IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Албанците и нивните права
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Албанците и нивните права

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 16>
Автор
Порака
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 10:37
Може јас малку да помогнам....збунетост
Иако малку ќе генерализирам, сепак во суштина тоа е тоа....

1.  Македонците плаќаат даноци, албанците не ....
2.  Македонците издаваат фискални сметки, во Тетово ќе ти ја скинат главата ако побараш....
3.  Македонците плаќаат струја, албанците не....
4.  Македонците полагаат приемни испити, албанците не...
.
.
99. Македонците истакнуваат знамиња, на секој државен празник, а албанците не (освен орелот)....
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 13:24
по сето горе напишано очигледно е дека ние Македонците во ствари сме дискриминирани во сопствената држава...

Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 13:54
а зошто така збунетост
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 15:33
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

по сето горе напишано очигледно е дека ние Македонците во ствари сме дискриминирани во сопствената држава...

....vo stvari....i taka e!намигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
real Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Октомври.2009
Поени: 161
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 16:13
Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

2.  Македонците издаваат фискални сметки, во Тетово ќе ти ја скинат главата ако побараш....

.

.

99. Македонците истакнуваат знамиња, на секој државен празник, а албанците не (освен орелот)....

za vas sekogas bilo taka neka ostane taka sto ima vrska taka i na nekoj mu se bendisuva i ako e nekoj diskriminiran za vas nee neli uglavno ke se resi i vasiot problem i nasiot vo bliska idnina ke si go najdeme pravecot site za nasata idnina sto vo idnina nema da bide mozebi nikoj diskriminiran i vas ke vi odgovara i nas vlasta nego resi ohridskiot dogovor enxiklopedijata nemoj da mislis deka tie samo taka sakale nego so pricina e se i se so pricina se prai koga ke ti bide tebe sve jasno ke ti bide ot tvojata vlast i keti kaze deka taka e idninata za site nas.
Кон врв
Popi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Април.2009
Поени: 1664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 16:49
Originally posted by real real напиша:

za vas sekogas bilo taka neka ostane taka sto ima vrska taka i na nekoj mu se bendisuva i ako e nekoj diskriminiran za vas nee neli uglavno ke se resi i vasiot problem i nasiot vo bliska idnina ke si go najdeme pravecot site za nasata idnina sto vo idnina nema da bide mozebi nikoj diskriminiran i vas ke vi odgovara i nas vlasta nego resi ohridskiot dogovor enxiklopedijata nemoj da mislis deka tie samo taka sakale nego so pricina e se i se so pricina se prai koga ke ti bide tebe sve jasno ke ti bide ot tvojata vlast i keti kaze deka taka e idninata za site nas.

Shto imaat vrska graganskite obvrski so "diskriminacijata"? збунетост 
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 17:13

.

.

Не дека успеав да те разберам...ама ајде...намигнување

Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 17:16
јас го разбрав само она “ дискриминиран “ и навистина не ми е јасно за каква дискриминација станува збор ? ...... можеби за Македонците во западна Македонија станува збор размислување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 17:23
abe sekoj si ima svoe mislenje i sekogas nie mozeme za nesto i da znaeme a ke se praime naudreni deka neznaeme a ponekogas sakame i ot realnosta da begame ama ako bese se vo red nie mozebi ke bevme po napred vo site pravci a zatoa sto bas sve nie katastrofa site vrati nise zatvoreni nema sloboda vo mediumite i mnogu drugi raboti ova vlast ke gi zavrsi tie raboti so realnost za finis za site raboti za nasata idnina.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 17:31
Koga veke zboruvash celo vreme za "realnost", mozhe li da odgovorish zoshto gi meshash gragjanskite dolzhnosti so diskriminacijata i zoshto ne se soochi statistikata shto beshe predhodno prikazhana kako REALNA slika na toa shto se sluchuva? збунетост Za da mozheme posle toa da imame napredna idnina, za site nas. голема%20насмевка

Изменето од Popi - 28.Октомври.2009 во 17:33
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 17:57
Originally posted by Popi Popi напиша:

Koga veke zboruvash celo vreme za "realnost", mozhe li da odgovorish zoshto gi meshash gragjanskite dolzhnosti so diskriminacijata i zoshto ne se soochi statistikata shto beshe predhodno prikazhana kako REALNA slika na toa shto se sluchuva? збунетост Za da mozheme posle toa da imame napredna idnina, za site nas. голема%20насмевка

Ako nie albancite sme diskriminirani jas znam i pameten sum deka i makedoncite se diskriminirani i na kakov naci i za se jas toa ne go sakam jas bi sakal ne sega uste ot vremeto ili ot minatoto nekoj da ne go laze svojot narod za se i sesto pa utre ne bilo vaka pa sega e vaka mislam deka ke me razberes Realnata slika ja znaeme a sega ova vlast znae za minatoto segasnosta i za idninata koja e taa idnina sto ke bide resavacki za site nas i taka nasite deca i ova mladina ke ima idnina.
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 18:31
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

според уставот сите сме еднакви, сите права се добиваат кога ќе добиеш државјанство, сите Албанци кои се македонски државјани ги имаат истите права како мене, има ли тука проблем?многу албанци ги мешаат правата со своите национални,патриотски и лични желби, на пример да има двојазичност и да не се полага приемен не е право, туку е привилегија и е исполнување на нечии желбимеѓуетничките конфликти се предизвикани од најразлични причини, а некогаш и без причина, тука треба да решава полицијата и судотно едно е сигурно, не можам да бидам толерантен кон некој што не е толерантен спрема мене и спрема мојот систем во моето општествобарањата на одредени индивидуи од рамковниот договор па се до денес сите до едно немаа смисла и без потреба создаваа додатни конфликти, од било кој агол да ги разгледаш, тоа е она што ме нервиране ме разбирајте погрешно, и јас сакам слога меѓу нациите, ама полека со барањата, никој ништо не ви одзел ниту ве спречил, го имате сето она што го имаме и ние, па зошто тогаш да ја креваме тензијата?

Изменето од Buggyman - 28.Октомври.2009 во 18:34
Homo homini lupus est...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 18:37

Originally posted by Popi Popi напиша:

Ako nie albancite sme diskriminirani jas znam i pameten sum deka i makedoncite se diskriminirani i na kakov naci i za se jas toa ne go sakam jas bi sakal ne sega uste ot vremeto ili ot minatoto nekoj da ne go laze svojot narod za se i sesto pa utre ne bilo vaka pa sega e vaka mislam deka ke me razberes Realnata slika ja znaeme a sega ova vlast znae za minatoto segasnosta i za idninata koja e taa idnina sto ke bide resavacki za site nas i taka nasite deca i ova mladina ke ima idnina.

Ne ne te razbiram, osven ona deka i Albancite i Makedoncite se diskirminirani, kako REALNA slika. голема%20насмевка

A za drugoto shto predlagash, da se posfatime li? збунетост  збунетост збунетост  Ili nekoja druga pod-raka zdelka ke e? збунетост голема%20насмевка
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 18:50
QUOTE]
Ako nie albancite sme diskriminirani jas znam i pameten sum deka i makedoncite se diskriminirani i na kakov naci i za se jas toa ne go sakam jas bi sakal ne sega uste ot vremeto ili ot minatoto nekoj da ne go laze svojot narod za se i sesto pa utre ne bilo vaka pa sega e vaka mislam deka ke me razberes Realnata slika ja znaeme a sega ova vlast znae za minatoto segasnosta i za idninata koja e taa idnina sto ke bide resavacki za site nas i taka nasite deca i ova mladina ke ima idnina.[/QUOTE]

Мислам дека те разбрав... поправи ме ако грешам!

Ако едните (Албанците) се дискриминирани тоа значи дека СИСТЕМОТ е дискриминирачки кон сите етникуми и дека ОВАА ВЛАСТ, работи на подобрување на правата на индивидуата за која ти веруваш дека еден ден ке се подобри. Исто така сакаш да кажеш дека не му посакуваш никому таков дискриминирачки однос кон една индивидуа?

Изменето од Buggyman - 28.Октомври.2009 во 18:55
Homo homini lupus est...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,236 секунди.