IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Албанците и нивните права
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Албанците и нивните права

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 16>
Автор
Порака
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2009 во 22:34
Маршале, знаеме и можеме само е потребна воља а не романтизам.

Мене не ми пречи да имам “рамковец“ како колега на работа, дури сум изненаден колку се внесува во работата. Секој од нас (како индивиуи) сакаме да си го подобриме животниот стандард и се бориме за подобар успех во работата и животот. Зошто да не им се дозволи и ним исто така и со самото интегрирање во општеството ништо не губиме. Напротив, со самото подобрување на економска моќ ќе се плаќаат и даноци кон државата, сметките и останатото.

Многу е битна конк*рентноста на пазарот (економијата) со пто ке се подобри и професионализмот.
Homo homini lupus est...
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2009 во 22:38
многу е важно интегрирањето а никако дезинтегрирањето .....
да некому објасниш дека треба да го почитува словото на законот и државата во која живее , треба да овозможиш да тоа и го почувствува .........да биде дел од системот ......  секоја изолација води кон гетоизација која носи само негативности .........

Изменето од МАРШАЛ - 25.Октомври.2009 во 22:39
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2009 во 22:46
Ке замолам некој Албанец да ни се приклучи во анализа на темата која е дадена и да даде свое мислење. Колку тој ја чуствува Македонија како своја земја и дали има лијалност кон неа, ако ја нема нека ја каже причината за да можеме да да дискутираме и да си помогнеме едни на други...

Homo homini lupus est...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2009 во 22:50
клучен момент .... да се произнесе дали е а  доколку не е , зошто е тоа така .......

Изменето од МАРШАЛ - 25.Октомври.2009 во 22:50
Кон врв
real Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Октомври.2009
Поени: 161
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 04:36
Originally posted by Buggyman Buggyman напиша:

Ке замолам некој Албанец да ни се приклучи во анализа на темата која е дадена и да даде свое мислење. Колку тој ја чуствува Македонија како своја земја и дали има лијалност кон неа, ако ја нема нека ја каже причината за да можеме да да дискутираме и да си помогнеме едни на други...

Pricinata mislam site ja znaeme kako i sto sigurno e deka site ja sakame ova zemja i treba da ja sakame mislam deka treba da se sl*game nie megu sebe politicarite nastrana mislam deka treba da se postuvame eden so drug treba da si pomogneme eden na drug toa e idnina za site nas a za prava na albancite toa e katastrofa jas ne mu veruvam ni na edna albanska partija ni na makedonska partija kade e idninata na mladite jas kako albanec sakam site mladi da imat idnina da rabotat da se postuvat megu sebe kolku mladi zavrsele skolo diplomi imat a si sedat doma celiot narod bez razlika na nacionalnost sakam da gi vidam da rabotat ne sakam da kazam bas site normalno e deka nemoze site da bidat vraboteni cela drzava no politikata zatvara politikata otvara rabota da se investira milion raboti ima sto moze da se investira jas albanec sum imam drugari makedonci so godini i toa mnogu se druzime rabotime zaedno no i moite drugari makedonci znat deka ne,e vo red politikata nee vo pravec kako sto treba no toa e ne mozeme da ja smenime nie mozebi nekoj den ke se smeni ama mora nie da mislime za idnina zaedno ne treba da imame omraza megu sebe oti toa e najlosata rabota vo planetava jas cesto pati se mislam koga jadam dali vo toj moment ima nekoj sto mozebi i nema da jade mozebi nekoj i place nema da jade mene toa me boli nesakam da vidam nikogo gladen sakam site da gi vidam nasmeani site da imat site da rabotat no najbitno e slogata kade ima sloga ima boga kade nema sloga nema ni boga.   
Кон врв
aLbaneso Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2009
Поени: 933
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aLbaneso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 08:40
Jas ja custvuvaam ova zemja kako moja zatoasto i moite predci bile tuka otsekogas pa nema pricina da ne ja custvuvaam za svoja Albanija i Kosovo sekako se moi braca-sestri no jas si ziveam vo Makedonija i sekogas ke ja sakam pozz do site
Љаеш НЕ касаш !
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 09:04
Полна вреќа (како кај Дедо Мраз) ...на ДЕКЛАРАТИВНИ  заложби и ветувања...досега
Барам (со свои очи да видам) да почнат ...да се плаќаат сметките за струја ,вода и другите потрепштини..
И да нема она што секидневно се презентира на ударните вести..
И да не бидат „учесници„ во скоро сите ВЕСТИ..секојпат со негативна конотација.
И да се разбере дека албанија и косово...се ДРУГИ територии..и се одвоени со граници.
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
aLbaneso Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2009
Поени: 933
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aLbaneso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 09:11
Originally posted by novace novace напиша:

Полна вреќа (како кај Дедо Мраз) ...на ДЕКЛАРАТИВНИ  заложби и ветувања...досега
Барам (со свои очи да видам) да почнат ...да се плаќаат сметките за струја ,вода и другите потрепштини..

И да нема она што секидневно се презентира на ударните вести..

И да не бидат „учесници„ во скоро сите ВЕСТИ..секојпат со негативна конотација.

И да се разбере дека албанија и косово...се ДРУГИ територии..и се одвоени со граници.

намигнување
te biva za poet
Љаеш НЕ касаш !
Кон врв
Popi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Април.2009
Поени: 1664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 10:34
Poezijata e del od Makedonskata kultura i tradicija. Sakajki ja Makedonija kako svoja (spored tvoite zborovi) ke mora da gi prifatish i TIE karakteristiki na zemjata shto ja sakash, ne? Ako  nishto poveke, barem da ja respektirash kako sostaven del od taa zemja i narod. намигнување големо%20гушкање

Кон врв
Vercingetorix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јули.2009
Поени: 421
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vercingetorix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 16:19

Originally posted by Boromir Boromir напиша:

A,сакаш да кажеш дека ти е не пеат ништо? СМРТ ЗА КАУРИ,МАКЕДНОСКО ДЕВОЈЧЕ К*РВА ГОЛЕМА,СЛОВЕНИ ВРАТЕТЕСЕ ЗАД КАРПАТИТЕ,СЛОБОДНА ИЛИРИДА?

Колку брзо забораваш на: - “за шиптари гасна комора, гасна комора....“

Од двете страни има гнасен пристап кој е за срамење, но сеуште очекувам некој Албанец да се произнесе и да се извини за тие песни испеани од група “млади момчиња“ (така медиите би ги нарекла нашите момчиња).

Ваквиот пристап не носи ништо сем продлабочување на и така тешките односи со Албанците, и води кон поделба на Македонија. Можеби ке речеш не е точно и зошто?

Имаме доволно примери од 90-те па наваму каде што нетрпеливоста доведе до расцеп.

Абе,одам јас по пат,ме фаќаат албанци ми викаат а је каур ? ја викам што? абе немој ти на мене вака така ке те бесам море каур да ти Е*ам мамата....... и одма тепачка,зашто им смета македонизмот?Така те/ги учат од дома?
Кон врв
Vercingetorix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јули.2009
Поени: 421
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vercingetorix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 16:23

A,сакаш да кажеш дека ти е не пеат ништо? СМРТ ЗА КАУРИ,МАКЕДНОСКО ДЕВОЈЧЕ К*РВА ГОЛЕМА,СЛОВЕНИ ВРАТЕТЕСЕ ЗАД КАРПАТИТЕ,СЛОБОДНА ИЛИРИДА?

Од двете страни има гнасен пристап кој е за срамење, но сеуште очекувам некој Албанец да се произнесе и да се извини за тие песни испеани од група “млади момчиња“ (така медиите би ги нарекла нашите момчиња).

Ваквиот пристап не носи ништо сем продлабочување на и така тешките односи со Албанците, и води кон поделба на Македонија. Можеби ке речеш не е точно и зошто?

Имаме доволно примери од 90-те па наваму каде што нетрпеливоста доведе до расцеп.

Верувај преку глава ми е од тоа А je kaur? значи вие си сакате слободна илирида (Западна Македонија),и нон стоп вие немате права,значи барате закачки,па кажи ми бе брат,во која земја имате повеќе права од оваа??
Кон врв
real Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Октомври.2009
Поени: 161
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 16:38

Абе,одам јас по пат,ме фаќаат албанци ми викаат а је каур ? ја викам што? абе немој ти на мене вака така ке те бесам море каур да ти Е*ам мамата....... и одма тепачка,зашто им смета македонизмот?Така те/ги учат од дома?
taka mozebi ti mislis zatoa sto ne si imal drugari nikogas albanci a koga bi imal i bise druzil mozebi podrugo ke mislese treba sekoj sekogo da pocituva a ima i albanci i makedonci koj se druzat i se kako braka nemoze nikoj pametot da mu go smeni na nekogo se zavisi koj kolku znae i kolku e kulturen a i jas imam drugari makedonci rabotime zaedno vo biznis sme rabotele sme se pocituvale eden so drug a i rakata ima 5 prsta a ne se site isti a ako nie site bideme so eden los pamet togas site ne cinime i vie i nie no nee taka bas kako sto ti mislis i kazuvas mojata vrata e otvoreno za sekogo a i kaj moite drugari vratata mi e otvorena sekogas.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 16:44
треба сите да научиме да гледаме напред.......... зошто гледањето во ретровизор е глетка која никого не охрабрува доколку сака да оди напред ........... ќе научиме ..... сакале или не , нема друго ..............

Изменето од МАРШАЛ - 26.Октомври.2009 во 16:45
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 19:36
Право да ви кажам пријатно ме изненадија постовите на Реал и Ал банесо. големо%20гушкање
Иако декларативно, иако (за нас) непознати, сепак тие јасно кажуваат дека Македонија ја чувствуваат како своја земја, за разлика од некои лидери кои јасно и гласно на ТВ кажаа дека земјата во која живеат, работат, политички делуваат ... не ја чувствуваат како своја. глупчо Секако, има и такви индоктринирани луѓе кои (од свои прични) потпаѓаат под овие провокации. Но, секој паметен човек (без оглед на етничката припадност) од самите овие изјави ќе сфати дека ова е кажано тенденциозно, со зла намера, за да се иритираат етничките македонци, но и да се „осоколат“ албанците во остварувањето на некои нивни идеи за голема држава. губитник

Р.Ѕ.
Originally posted by real real напиша:

... no najbitno e slogata kade ima sloga ima boga kade nema sloga nema ni boga.   

Се согласувам со горниов цитат и, се надевам дека и ти ќе се согласиш ако оваа игра на зборови (која секако има и подлабоко значење, а не само игра ) ја дополнам и со една друга ситуација: Немора да има бога, за да има слога! аплауз

Изменето од Zlatnik - 26.Октомври.2009 во 19:37
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,145 секунди.