|
Петокраката е комунистичка а грбот не |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 19> |
Автор | ||
Pat
Сениор Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е грешиш. Социјалист бил, тоа да. Ама се борел за Македонија, и под знамето на ВМРО. Не релативизирај, доста беше веќе со тоа комуњарите да ни ја забрануваат историјата и националните симболи
|
||
Zero Tolerance For Silence
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ете сега, се надевам дека „лавовите“ се задоволни што ќе треба да вадиме нови документи без причина
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Diogen
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 355 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прво, ти вели дека за да патуваш без визи, ќе треба да извадиш биометриски пасош. Значи, очекувано , и тие 30% ќе извадат нови пасоши(прилив во буџет). Ама што правиме што веќе 70% имаат таков пасош? Едноставно, направи мала „козметика“ и нареди да се заменат истите- и ете ти 100% ефикасност.
Немаше вака да размислувам ако речеа дека новите пасоши кои го имаат „стариот“ грб ќе важат нормално. Зарем плавите пасоши немаа грб воопшто, па после тек го вметнаа? Јас имам важечки плав пасош кој нема грб, па никој не рекол да го сменам досега...
Чист бизнис....
Ќе почекам малку со вадење нов пасош, да не извадат нов грб за некој месец, па да вадам пак документи....
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I petokrakata e del od nasata istorija. Zatoa ne treba da se menuva. Eve kako se falsifikuva istorija: Ke ja izbrisime petokrakata i ke receme deka nemalo partizani koi se borele vo 2 Svetska vojna i sozdravje. Ne mozam da se nacudam. Vo cest na onie sto togas zastanale vo kreiranjeto na denesnava drzava, grbot ne treba da se menuva ni pod razno! Moj predlog do vladata: Namesto da se smeni grbot na drzavata, daj smenete gi kockite na patot od Radovis do Strumica, napravete go patot da mu se snevidi! A sigurno ima i uste mnogu patista niz Makedonija koi treba da se smenat. Ostavete go grbot na Makedonija i ne ja menuvajte istorijata! Ima povazni raboti od toa. P.S. Ne sum protiv vladata, ova go kazuvam najdobronamerno. |
||
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
~,,~ I ovaa li ne e manipulacija i punenje na drzhavnata kasa hahahahaha...abe ako vece neshto menuvaat i vo toa nikoj ne mozhe da gi zastane na patot podobro vednash da se dogovorat za eden grb i neka ostane a ne sega aj ce ja trgneme petokrakata 6 000 000 € troshok vrz grb na gradjanite po odocna ce go vovedeme lavcheto ushte 6 000 000€ pa koga ce se pobunat albancite ce izmislime nov grb po badenter i orleto da se smesti i tuka 6 000 000€ toa se 18 000 000€ troshkovi samo za patni ispravi, vece ide kampanjata ,, Jas ja smeniv mojata lichna karta A TI,, abe prijateli dragi neli gledate sto se pravi hahahhhah... ovoa namerno sega go izmislija ,zoshto ne go menjavaa grbot pred da gi vovedat novite biometriski passosi A nego chas podocna sekoja edna godina da ne grabaat~,,~Ne billa manipulantska politikata na gruja aha zhimi pele~,,~
|
||
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ke ja izbrisat petokrakata od drzavniot grb......... Ne mozam da se iznacudam ... Komu mu preci drzavniot grb i zosto? |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ma celiot grb da go smenat najubavo
|
||
DragancoLeskoec
Сениор Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na site shto ne se komunisticki zombi. |
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
[/QUOTE] ...ova mi lici kako etiketa od nekoe staro dobro crveno vino. |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....t.e. do februari idnata godina,koga prestanuva vaznosta na site LK...!
|
||
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
во граѓанско општество сите национални симболи се користат ама само во оквир на етничките заедници ........ грбот треба да биде по мерка на сите граѓани ........ не гледам никаква логика лавот да биде вметнат во грбот ....... штом не може петокраката , што има да биде и лавот ? ........ и петокраката е во случајов желба на голем дел Македонци па никој не е почитува таа желба ........
Изменето од МАРШАЛ - 16.Ноември.2009 во 13:27 |
||
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во контекст на петокраката сакам да каѓам дека собранието со двотретинско мнозинство и со бадентер го донесе новиот Грб на Македонија.Овој грб е подобар бидејки не е со петокрака,а сите знаеме дека петокраката е симбол на комунизмот.Инаку амо како информација да каѓам дека стариот грб што беше до вчера е донесен далечната 1954 год кога бевме со поранешните југословенски земји.Заради тоа јас сум задоволен што се смени државниот Грб.
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
јас не сум ......... од проста причина ... таа петокрака и тие комунисти се најзаслужни што воопшто имаме држава ........ па макар и граѓанска а не национална .......
|
||
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....i sto bidna so afionot?go nema kaj nas ni za lek,a da stoi na grbot nema logika..!koja e togas simbolikata?sverc so droga ili treto?
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |