРШАЛ - 29.Октомври.2009 во 19:21 |
|
Marko Polo 1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Epa, jas se falam i mi godi sto sum MAKEDONEC.
I te molam objasni mi, dali Tadzikistanecot, Burundiecot, Francuzot se povekje "lugje" od nas? Zosto za niv vazat megjunarodnite prava, a za nas da ne vazat? Zosto samo nas ni se osporuva PRAVOTO na izbor na sopstveno ime, a na nikoj drug vo svetot ne? Taka se osekjas ti? Tolku lesen nekoj da ti nametnuva raboti? Da te pravi budala pri mozok? A najpovekje i edinstveno mi odgovara da bidam MAKEDONEC. Изменето од Marko Polo 1 - 29.Октомври.2009 во 19:25 |
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и мене ми годи ама не се фалам ..... фалењето е врлина на неспособните .......
за нив не важат затоа што немаат спор со ниедна соседна држава ....
спор кој може да донесе и до полоши нешта .......
не бе ... зошто будала да ме прави за нешто што е во ред ? .......
будала ме направија кога ме натераа да признаам нешто што е создадено по пат на сила и со помош на воена интервенција .....
нешто што многу лесно може да ни се случи и нам доколку се правиме паметни а нештата се сосем поинакви ..........
а Македонец ќе бидеш и ти и јас и понатака ........
само ќе имаме одредница ....... има и северни и јужни Кореанци
но сепак се Кореанци .......... Изменето од МАРШАЛ - 29.Октомври.2009 во 19:30 |
|
Marko Polo 1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Falenjeto mozebi e vrlina na nesposobnite, ama za licni raboti, rabori koi ti kako covek mozes ili nemozes da gi napravis.
Nacionalnosta e nesto za sto treba da bides GORD, a za da se pofalis treba da ima so sto. Fala bogu, nie imame sto sto da se pofalime kako Makedonci. Cela Amerika, Germanija itn. se falat za svojata nacionalnost i znaci spored tebe se nesposobni. Ma kakvi, misli malku sto zboruvas. Ne ti proagjaat zelbite, marshale. Makedonskiot narod nema da nasedne na vakvi raboti. I ne me sporeduvaj so nikoj. Jas sum jas. Nivnata rabota e sosema podruga od nasava. Изменето од Marko Polo 1 - 29.Октомври.2009 во 19:35 |
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не можам .. тоа е факт ........ среќа што имаме така способни па каде за себе ќе направат и нешто за нас ... неспособните ........... па националноста е таа која и ме прави горд ...... само со мала разлика ....... малку пореален и со пореални размислувања ......
зошто , за истото нешто ги обвинуваме албанците а по се’ изгледа ништо не сме поарни .......
не знам за какви наседнувања зборуваш и ме напаѓаш .......
мислам дека на погрешна адреса ги упатуваш навредите .......
не сум јас тој кој преговара сочувај ги навредите за некој друг .......
споредбено ........ јужно Кореанци , северно Кореанци ........ СИТЕ КОРЕАНЦИ
северно Македонци , јужно Македонци ..........СИТЕ МАКЕДОНЦИ
замисли , доколку албанците го остварат нашиот сон за единствена држава , ќе имаме ли ние воопшто држава Изменето од МАРШАЛ - 29.Октомври.2009 во 19:45 |
|
Marko Polo 1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ete pak, od strav koj samo tebe ti e poznat, izmesa babi i zabi.
Zboruvame za promena na imeto na nasata drzava. Ustvari, so tebe kje zboram koga kje si go promenis tvoeto lichno ime vo DZANI VERSACHE. Bidejki sum pointelegenten i posilen od tebe, mozam da ti go naredam toa. Za site Makedonci koi seuste se mislat da prifatat bilo kakva promena na imeto: Drzavata kje vi se vika: Severna Makedonija. Nacionalnosta kje vi bide: Severnomakedonec. Jazikot: Severnomakedonski. Istorija, tradicija, kultura - nema, nula, bidejki kje bideme nova drzava, nov narod. Se ona sto bilo pred vas, od vasite predci nema da vi pripagja, kje go prisvojuva koj kje stigne. Goce Delcev navistina kje stane Bugar, kje ispadne deka navistina sme bile "Titova tvorevina", tek togas Albancite kje dobijat sila i kje ne smetaat za mlitavi i bezkichmenjaci, sekoj kje bara i kje dobiva nesto od nas. Bidejki kje nemame nisto - svoe. |
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па нормално ........ доколку остане онака како некој претендира , Македонија , тоа значи и дека претендира на територии во туѓа држава .......
а за она со историјата , јазикот , културата , ништо ново .......
ионака ни е оспорувано и ни се оспорува и ќе ни се оспорува од страна на бугарите ...... значи , доколку продолжиме со ова темпо на “ решавање “ на проблемите , верувам дека до следното ледено доба ќе ги решиме проблемите .......
а албанците ќе бараат посекако доколку не се постигне решение .......
тоа биди и повеќе од сигурен ............
|
|
Marko Polo 1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kazav, Dzani...
|
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кажав , влатче ..........
|
|
Внеси реплика | страница <1 207208209210211 256> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |