|
Изгледот на вашите заби |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | ||||||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Непријатниот здив би се надоврзал дека може да настане кога зборуваме при јадење...
|
||||||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Афти
се ситни, бели чирчиња во устата. Болната фаза трае 3-4 дена, а
симптомите потполно ќе се изгубат за 7-10 дена. Почесто се јавуваат кај
жените отколку кај мажите. Причина можат да бидат хемиски материи или
недостаток во исхраната, посебно на витамин B. и би додал и нехигиената игра огромна улога при создавањето на афтите...
Кариес е оштетување на забната глеѓ. Започнува на надворешната страна на забната круна или на изложената површина на коренот од забите. Кариесот започнува таму каде забните наслаги не се отстрануваат со плунката или со миењето на забите. Бактериите во плакот делуваат со шеќерите и скробот од храната, создавајќи киселина која ја раствора забната глеѓ. Оштетувањето обично расте неприметено се дури не се јават симптоми како осетливост на ладно, топло или слатко. Би додал дека кога забот е осетлив на топло тогаш забот се наоѓа во стдиумот кога е заболена пулпата на забот и возможно е да дојде до вадење на забот, со цел да се спречи отекување на болното место кое што подоцна може да доведе до други компликации... |
||||||
nansy
Нов член Регистриран: 02.Декември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
probav da ti pratam licna poraka no nesto vika deka si go nadminala limitot )(izglea ti treba praznenje na inbox).... kako i da e sakav da ti preporacam nesto za tvojov problem so zabite...do dusha toa ne e golem problem no za sekoj slucaj morash da reagirash za da ne nastane GOLEM :) imam edna pasta da ti ja preporacam...daj bilo kakov kontakt pa da se razbereme kao LUGJE :) pozdrav |
||||||
малите нешта го прават животот убав !!!
|
||||||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Изменето од bijonse1 - 28.Октомври.2009 во 22:01 |
||||||
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Како тоа рамни?! а какви треба да бидат, криви? Дури тогаш ич не ќе ти одговараа со фацата.... |
||||||
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
||||||
Ecy0
Група Регистриран: 03.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 43 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Некако ме живцираат...Премногу се рамни,и не ми одговараат со фацата...
|
||||||
• Come as you are, as you were
As I want you to be As a trend, as a friend, as an old enemy Take your time, hurry up The choice is yours, don't be late. Come As You |
||||||
Рокси
Сениор Регистриран: 06.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Дали ви се допаѓа како изгледаат вашите заби?
- Да |
||||||
Eternity is a mere moment.. just long enough for a joke!
|
||||||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
да ми се допаѓа и цело време си се клештам
кога бев мала носев протеза на долната вилица... горните заби, за среќа никогаш не ми биле криви |
||||||
konan
Сениор Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
mojte se novi site porcelan 100%
|
||||||
konan
Сениор Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
|
||||||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Se izvinuvam shto tekstot ne e na makedonski,no veruvam deka ke se snajdete
PARADENTOZA
|
||||||
sweet angel
Сениор Регистриран: 30.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
pa nemav kako mala,ama zatoa sega mi se ok.barem jas si gi sakamvaka,jas kako mala cicav palcei tolku si gi iskriviv zabite sto so zatvoreni vilici mozev jazikot da si go protnam niz niv.ama zatoa dobri 4 godini se mavtav so fiksni i mobilni protezi,se se plaka.i sega mi se super.a za popravanje,toa redovno si odam.kako mala mnogu se plasev,ama sega cista nemam nikakov problem.treba da se cuvaat zabite,mnogu se vredni za naseto zdravje.pozdrav
|
||||||
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Ани4ка... не ти се преосетливи тебе забите... не претерувај со толку миење, доволно е два до три пати на ден, ама темелно и нежно, без многу притискање... само треба доволно долго да ги миеш, околу три минути... и користи и забен конец понекогаш, помага во чистењето на меѓузабните простори каде често се таложат наслаги кои се добра основа за бактерии кои предизвикуваат воспаление на непцето, а оттаму и крварење.
|
||||||
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
||||||
Ani4ka_xxxxxxxx
Сениор Регистриран: 30.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 163 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
хаха..во право си |
||||||
St|Ll wA|t|nG f0r mY pR|nCe ChArm|nG...
|
||||||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |