IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО - 1
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО - 1

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 195196197198199 256>
Автор
Порака
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 09:10
Ne be "druze"...

Sakam nautro koga kje stanam da si go izmijam liceto, vo ogledalo da vidam covek Makedonec.
Ne mi e bitno dali imam nafta u kola, pasos za da kidnam od Makedonija, i ic ne me boli za Albancite ili Bugarite.

Ako im gi teram kjefovite na site, utre komsijata kje mi siluva se niz doma, bidejki kje znae kakov sum. Mlakonja.

P.S.
Znaes za sto ti zboram. I ne mi teraj domasni politicki finti, oti ne sum politicki opredelen i nema da bidam.
Sum se rodil Makedonec i takov kje umram. Ne mi e bitno dali kje bide na 30 ili na 90. Se nadevam znaes za sto zboram - ne se plasam od onie na koi kje im bide loso sto ne im se pokoruvam u sopstvenata mi drzava.

Изменето од Marko Polo 1 - 17.Октомври.2009 во 09:15
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 09:14
Originally posted by Marko Polo 1 Marko Polo 1 напиша:

Ne be "druze"...

Sakam nautro koga kje stanam da si go izmijam liceto, vo ogledalo da vidam covek Makedonec.
Ne mi e bitno dali imam nafta u kola, pasos za da kidnam od Makedonija, i ic ne me boli za Albancite ili Bugarite.

Ako im gi teram kjefovite na site, utre komsijata kje mi siluva se niz doma, bidejki kje znae kakov sum. Mlakonja.

Предлагаш да бидеме Македонци...
и да живееме во камено доба...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 09:16
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

Ne be "druze"...

Предлагаш да бидеме Македонци...и да живееме во камено доба...

Demagogija. Kamenko bas i nemal internet, neli?
A ti togas predlagas da se dopisuvame na engleski, taka?

Изменето од Marko Polo 1 - 17.Октомври.2009 во 09:17
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 09:22

Demagogija. Kamenko bas i nemal internet, neli?
A ti togas predlagas da se dopisuvame na engleski, taka?

Демагогија...од моја или од твоја страна...
а Интернетот ќе ти работи на соларни келии...направени во Стаклара Скопје...
а за ова со англискиот...што предлагаш ти...?..не те разбирам..
да не треба да ги натераме другите да се допишуваат на Македонски...
можеме..збунетостајде ако е така...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 09:24
Decko, ajde razmisli malku. Upotrebi izraz na onoj sto go sledis: Ima raboti za koi se pregovara i ima raboti za koi NE SE PREGOVARA.

Imeto ti e edna od niv. Resi se, i prestani da se prasuvas KOJ SI.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 09:24

Ne be "druze"...

Предлагаш да бидеме Македонци...
и да живееме во камено доба...

газење%20од%20смеење 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 09:31

Decko, ajde razmisli malku. Upotrebi izraz na onoj sto go sledis: Ima raboti za koi se pregovara i ima raboti za koi NE SE PREGOVARA.

Marko Polo 1...
Не ме разбираш ти мене...
јас знам кој сум...(парафразирама во смисол ние знаеме дека сме Македонци)...
немој да мислиш дека и другите не знаат...
немој да мислиш дека и Грците не знаат...
ама не работата во тоа...
ти реков...
каде има сила, правдина нема...
ние во оваа ситуација НЕ ПРЕГОВАРАМЕ...
само следиме инструкции...со лажно создадена слика за некакви преговори...
и бараме можност да платиме пониска цена...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 09:36

Marko Polo 1...Не ме разбираш ти мене...јас знам кој сум...(парафразирама во смисол ние знаеме дека сме Македонци)...немој да мислиш дека и другите не знаат...немој да мислиш дека и Грците не знаат...ама не работата во тоа...ти реков...каде има сила, правдина нема...ние во оваа ситуација НЕ ПРЕГОВАРАМЕ...само следиме инструкции...со лажно создадена слика за некакви преговори...и бараме можност да платиме пониска цена...

Ti mene ne me razbiras. Nie ne smeeme da prifatime sami.
Zosto od nas se ocekuva da popustime so imeto? deka vekje ednas popustivme so znameto.

Nema kraj na baranjata posle. Ne lazat kako mali deca. Da, EU i NATO. Povtorno razmisli sto gubis, sto dobivas.
Nie sme del od Evropa, vo EU ili nadvor od nea. Eden den kje ne primat, vaka ili onaka.
Dali blagosostojbata na Romancite i Bugarite naglo im se podobri? Ne, kolku sto znam. Nie treba sega da smenime ime, za vozvrat kje nidadat datum za pregovori, a kojznae koga kje vlezeme vo EU.
Da ti poednostavam. Pazardzijata sega Ti bara pari za kompirot, a ti vika "ne se sekiraj, kje ti go donesam jas doma... posle"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 09:37
патем , преговорите со името станаа се’ само не она што навистина треба да бидат ....... начин за надминување на разликите и затворање на сите отворени прашања со соседите како главен предуслов за придружување кон евро - атланските интеграциски процеси ....... од друга страна , некој многу успешно ги користи тие “ преговори “ за набивање на политички поени а преку антиквизацијата и букефализацијата само наметнува додатни околности за отежување на истите “ преговори “ ........ имено , ова со антиквизацијата е според мене едно обично да простите на израз , срање ....... со неа само се постигнаа два ефекта ........ се искомпликуваа преговорите и МОЈАТА  држава е одалечуваат и ставаат во се ’ потешка положба на секој план ( појасни г - нот којсумјас  во постот од 09 07 ) , а од друга страна , некој кој нема никаков политички капацитет само си ги зацврсти политичките позиции на домашен план со создавање на МАСОВНА ХИСТЕРИЈА преку неаргументирано присвојување на туѓа историја .........  намигнување

Изменето од Анастеа - 17.Октомври.2009 во 13:17
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 09:47
Jas sum Makedonec i sprotivno na tebe, ne sum za promena na imeto.

Изменето од Анастеа - 17.Октомври.2009 во 13:18
Incredible Blue
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 09:53

Па тоа цело време велам...
ние сме принудени во оваа ситуација...
не се работи за желба од наша страна...

Dali blagosostojbata na Romancite i Bugarite naglo im se podobri? Ne, kolku sto znam. Nie treba sega da smenime ime, za vozvrat kje nidadat datum za pregovori, a kojznae koga kje vlezeme vo EU.
не велам дека со нас во почеток нема да биде исто...
но барем генерациите што доаѓаат ќе имаат избор...

Da ti poednostavam. Pazardzijata sega Ti bara pari za kompirot, a ti vika "ne se sekiraj, kje ti go donesam jas doma... posle"
се согласувам...
но што да правиме кога сме гладни...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 09:55

Па тоа цело време велам...ние сме принудени во оваа ситуација...не се работи за желба од наша страна...Dali blagosostojbata na Romancite i Bugarite naglo im se podobri? Ne, kolku sto znam. Nie treba sega da smenime ime, za vozvrat kje nidadat datum za pregovori, a kojznae koga kje vlezeme vo EU.
не велам дека со нас во почеток нема да биде исто...но барем генерациите што доаѓаат ќе имаат избор...Da ti poednostavam. Pazardzijata sega Ti bara pari za kompirot, a ti vika "ne se sekiraj, kje ti go donesam jas doma... posle"се согласувам...но што да правиме кога сме гладни... 

Ti kazi NE, toa e tvoja dolznost, ne dozvoluvaj da te podlazat. A ako se posilni, ne mora da znaci deka se i popametni. Mene ne dozvoluvam pazardzija da me izlaze, popameten sum od nego.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 09:57

Па тоа цело време велам...ние сме принудени во оваа ситуација...не се работи за желба од наша страна...Dali blagosostojbata na Romancite i Bugarite naglo im se podobri? Ne, kolku sto znam. Nie treba sega da smenime ime, za vozvrat kje nidadat datum za pregovori, a kojznae koga kje vlezeme vo EU.
не велам дека со нас во почеток нема да биде исто...но барем генерациите што доаѓаат ќе имаат избор...Da ti poednostavam. Pazardzijata sega Ti bara pari za kompirot, a ti vika "ne se sekiraj, kje ti go donesam jas doma... posle"се согласувам...но што да правиме кога сме гладни... 

Ti kazi NE, toa e tvoja dolznost, ne dozvoluvaj da te podlazat. A ako se posilni, ne mora da znaci deka se i popametni. Mene ne dozvoluvam pazardzija da me izlaze, popameten sum od nego.

тебе овие ти наликуваат на пазарџии од зелено пазарче или кванташки ? газење%20од%20смеење .. и од каде идеја дека сме попаметни ? ....... тие нас или ние нив ги молиме за членство збунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 09:58
Се вртиме во круг...
Marko_Polo 1...
не те гњавам више...
само едно...
кажи ми ги последиците од тоа НЕ...не само за нас..
туку и за генерациите што доаѓаат...

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 195196197198199 256>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,359 секунди.