|
Албанците и нивните права |
Внеси реплика | страница <1 678910 16> |
Автор | |||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Маршале, знаеме и можеме само е потребна воља а не романтизам.
Мене не ми пречи да имам “рамковец“ како колега на работа, дури сум изненаден колку се внесува во работата. Секој од нас (како индивиуи) сакаме да си го подобриме животниот стандард и се бориме за подобар успех во работата и животот. Зошто да не им се дозволи и ним исто така и со самото интегрирање во општеството ништо не губиме. Напротив, со самото подобрување на економска моќ ќе се плаќаат и даноци кон државата, сметките и останатото. Многу е битна конк*рентноста на пазарот (економијата) со пто ке се подобри и професионализмот. |
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
многу е важно интегрирањето а никако дезинтегрирањето .....
да некому објасниш дека треба да го почитува словото на законот и државата во која живее , треба да овозможиш да тоа и го почувствува .........да биде дел од системот ...... секоја изолација води кон гетоизација која носи само негативности ......... Изменето од МАРШАЛ - 25.Октомври.2009 во 22:39 |
|||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ке замолам некој Албанец да ни се приклучи во анализа на темата која е дадена и да даде свое мислење. Колку тој ја чуствува Македонија како своја земја и дали има лијалност кон неа, ако ја нема нека ја каже причината за да можеме да да дискутираме и да си помогнеме едни на други...
|
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
клучен момент .... да се произнесе дали е а доколку не е , зошто е тоа така .......
Изменето од МАРШАЛ - 25.Октомври.2009 во 22:50 |
|||
real
Сениор Регистриран: 19.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 161 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pricinata mislam site ja znaeme kako i sto sigurno e deka site ja sakame ova zemja i treba da ja sakame mislam deka treba da se sl*game nie megu sebe politicarite nastrana mislam deka treba da se postuvame eden so drug treba da si pomogneme eden na drug toa e idnina za site nas a za prava na albancite toa e katastrofa jas ne mu veruvam ni na edna albanska partija ni na makedonska partija kade e idninata na mladite jas kako albanec sakam site mladi da imat idnina da rabotat da se postuvat megu sebe kolku mladi zavrsele skolo diplomi imat a si sedat doma celiot narod bez razlika na nacionalnost sakam da gi vidam da rabotat ne sakam da kazam bas site normalno e deka nemoze site da bidat vraboteni cela drzava no politikata zatvara politikata otvara rabota da se investira milion raboti ima sto moze da se investira jas albanec sum imam drugari makedonci so godini i toa mnogu se druzime rabotime zaedno no i moite drugari makedonci znat deka ne,e vo red politikata nee vo pravec kako sto treba no toa e ne mozeme da ja smenime nie mozebi nekoj den ke se smeni ama mora nie da mislime za idnina zaedno ne treba da imame omraza megu sebe oti toa e najlosata rabota vo planetava jas cesto pati se mislam koga jadam dali vo toj moment ima nekoj sto mozebi i nema da jade mozebi nekoj i place nema da jade mene toa me boli nesakam da vidam nikogo gladen sakam site da gi vidam nasmeani site da imat site da rabotat no najbitno e slogata kade ima sloga ima boga kade nema sloga nema ni boga. |
|||
aLbaneso
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 27.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 933 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jas ja custvuvaam ova zemja kako moja zatoasto i moite predci bile tuka otsekogas pa nema pricina da ne ja custvuvaam za svoja Albanija i Kosovo sekako se moi braca-sestri no jas si ziveam vo Makedonija i sekogas ke ja sakam pozz do site
|
|||
Љаеш НЕ касаш !
|
|||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Полна вреќа (како кај Дедо Мраз) ...на ДЕКЛАРАТИВНИ заложби и ветувања...досега
Барам (со свои очи да видам) да почнат ...да се плаќаат сметките за струја ,вода и другите потрепштини..
И да нема она што секидневно се презентира на ударните вести..
И да не бидат „учесници„ во скоро сите ВЕСТИ..секојпат со негативна конотација.
И да се разбере дека албанија и косово...се ДРУГИ територии..и се одвоени со граници.
|
|||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|||
aLbaneso
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 27.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 933 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Љаеш НЕ касаш !
|
|||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Poezijata e del od Makedonskata kultura i tradicija. Sakajki ja Makedonija kako svoja (spored tvoite zborovi) ke mora da gi prifatish i TIE karakteristiki na zemjata shto ja sakash, ne? Ako nishto poveke, barem da ja respektirash kako sostaven del od taa zemja i narod.
|
|||
Vercingetorix
Сениор Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 421 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Vercingetorix
Сениор Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 421 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
real
Сениор Регистриран: 19.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 161 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
треба сите да научиме да гледаме напред.......... зошто гледањето во ретровизор е глетка која никого не охрабрува доколку сака да оди напред ........... ќе научиме ..... сакале или не , нема друго ..............
Изменето од МАРШАЛ - 26.Октомври.2009 во 16:45 |
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Право да ви кажам пријатно ме изненадија постовите на Реал и Ал банесо.
Иако декларативно, иако (за нас) непознати, сепак тие јасно кажуваат дека Македонија ја чувствуваат како своја земја, за разлика од некои лидери кои јасно и гласно на ТВ кажаа дека земјата во која живеат, работат, политички делуваат ... не ја чувствуваат како своја. Секако, има и такви индоктринирани луѓе кои (од свои прични) потпаѓаат под овие провокации. Но, секој паметен човек (без оглед на етничката припадност) од самите овие изјави ќе сфати дека ова е кажано тенденциозно, со зла намера, за да се иритираат етничките македонци, но и да се „осоколат“ албанците во остварувањето на некои нивни идеи за голема држава. Р.Ѕ.
Се согласувам со горниов цитат и, се надевам дека и ти ќе се согласиш ако оваа игра на зборови (која секако има и подлабоко значење, а не само игра ) ја дополнам и со една друга ситуација: Немора да има бога, за да има слога! Изменето од Zlatnik - 26.Октомври.2009 во 19:37 |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
Внеси реплика | страница <1 678910 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |