![]() |
|
“Четири сведоци дека Исус е син Божји“ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 101112 |
Автор | |
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
al_islamia, lugevo govorat za evangelijata sobrani vo Noviot Zqavet. Inaku osven toa na Barnabas (Barnaba, Varnava...), postojat i drugi.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
fileo ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 165 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
al islamia
konecno najdov vreme i go gledav videoto na youtube sto go postirase. ova e mojot komentar: Kako prvo izgleda deka ovoj propovednik na islamot ne znae za kulturata vo vremeto na Isus i apostolite zboruvam za preziminjata никаде во Библијата нема да најдеш презимиња на ниеден човек, бидејки културата е да се каже пример со оној кој му помогна на Исус да го носи крстот: “Јас сум Симон Киринеец син на ...“ ова е начинот на кој се изјавувале. интересно како проповедников не го знае тоа. тогаш немало западњачка култура и ЛАЖЕ, дека Матеј Марко и Јован не оделе со Исус. За Лука знам само дека ги испитал оние кои оделе со Исус и врз основа на нивното сведоштво запишал за животот на Исус. Јован сам сведочи во своето евангелие дека Одел со Исус, матеј исто одеше со Исус, петар одеше со Исус. прочитај и сам ќе видиш. Павле беше поучуван од оние кои оделе со Исус и поучувал како што беше поучен. Павле поминуваше време со Петар можеме да видиме во делата апостолски |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 101112 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |