IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Зошто лугето настојуваат да...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Зошто лугето настојуваат да...

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Статус: Офлајн
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Зошто лугето настојуваат да...
    Испратена: 10.Октомври.2009 во 17:06
Зошто лугето најчесто настојуваат да ја дознаат лошата вест попрво?
Зошто лугето настојуваат да бидат први во секоја област, па дури и во најрасзни блудства?

Овде постирајте ги вашите прашања слични на овие придржувајќи се на насловот на темата, а ако е по можност нека се одговори и на поставените прашања над горните членови.
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2009 во 17:08
Оти немирот во душата нарекуван сомнеж е по -страшен и од наj страшната вистинанамигнување Тоа како одговор на твоето прашане, оти не jа допрочитав темава, расеана сум нешто..

Моето питане: Зошто лугето секогаш барат во секоjа намера некаков подтекст, коjто jа прави од стартот погрешна и недобронамерна.
Зошто лугето кога некоj е срекен барат начин преку коjто да jа претворат во несрекjа /мислам во сопствениот си животен п т и како однос према другиве/
Зошто лугето тешко прифакjат вистината?
Зошто лугето често се оставjат на манипулативна обработка со користна цел?

Изменето од pagane - 10.Октомври.2009 во 17:13
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2009 во 17:18
Ќе ти одговорам на второто и третото прашање оти само тие ги знам...
Барат начин ( не секогаш ) бидејќи во нив има љубомора и завист.
Не прифаќаат вистина мислам тешко прифаќаат поради тоа што се сомневаат, а сомнежот е по страшен и од наи страшната вистина!намигнувањеголема%20насмевкаголемо%20гушкање
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2009 во 17:24
Винаги е по убаво да ти кажат лошата новина прво.Та после кога научиш добрата ,вероватно може и да ти се подобри настроенjето........знам ли.Тако си мислим jac.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2009 во 19:39
Имаш право, не сум размислувал на тоа.среќа
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2009 во 13:40
Stravot ,ischekuvanjeto  se motivite pobrzo da se soochime so loshata vest,jas konkretno  sekogash sakam da ja slushnam  najprvo loshata vest  zatoa shto nemozam da se  nosam so gorenavedenite chuvstva...sakam da znam  shto losho s e sluchilo i kolku jas tuka mozam da  imam udel za da promenam neshto,a potoa da se raduvam na onaa ubava vest.
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2009 во 13:56
Добрата вест служи да го поправи расположението од лошата.
Затоа прво лошата вест треба да се слушне, па потоа со малку добри вести да се освежи и утеши.
Човекот има природно натпреварувачки дух и сака да се споредува со другите, затоа и тежнее кон престиж.(понекогаш и да биде прв помеѓу најлошите)
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 14:57
Zoshto lugjeto nastojuvaat da izbegnuvaat temi za smrtta ( ne se odnesuva na site, no vo najgolem broj da ) i zoshto nastojuvaat da ne mislat na toa deka eden den zdravi i zhivi kje ne nema?
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 15:03

Па неможе да се мисли нон-стоп за смрта.Ни е нормално млади луге за коj животот е пред нив да мислат за денот во коj ке умрат

Тука веке станува збор за психическа настроjка на соответниот човек.

Нема логика да си имаш прекрасно семеjство ,мало детенце и да размислуваш "што ке се случи ако утре jас умрем".......

Ужива се во моментов....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 15:36
Abe jas se prashuvam, kako kje bide toa umiranjeto, nikoj ne se trudi da dade odgovor, site vikar rano mi bilo...голема%20насмевка
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 16:02
... od strav.

Nikoj ne saka da se soochi so neznaenoto.

Darko, znaesh kako e vo zhivotot - ako na masata postavish nekakov problem, togash bidi spremen i da ponudish reshenie. Vo sprotivno ostavash tenzija i nezadovolstvo koe e polosho i od nepostavuvanje na problemot.

Zatoa chesto pati nauchnicite ne sakaat da govorat za mnogu temi... ednostavno, do toj moment, nemat ideja kako da gi objasnat. Sto bi postignale so nivno postavanje pred nosot na lugjeto?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 16:07
Strav?
Zoshto da se plashat, nikoj ne e vechen materijalno i prviot kamen koj kje go vidish nadvor nema da bide vechen i toj nekogash kje stane pesok, a pesokot siten prav.намигнување

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 16:13
Vo vrska so temava... mnogu interesna psiholoshka pojava e sto lugjeto povekje sakaat da slushaat loshi vesti otkolku dobri.

Ne zabelezhuvate kako programite na radijata, televiziite i magazinite se prepolni so negativni informacii za s'e i seshto, a sosem sporadichno se objavuvaat pozitivnite?

Prichinata za toa e ednostavna.

Koga slushaat loshi vesti lugjeto se chuvstvuvaat dobro bidejki tie neshta ne im se sluchuvaat nim... indirektno se chuvstvuvaat posrekjni vo zhivotot, popametni, posposobni, po bogodragi i t.n. Na krajot od kraishtata "znachi imalo i polosho od ova shto me snaogja mene". Toa na lugjeto im e svoevidna psiholoshka terapija

Dodeka vo sluchai koga se slusha za neshto dobro, posle kuso vreme na vosh*tuvanje se pojavuvaat mislite... "a zoshto mene ne mi se sluchuvaat takvi ubavi raboti, zoshto s'e sto e losho me srekjava samo mene, cel zhivot sum bil maler, biva li tolku da sum glupav, jas sum poslednata dupka na svircheto, Gospod zaboravil na mene, bez k'met se rodiv i bez k'met kje si umram" i t.n.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 16:19
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Vo vrska so temava... mnogu interesna psiholoshka pojava e sto lugjeto povekje sakaat da slushaat loshi vesti otkolku dobri.

Ne zabelezhuvate kako programite na radijata, televiziite i magazinite se prepolni so negativni informacii za s'e i seshto, a sosem sporadichno se objavuvaat pozitivnite?

Prichinata za toa e ednostavna.

Koga slushaat loshi vesti lugjeto se chuvstvuvaat dobro bidejki tie neshta ne im se sluchuvaat nim... indirektno se chuvstvuvaat posrekjni vo zhivotot, popametni, posposobni, po bogodragi i t.n. Na krajot od kraishtata "znachi imalo i polosho od ova shto me snaogja mene". Toa na lugjeto im e svoevidna psiholoshka terapija

Dodeka vo sluchai koga se slusha za neshto dobro, posle kuso vreme na vosh*tuvanje se pojavuvaat mislite... "a zoshto mene ne mi se sluchuvaat takvi ubavi raboti, zoshto s'e sto e losho me srekjava samo mene, cel zhivot sum bil maler, biva li tolku da sum glupav, jas sum poslednata dupka na svircheto, Gospod zaboravil na mene, bez k'met se rodiv i bez k'met kje si umram" i t.n.

DOBRO BEZ LOSHO NE MOZHE, PA AKO SE SLUCHUVA LOSHOTO NEKA SE SLUCHUVA SAMO NA VESTI, I NEKA MI SE SLUCHUVA NA OKOTO I UVOTO SO SHTO KE JA SLUSHNAM TAA INFORMACIJA KOJA MU SE SLUCHUVA NA DRUG, A NE NA KOZHATA.намигнувањеголема%20насмевка DOBRA RABOTA E DA SE GLEDAT VESTI.голема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,139 секунди.