IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Технологија > Автомобили и моторцикли
  Активни теми Активни теми RSS - Peugeot 206  sedan - катастрофа
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Peugeot 206 sedan - катастрофа

Внеси реплика Внеси реплика
Автор
Порака
Mesija 1 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 27.Јуни.2009
Статус: Офлајн
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mesija 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Peugeot 206 sedan - катастрофа
    Испратена: 27.Јуни.2009 во 18:44
Dragi forumdzii, se najaviv na forumot za da podelam so vas edno moe iskustvo, a so cel da bide poraka za site sto na nekoj nacin sakaat ili planiraat da kupat Peugeot 206 sedan. Pred godina ipol (znaci Januari 2008) kupiv peugeot 206 sedan. I normalno iako smetav deka napraviv dobar izbor - dobro se zeznav. Katastrofa. Milion servisi. Poveke servisi otkolku vozenje. Za mesec ipol pocnaa da krckaat vratite, vnatre se , krckase i tropkase. Idev stopati vo servis da stegaat, bravi, tapaciri itn. Menjaa bravi i sto uste ne. Znaci se vozis ko u stara kola. Zgora na toa i motorot ne se pogodi. Voopsto ne raboti ramnomerno, potojano oscilira. Obrtomerot postojano e aktiven. Istoto i se slusa se menuva bojata na zvukot. Bev na sto servisi, menjaa softveri, pumpi za benzin, kolata sedese po nekolku dena u servis, ispituvaa i se obiduvaa da poravat nesto. I koga ke ja zemev pak isto. Na kraj koga resiv da ja zavrsime prikaznata i koga pobarav oficijalen stav sto so kolava, - odgovorot - oficijale e deka, toa e takva e kolata, moze do benzinot e.Katastrofa da umres od maka i nervoza. Da ne dolzam kolku pati bev na servis i sto sve pominav za ovaa godina ipol. Baram sovet kako da postapam, se razmisluvam da pocnam pravna postapka, bidejki kolata e pod garancija i da pobaram pomos od pazarniot inspektorat- soglasno so zakonot za zastita na potrosuvaci. Isto sakam da napravam i mediumska kampanja za toa kako gi davame parite , za da ne matkaat, lazat i ni prodavaat rasipani koli. HELP ke bidam bvlagodaren a se nadevam ke gi zastitime tie sto sakaat da kupat vakvo vozilo
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 01:52
vidi drugarce, lafam po forumi do kaj ke stasam i jas
Znaci, nemam takvo vrazule po garazi, ama od prviot kontakt so taa kola znaev deka nesto ne e vo red so nea, pogotovo zemjata na sklopuvanje - IRAN

Jas sum apsoluten protivnik na seta taa skart roba sto idi kaj nas od istocnite zemji. Zatoa, jas sepak bi igral - polovno no sepak uvezeno od zapad

Imav sansa da se druzam so 2 206 sedan vo ohrid vo salon mozebi edno polovina cas. Si sednav vo kolata, bev vooduseven od opremata, no ne i od dizajnot (mi deluva kako buba-svaba koga nese jajce , i jajceto pola vnatre, pola nadvor [:-&] ) Sepak si rekov deka za cenata e COOL. Preminav na drugata, so podobri bandasi i poubav izgled. Vo enterierot me preceka pobogata oprema (klima avtomatska 2 zonska, 4 el pendzerinja i uste eden mal milion dodatoci) , a za samo 10800 evra. I taka si zjapam vooduseven, koga me prasuva sopstvenikot na salonot:Sakas da ja zapalis? - I jas keflija odgovaram AJ! Od koga go staviv klucot pocnaa nevolji. Prvo el. pendzerina se raskrckaa, pa klimata pocna da cvili, pa vodevme borba so tasterite , pa neramniot zvuk na motorot i stanav , se zablagodariv i si izlegov kako poparen od salonot.

Inace jas sum od PP i gledam nekolku takvi kupia za taksi. Lujgevo epten ispadnaa na zijan. Fazla kolite mu sedat na servis od kolku sto vozat.

Inaku, ke dobijas moj e-mail i msn vo poraka za da pomognam okolu kampanjata.

imas nadez druze za da si vratis parite. Ne pamtam koj, nekoj prijatel bese, ama znam mu pukna nesto vo motorot (isto taka pezo ama ne pamtam kakvo) Tuzese i dobi. Mislam deka mu dadoa nova kola , ama ne sum siguren...ke preprasam ke ti kazam

INACE NIKAKO 206 SEDAN

Изменето од volkswagen - 30.Јуни.2009 во 01:54
Кон врв
Mesija 1 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 27.Јуни.2009
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mesija 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 17:39
Drugar fala ti puno za podrskata i sovetot. Jas definitivno resiv da odam do kraj, isto idejata mi e da najdam isto mislenici i luge koj imaat vakvo vozilo i koj gi imaat istite problemi kako bi se zdruzile i bi ja isterale rabotata zaednicki. Znam deka ke odo tesko ideka sve toa e mafija, i sudovi i firmi i inspekcii, ama brat da dades 10000 eura i kolata krsh e pa ke ja teram do kraj. Ako znaes nekoj sopstvenici daj im go mojot kontakt, bi sakal da se organizirame. eve go mailot ivica.kuzmanovski@gmail.com
Ako ima uste nekoj slicno iskustvo molam da se prikluci na forumot
Кон врв
Gaspar Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 16.Октомври.2009
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gaspar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 00:17
I jas go imam slicniot problem ama so Ford Focus. Kolata ja kupiv vo salon vo MK vo januari 2008 (znaci uste e pod garancija). Vo izminatiov period postojano sum vo servisot i vo poslednive 4 meseci bea potrebni duri 3 servisiranja od koi 2 servisiranja na ist rezerven del. Navistina ne mi e jasno so kakov kvalitet se vozilata i uste povejkje odnosot na trgovcite so ogled na toa deka za niv e normalno kolata stalno da se rasipuva vo tek na garanten rok a tie demek ti pravat usluga sto ja popravaat.
Sum kupil nova kola i sakam so merak da ja korisam nekolku godini i da ne vlezam vo servis. Katastrofa e ovde kaj nas...

Изменето од Gaspar - 29.Октомври.2009 во 18:29
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 15:54
Originally posted by Gaspar Gaspar напиша:

I jas go imam slicniot problem ama so Ford Focus. Kolata ja kupiv vo salon vo MK vo januari 2008 (znaci uste e pod garancija). Vo izminatiov period postojano sum vo servisot na Mi-Da i vo poslednive 4 meseci bea potrebni duri 3 servisiranja od koi 2 servisiranja na ist rezerven del. Navistina ne mi e jasno so kakov kvalitet se vozilata i uste povejkje odnosot na trgovcite so ogled na toa deka za niv e normalno kolata stalno da se rasipuva vo tek na garanten rok a tie demek ti pravat usluga sto ja popravaat.
Sum kupil nova kola i sakam so merak da ja korisam nekolku godini i da ne vlezam vo servis. Katastrofa e ovde kaj nas...

Navistina zalosno e ova sto se slucuva so kolive. Kako sto kazav, kaj nas idat od istok i nema nisto kvalitetno. Ubavo si pominale tie sto kupile Lancer i Skoda posto tie se edni od retkite koi se  sklopuvaat vo maticnata zemja. Mesija go prodade pezoto , pa probaj i ti taka, ama ako ne e nesto strasno nemoj da se sekiras, tuku zameni go delot so poloven od kola donesena od Germanija i ti garantiram deka nema da imas problem mnogu dolgo vreme. Ford pri servisiranje koristi t.n. delovi za vtora upotreba sto ne se od proizvoditelot среќа
Кон врв
Gaspar Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 16.Октомври.2009
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gaspar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2009 во 15:11
Ima i druga opcija mislam. So ogled na toa deka garancijata vazi i nadvor od MK, da ja odnesam na ovlasten servis nekade vo okolinata.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2009 во 20:01
Originally posted by Gaspar Gaspar напиша:

Ima i druga opcija mislam. So ogled na toa deka garancijata vazi i nadvor od MK, da ja odnesam na ovlasten servis nekade vo okolinata.
Toa da go napravis ako imas moznostголема%20насмевка Preporaka- Nemoj bugarijaнамигнување
Кон врв
scorpius Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 24.Септември.2008
Поени: 65
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај scorpius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2009 во 21:45
немоj Бугариjа?
зошто?
во моjот град има шоурум и фирмен сервис на Пежо, маjсторите се закон, секоj месец ги менуваат
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2009 во 22:30
 Majstorite se zakon, ama delovite sto gi montiraat ovde se istite sto gi montiraat i tamu koi (da se soocime so faktot) se GJUBRE. Za zal, toa e realnostaтага  A za gorivoto nemam zabeleska. Koj nieti da odi vo BG od forumdziive moja preporaka e da go natankira full rezervoarotсреќа

Изменето од volkswagen - 21.Октомври.2009 во 22:31
Кон врв
scorpius Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 24.Септември.2008
Поени: 65
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај scorpius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2009 во 22:49
не се разбравме
секоj месец ги менуваат маjсторите
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.