|
Демаркација на границата со Косово |
Внеси реплика | страница <1 1718192021 24> |
Автор | ||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Има повеќе закони, само законот за надзор на државната граница е во сила, другите два се вон сила. Спаѓа во категоријата односи и соработка со странство, подкатегорија граница, гранични премини и погранични зони. |
||||
ADVISOR
Сениор Регистриран: 17.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1026 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Е сега значи закон за граници нема под тоа име овие друго регулираат
Закон за преминување на државната граница и за движење во граничниот појас (пречистен текст) - вон сила |
||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Да, овие се вон сила. Во сила е само законот за надзор на државната граница. |
||||
ss_derIvat_ss
Сениор Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 113 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Мислам дека Македонија требаше да остане неутрална по ова питање. Јес да притисокот на албанците беше е и ќе биде огромен, но требаше да се изигра неутрално. Јас лично губам чувство дека оваа држава е моја и исто така се чувстувавам како да сум вишак. Официјално во Македонија има околу 50 000 срби но реално има преку 200 000. Сега да не наидам одма на напади ќе пишам дека ја и цела моја фамилија осим дедо ми сме пишани македонци. Значи во минатото не било битно дали ќе се пишеш македонец или србин. Но осеќам дека на нарединиот попис многумина ќе си се пишат онака како се чувствуваат колку да покажеме дека не има многу повеќе отколку што се мисли. Иначе за лојалност кон сопствената држава сите знаеме кој е кој. После дозволата за прелети на нато авиони во 1999 година признавањето на Косово е втор нож во грб на Србија. Има само две работи кој ми даваат сила и скриена надеж во државава. Протестот пред америчка амбасада 1999 година и финалето на купот Вардар - Слога.
|
||||
|
||||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Извини, ама не си во право, не сакам да ја свртам дискусијата во таа насока, ама на пописот има 30 00 Срби, колку што и има во Македонија. Да не навлегуваме од историски аспект да ги гледаме работите, ама само да те потсетам 200 000 Срби во Македонија ја напуштија истата во 1941 година, а во 1945 година Лазар Колишевски не им дозволи да се вратат, па затоа и тоа дека има 200 000 Срби е грешка голема. |
||||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Shto e sega ova so granicata, pak se baraat nekoi otstapki da se napravat...i veke gi napravile nash*te li?
|
||||
ss_derIvat_ss
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ок но еве тури ме мене, мајка ми татко ми брат ми децата негови, чичко ми неговите деца децата на неговите деца, вујковците со нивните деца и веќе од само еден пишан србин у фамилија, дедо ми, добиваш преку 30 - 35. . Не ми е мене поентата ја сега да ја освојам Македонија, поентата е дека не не почитуваат колку што ние ве почитуваме вас. А огромен е бројот и на Србомани + тука не ги рачунаме 90% од македонците кој исто така се против признавањето на Косово. Се губи чувството на припадност кон државата, само за да им се угоди на 300 000 албанци. Изменето од ss_derIvat_ss - 18.Октомври.2009 во 13:33 |
||||
|
||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Колку и да ја осудуваме владата за направените отстапки сепак прашањето со границата еднаш за секогаш се затвори.
Косовскиот Парламент го ратификува Договорот за демaркацијаИзменето од mamamd - 18.Октомври.2009 во 13:34 |
||||
Popi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
E pa dobro togash, i ne bilo tolku strashno. A sigurno i toj del na otstapkata ne pravi golema razlika na nikoe pole.
|
||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Многумина сметаат дека со отстапките се губи Дебалде, во близина на Кодра Фура место кое имало важна стратешка улога односно од таму имало поглед на целата таа област. Инцидентите меѓу македонската војска а покасно и пограничната полиција биле токму на овој дел. Веројатно повеќе нема да имаме инциденти бидејки ке мозат сега слободно да се движат засегантите кои правеа инциденти.
Доволно е да се искуца Кодра фура и да се прочита за вести за куп инциденти на ова место. Изменето од mamamd - 18.Октомври.2009 во 14:09 |
||||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не сакам да ја расипувам темата. Не заборавај дека многу има од мешан брак, тие ако следиш, па и во српските општини избраа Македонци за градоначалници, па и од ВМРО. Многумина од тие се декларираат Македонци, посебно последниве 7-8 години. Србоманите се пишуваат Македонци, независно што плачат по Србија. За почитта, нема да одговорам, не е тука темата, доволно ја расипав. |
||||
Popi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
A be nedaj bozhe da se dojde pak do nekoja slichna situacija, niedna strateshka pozicija ne spasuva nikogo togash. Mene najveke bi me zasegalo ako vo toj del zhiveat Makedonci, pa preku nok stanat "Kosovari". Pa ke ispadne ushte edna delba posle 1913. p.s. A ako nie gi fatime od Shara so tie 165m, a?
Изменето од Popi - 18.Октомври.2009 во 15:17 |
||||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Јас лично губам чувство дека оваа држава е моја и исто така се чувстувавам како да сум вишак. So sto si visok? Deka sekoj srbin gi ima pogolemite prava i od samiot Makedonec? |
||||
Homo homini lupus est...
|
||||
ss_derIvat_ss
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Србија ја оспорува Спогодбата, за Албанија историски чин
18.10.2009 15:06 Потпишувањето на договорот за границата помеѓу Македонија и Косово е бесмислено, бидејќи Скопје ќе мора да разговара со Белград на таа тема. Ова денеска го изјави државниот секретар во српското министерство за Косово, Оливер Ивановиќ. Тој е убеден дека врз потпишувањето на спогодбата за демаркација влијаеле странците, кои не земале в предвид дека ваквиот потег може дополнително да ги наруши кревките односи меѓу Србија и Македонија. „Мислам дека спогодбата е апсолутно беспредметна, со оглед на тоа што Македонија, порано или подоцна, ќе мора по тоа прашање да разговара со Србија“, вели Ивановиќ. Тој предупреди дека демаркацијата, или било какво потпишување на некаков официјален документ за границата може само да им наштети на односи на Македонија со Србија. dnevnik Изменето од ss_derIvat_ss - 18.Октомври.2009 во 15:48 |
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 1718192021 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |