|
ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО - 1 |
Внеси реплика | страница <1 201202203204205 256> |
Автор | ||||||
antingo
Нов член Регистриран: 17.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Препрочитувајќи го постот на Златник, може да се сфати дека целиот е ироничен. Затоа и спомнав дали е на заебанција или е искрен. Во тој случај еве јас се посипувам со пепел и јавно му се извинувам за избрзаната реакција. Инаку баш една слична варијанта е една од опциите кои се во игра за референдум според моите информации. Затоа мислам дека колку и да бил ироничен, идејата како таква не е наивна и мора сериозно да ја анализираме т.е. одбиеме. Но, самиот е да каже дали мислел вистински и се зафркавал. |
||||||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
|
||||||
размисли пред да напишеш глупост
|
||||||
igorcence
Група Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Na politicarive nasi nema da im trepne ke ni go prodadat imeto i nema da znaeme kako ke se vikame
|
||||||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
нема веќе преговори..се е договорено
|
||||||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
mene mi e povazna ( i na mnooogu drugi )slobodata od toa ...kako ke se vikash...ili kako nekoj te vika!....a ima nekoi shto se lazat deka ako se vikaat kako sakaat...togash se slobodni...mozebi i se,..ama ,..samo vo glavata im e slobodata!!
|
||||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Ете, тие членови кои се малку подолго и кои пратат што се пишува на овие страни, лесно можат да разберат. Тоа ме радува. Но, исто така ме радува и ова што го прочитав подолу:
Само големи луѓе ја имаат оваа особина!
Наместо одговор! Дали навистина мислиш дека ЕУ ќе прифати некаков услов од МК и посебно за нејзиното опстојување :
Уште тоа фали да им спомнеме, дека ќе се распаднат и ... „сургун“ ќе не’ пратат! Р.Ѕ. Абе, јас мислам да повикам на вооружен отпор во случај на промена на име, а ти мене ... Р.Р.Ѕ.
Не бе Антинго, ако ме „погодеше“ немаше да реагирам со вакви смајлиња:
Инаку, за моите години, види аватар! Ах, да! Кога сме кај аватарот, зарем тој самиот по себе не зборува доволно за мојот став во однос на Македонија? Изменето од Zlatnik - 20.Октомври.2009 во 21:39 |
||||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||||||
antingo
Нов член Регистриран: 17.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
ОК, и мене ме радува ова што го читам, така што мислам дека се е во ред ... Недоразбирање... Ако треба и кафе ќе частам...
Но чекај, не те пуштам сеуште, го анализирам кажаното од твоја страна , додуша од поинаков аспект... This is true story. До пред една година бев na работа во Лондон. Стекнав доста пријатели меѓу нив еден човек што работи во Foreign Office, бил во Босна и Јужна Америка како конзул итн. Не сакам да се сомневам, можеби и неште повеќе од само дипломат. Типот пред некое време, ми спомна за некои тајни преговори меѓу МКД и Република Јужнобалканска Етиопија. Тој како што кажа, разбрал за тоа by chance. Прво, не мислам дека тајните преговори се нешто лошо, но сепак... Ако можам да срочам еве ги поентите: 1. Име за севкупна употреба 2. Се бие битка тоа да биде Северна Република Македонија, а не Репулика Северна Македонија, а Грците како спремни се на тоа како последна отстапка 3. СР Македонија, нема да смее да се употребува како кратко име т.е. Македонија 4. Македонија ќе обесхрабрува било какво организирано организирање на Егејците и барање на нивните права (може тоа самостојно само, а не сега организирано како со тужбите прес Стразбур) 5. Јазикот и националноста нема да бида спомнати, т.е. можно поле за понатамошни преговори т.е. to be defined 6. Промена на Устав и пасоши 7. МКД ја повекува тужбата од Хаг 8. Рефендумот ќе се врзе со НАТО и ЕУ како и во 1991, нешто слично што кажа, само со фуснота во реф. ливче Не гарантирам дека ова е точно. И доста размислував дали ова да го кажам, се разочарав кога читајќи видов колку луѓе има тука на Идивиди без трошка национална и државна свест. (Не е кон тебе лично насочено секако, знаат кои се тие, и немојте сега пак со опомени). Мислам дека, ако ова е точно, тогаш тоа е многу неповолно т.е има премногу отспапки од наша страна. Хипотетички, националниот идентитет би се заштитил со името Северна Република Македонија, кое е многу подобро од Република Северна Македонија, каде директно во nationality сме Северномакедонци. Било каква придавка на Република можеби може некако да проголтаме (сме биле и НРМ и СРМ и ФНРМ), настрана од тоа што република како држава, логично не може да биде северна или јужна, и звучи малку навредливо бидејќи не е рационална придавка. Другите точки се преголеми отстапки и мораме да почекаме на одлуката на судот во Хаг, пред било каво решение. Дури мислам дека пред било какво решение треба да се проба и пристапот на проф. Игор Јанев и директно да се обидеме во ООН со Република Македонија и гласање во Генералното Собрание. Ако ништо друго, позициите би ни биле појаки. http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=879951543&id=9&prilog=0&setIzdanie=21757 Што мислите за овој наводен таен 'дил'? Ништо чудно овој дил и да се појави во некој соросписки медиум во скора иднина. |
||||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
решението од хаг не е обврзувачко ........ грците се добри трговци и имаат добра поддршка и уште подобро лоби поткрепено со одлични преговарачки позиции и излез на три мориња ......... мислам дека е крајно време да престане оваа циркузијада која само НАМ ни оди на лошо .............
|
||||||
AcaRank.
Група Регистриран: 17.Октомври.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 91 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
dobre be dobri lugje, pak li kje ima krshtevka? Pak li archoi kje praime.......pa ne utepaa so tie krshtevki. Nitu edna svadba nemashe a krshtevki milion......
|
||||||
Toa shto ne se postigna vo 1966 da go npravime sega....
|
||||||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Zarem sumnjash?
|
||||||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Vo vrska so "dilot". Shto da mislime osven da po neznam koj pat se shokirame veke, ili barem jas. I neznam dali i voopshto ostavaat mesto za poveke shokiranja, zatoa shto grancite se veke oddamna i premnogu nadminati.
Megutoa sepak ke zboruvam vo moe ime i ke recham deka, jas lichno NE go poddrzhuvam toj "deal", nitu poedinechno a kamoli vo "paket". Za mene najprifatlivo reshenie za bilo kakva promena AKO mora se napravi e dvojnata formula so nikakvi drugi otstapki plus a dokolku ne se dojde do takvo reshenie, togash individualno (drzhavno) i direktno reshavanje preku OON, kako shto i samiot spomna.
Vo meguvreme bi preporachala jako lobiranje za otstranuvanje na vakvite biletaralni sporovi da bidat koristeni kako glaven adut i uslovuvanje (chitaj ucena) od strana na veke zachlenetite strani.
|
||||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
зошто не ме чуди ваков дил ? ..... зошто не ме чуди најавената визна либерализација и евентуално добивање на датум за преговори после сите перипетии со тужбата против евн ,судството , партизираната администрација и уште некој бенчмарк кој не само да не е исполнет туку НЕКОЈ и нема абер да го тоа стори ........ зошто ? затоа што НЕКОМУ кој учевствувал во овој дил му е потребна ЛЕЃА за да го исполни својот дел од дилот ...... не случајно беше првин срамежливо па потоа како КОНАЧНИ ОБРАЧУН пуштена идејата за референдум .... тој можеби и нема да успее онака како е замислено али добар играч секогаш има и резервна карта во ракавот ........ она со енсиклопедијата беше само наговестување на нештата доколку биде она што не треба да се случи на референдумот кој и самите евро претставници го форсираат секојдневно како дел од “ политичкиот договор “ со властите во скопје ......... мислам дека ќе имаме топла есен и жешка зима ....... на политички план де ..........
Изменето од МАРШАЛ - 21.Октомври.2009 во 10:21 |
||||||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
во контекст на темата ........ доколку навистина сакаме членство во еу и нато , позициите и условите за тоа ни се добро познати ..... и кажани .... повеќе пати ...... значи , ВРЕМЕ Е ...... да се освестиме и да сватиме дека вака напред не се оди туку само се тапка во место со тенденција за пропаѓање подлабоко и подлабоко во едноумието во кое се наоѓаме со што на широко се отвора вратата на најопасното нешто за една мултинационална држава ......... СЕПАРАТИЗМОТ ......... треба да се признае дека сепак не може со глава ѕид да се урне ........
|
||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Очигледно и преговорите се една шарада која траат и траат така долго што веке никој не ни слуша што кажуваат, никој не се интересира што одлучуваат. Некој тука или на некоја друга тема беше, напиша- Ке ги фатиме на кондиција.
за жал изгледа тие нас ќе не фатат на кондиција- сите сме уморни веќе. И на крај пак ќе излезе Фантомски гласачи ќе решаваат за името |
||||||
Внеси реплика | страница <1 201202203204205 256> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |