IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Најубавите стихови во Библијата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Најубавите стихови во Библијата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 98>
Автор
Порака
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Статус: Офлајн
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2009 во 22:31
Originally posted by ADVISOR ADVISOR напиша:

TAKA E
Адвисор, незнам дали во погорниот стих нешто ти “падна“ во око?!

Таму се зборува за сеење на Правдина и жнеењето на Милост!

Но ако сакам да засеам правдина, од каде треба да го земам семето?

Ова прашање би било многу важно да си го поставиме себеси и едно време да медитираме за тоа!

Спасението на човештвото е дар и не доаѓа од човечката “правдина“, од човечки невротични напори да се оддржат закони, од човечки жртви, ... , туку Спасението доаѓа од (верата во Радосната вест на) Милоста БОЖЈА (Христос), Којашто БОГ за спасение на сите ја отелотвори во Исус !

Бидејќи се јави Божјата Благодат (Милост), спасителна за сите луѓе, учејќи не да ги отфрлиме нечесноста и похотите од овој свет, чесно, преведно и побожно да поживееме во овој век, да чекаме да се исполни блажената надеж и да се јави славата на великиот Бог и Спасител, (во) нашиот (Господ) Исус Христос

(Тит 2 : 11 - 13)

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2009 во 23:51
И повика Јавис кон Бога Израилев, велејќи "О, да ме благословеше со Твоето благословие, да ги проширеше границите мои (мојот хоризонт), да беше раката Твоја со мене и да ме пазеше од зло, та да не тагувам!" И Бог му го даде она за што молеше. (1 Летописи 4:10)     
in Time & Eternity!

Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2009 во 23:57
Znaes sto znaci Javis vo prevod na makedonski?

Mislam deka bese bolka.

Koga veli na Bog: Oo, da me blagostvovese so Tvojot blagostvov, a ne so imeto na majka mi...
Interesna slucka!
Кон врв
sneska_v Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јуни.2009
Поени: 3455
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sneska_v Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2009 во 21:04

Верно е словото и достојно - за полно примање: Христос Исус дојде во светот да ги спаси грешниците, од кои сум прв јас. 1 Тимотеј 1:15(izvadok od biblijata)

Ova podolu e eden izvadok, ne e od biblijata,celata biblija sama po sebe e ubava,i gi sodrzi stihovi koi ke ne naterat na razmisluvanje,se sto e napisano vo nea e sveto,jas sum samo edna gresna dusa.

И нашата душа, ако е сама, пати многу низ животот. А кога е соединета со Господ, какви тешкотии и да ја снајдат, сè ù e лесно. Ги пребродува сите незгоди зашто чувствува божествена радост. И чувствува дека ù прилега да помине низ овој пожар, низ огнот и низ водата на овој свет, да б се совладало сè, да се издигне над тие ситници кои нè измачуваат.

А нас најмногу нè измачуваат мислите, од нив немаме мир. Грижа на совеста. А грижата на совеста е Судот Божји во нас. Затоа треба да се помириме со Отецот Небесен, да Му се обратиме од срце, да ни опрости, да ни ја даде својата благодат, божествената сила, да бидеме секогаш во мир и радост како што се ангелите и светителите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2009 во 21:10
Originally posted by sneska_v sneska_v напиша:

Верно е словото и достојно - за полно примање: Христос Исус дојде во светот да ги спаси грешниците, од кои сум прв јас. 1 Тимотеј 1:15(izvadok od biblijata)

Ova podolu e eden izvadok, ne e od biblijata,celata biblija sama po sebe e ubava,i gi sodrzi stihovi koi ke ne naterat na razmisluvanje,se sto e napisano vo nea e sveto,jas sum samo edna gresna dusa.

И нашата душа, ако е сама, пати многу низ животот. А кога е соединета со Господ, какви тешкотии и да ја снајдат, сè ù e лесно. Ги пребродува сите незгоди зашто чувствува божествена радост. И чувствува дека ù прилега да помине низ овој пожар, низ огнот и низ водата на овој свет, да б се совладало сè, да се издигне над тие ситници кои нè измачуваат.

А нас најмногу нè измачуваат мислите, од нив немаме мир. Грижа на совеста. А грижата на совеста е Судот Божји во нас. Затоа треба да се помириме со Отецот Небесен, да Му се обратиме од срце, да ни опрости, да ни ја даде својата благодат, божествената сила, да бидеме секогаш во мир и радост како што се ангелите и светителите.

Navistina e taka od iskustvo znam!среќа
Slava Mu!
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2009 во 05:18
1 Петар: 4:8 Пред се, имајте сесрдна љубов меѓу себе, зашто љубовта покрива многу гревови.
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2009 во 14:43
Јов:34:19 Но Бог не гледа и на лицата на кнезовите и не цени богат пред сиромав, зашто сите тие се дело на раката Негова.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2009 во 15:10

Odgovori Jovan i rece:" Nastavnice, vidovme eden covek, koj vo Tvoe ime isteruva besovi, pa mu zabranivme, bidejki ne odi so nas." Isus mu rece : " Ne zabranuvajte! Oti, koj ne e protiv vas, toj e so vas." ( Luka 9:49)
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2009 во 07:15
2 Солунците: 2:15 И така, браќа, стојте и држете ги преданијата, што ги научивте било преку нашето слово, било преку нашето послание.
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2009 во 23:21
Тој им дава на Своите возљубени - во - сон.
in Time & Eternity!

Кон врв
Blagoj_s Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Август.2009
Поени: 3057
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2009 во 22:30
Himna na Hristijasvoto!!!!!

Jovan 14.1-4.

"Da ne se voznemiruva vaset srce ; vie veruvate vo Boga , veruvajte i vo Mene! Vo Domot na Mojot Tatko ima mnogu zivealista; ako ne bese taka, Jas ke vi kazev, zasto odam da vi prigotvam mesto. I koga otodam i vi prigotvam mesto, pak ke dojdam i ke ve zemam pri Sebe , za da bidete i vie kade sto Sum i Jas.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Dzingis Kan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Октомври.2009
Поени: 133
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dzingis Kan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2009 во 23:20
"Gospode, Gospode,zosto me ostavi!" (Isus)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 23:55
Originally posted by Dzingis Kan Dzingis Kan напиша:

"Gospode, Gospode,zosto me ostavi!" (Isus)

„Боже Мој, Боже Мој, зошто Ме остави!?“

Ја приметуваш разликата од твоето јанлш пишување и вистинитото!?
Овие зборови ги извикува Мудроста БОЖЈА - Која БОГ ја отелотвори во Господ Исус Христос - кога БОГ (ОТЕЦОТ на Животот) Го напушта за кратко, како би се исполнило Спасението, Пророчансвата на Вистинските Пророци и Писмата кои прекрасно сведочат за тоа!

1 БОГ (Перендија)
1 ГОСПОД (Зоти)
1 ДУХ (Шпирит)

Акоптове?

in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2009 во 00:22
Такво е решението, определено за целата земја, и еве ја раката, протегната врз сите народи;
зашто ЕДИНСТВЕНИОТ решил, и кој може да го измени тоа?
Раката Негова е протегната, - и кој ќе ја врати?

Изменето од spiros - 29.Октомври.2009 во 00:23
in Time & Eternity!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 98>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.