|
Што можеме да направиме за Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 1920212223 34> |
Автор | ||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Taka e Buggyman ! |
||
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еден народ треба да е како фамилија: иако внатре во фамилијата понекогаш има проблеми, несогласувања, расправии, караници, тоа се чува внатре, меѓу членовите на фамилијата. А пред надворешниот свет секогаш (или скоро секогаш) се е ок и нема меѓусебно напаѓање, туку има солидарност, сплотеност и заштитништво.
Со нас македонците е точно обратно: меѓу себе се нејќеме, има многу завист, задни мисли, недоверба, спротивставувања, лесно пукаат караници, несогласувања ... а со странците сме мед и млеко, и секогаш пред нив се напаѓаме меѓусебно колку сме ние за никаде. Заборавајки го сето она убаво за нас македонците што го напиша Багимен.
(кога велам „секогаш“ мислам на 95% од ситуации. Се разбира постојат исклучоци).
Крајно време е тоа да се смени. Изменето од chuchuliga - 27.Октомври.2009 во 18:05 |
||
Бројни мали луѓе, на бројни мали места, кои прават бројни мали чекори можат ликот на целата планетата Земја - да го сменат.
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да престанеме да им веруваме на оние кои е раскрчмуваат државата на секој можен начин откако ќе дојдат на власт со лажни ветувања ........ колку за почеток
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kako so kazav porano
dovolno e da ja sakate.... se drugo potoa si doagja samo po sebe |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
real
Сениор Регистриран: 19.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 161 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
so tebe sum dovolno e da ja sakame da se pocituvame da si pomogneme eden so drug da se druzime da rabotime da gradime da ja spodelime losoto i dobroto zaedno za zaedno da imame podobra idnina poleka se namesto ke dojde makedonija kakva takva pa i kako da bide treba da ja sakame zatoa sto tuka sme i ke bideme, vlasta znae deka nasata idnina e toa i sigurno deka za nasata idnina go praat toa sto treba sekoj si ima svoj stav sekoj si ima svoe mislenje no da se trudime zaedno da gradime za edna podobra idnina za site nas. |
||
Feniks 76
Нов член Регистриран: 14.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 39 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е доволно само тоа, во нашиот случај потребена е голема мудрост,прагматизам и одлучност, додека со искреното сакајње полесно се поднесува и жртвата која ќе треба да ја дадеме.Да не бидам погрешно разбран не мислам на ИМЕ,ИСТОРИЈА и други слични прашања мислам на Македонија не да остане на Македонците зошто од 2001г тоа веќе не е туку да остане барем, Македонија да е конституирана како национална држава на македонскиот народ во која се обезбедува целосна граѓанска рамноправност и трајно сожителство на македонскиот народ со Албанците, Турците, Власите, Ромите и другите националности кои живеат во Република Македонија |
||
real
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dovolno e da ja sakame i da se pocituvame megu sebe i da si pomogneme megu sebe referendum ke nema i imeto nema da se smeni a idninata e pred nas a taa idnina e historiskiot moment za site nas. |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ништо не можеме да и направиме на Македонијава, и нема спас, греота
додуша може ама никој нејќе Изменето од zabegan - 28.Октомври.2009 во 01:36 |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
real
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
tacno e toa ama referendum ke nema imeto nema da se smeni raboti grujo za nasata idnina. |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
real
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Naj bitno e nie da ja sakame ova zemja megu sebe da se pocituvame i ke bide se ok.
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Чекај малку, ме буниш! Знаеш, јас сум малку приглуп и тешко капирам некои работи! Во сите твои постови зборуваш многу убави работи. За заеднички живот, за меѓусебно почитување, за еден народ, (незнам дали сеуште не си спомнал или јас немам забележано дека си пишал и за еден јазик), за една држава (земја) ... На која земја мислиш? Оти според знамето на местото на твојата локација, гледам дека се јавуваш од Албанија! |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
real
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
valda ne si tolku mlad za da ne go razbiras politikata. |
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аха, сега ќе бидам матурант! Но, нели самиот рече да ја оставиме политиката настрана? Зошто сега и ти се „бавташ“ со неа? Толку ли е привлечна што ниту обичниот човек (а не само политичарите) неможе без неа? Вака ли ќе градиме заедничка иднина, вака ли ќе одиме во подобар живот, кога еве и ти уште се обидуваш со политички надмудрувања (ако воопшто може да се каже дека се надмудрувања), избегнуваш да дадеш искрени и чесни одговори кога некој љубезно го бара тоа од тебе? Кога овде на форумов неможеме да се ослободиме од стегите на политката (прифатени доброволно или наметнати со сила), кога овде во овој виртуелен свет не пројавуваме искреност и чесност, тогаш како можеш да очекуваш тоа да се оствари во реалниот живот? Изменето од Zlatnik - 28.Октомври.2009 во 21:09 |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
Внеси реплика | страница <1 1920212223 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |