IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО - 1
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО - 1

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 194195196197198 256>
Автор
Порака
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 07:32
mamamd, kje gi fatime na kondicija, kje vidis.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 08:12
Originally posted by Marko Polo 1 Marko Polo 1 напиша:

mamamd, kje gi fatime na kondicija, kje vidis.

Кого попрво?Многумина се и на разни страни распрсканитага
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 08:16
nemaj galje... So turcite ni uspea, se sekjavas?
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 08:27
Се прашувам дали сеуште има некој на кого не му е јасно...збунетост
дека името е завршена работа...
само чекаме соопштение...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 08:29
kako sto gledas mene ne mi e jasno.
I ako mozes, kazi mi sto ti e tebe jasno
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 08:32
Ги читам натписите со утринско кафе и заклучувам дека грешам, нема лезет утрисково кафе, ептен ми згорчитага.
Искрено очигледно е дека треба да се радуваме што работите тргнаа од место но од друга страна сега веќе нема место за ’’розови очила’’. Веќе времето ни е пријател/или непријател. Не притиска и бара јасен и конкретен став. Владата повеќе не може да одлага, ако се одлучи за референдум мора да тргне веднаш, бидејки читам во утрински имало и таму некои законски регулативи според кои мора да се оди
Името меѓу референдумот и датумот
ова посебни кажува многу и го убива оптимизмот дека во Грција со новата влада нешто ке се промени
Додека властите во Скопје ги живеат своите ѕвездени моменти по позитивните оцени од Брисел, од Атина веќе пристигнуваат пораки дека „националната црвена линија“ за проблемот со името е позната и јасна: без решение за долгогодишниот спор нема ниту преговори со ЕУ!

Изменето од mamamd - 17.Октомври.2009 во 08:33
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 08:34
Ok, referendum, ne referendum.

Samo razmislete, do koga kje prifakjate se sto kje vi kazat? Kade vi se granicite?
Na kraj kje pocnat na sekogo licno da vi kazuvaat sto da napravite i pretpostavuvam deka i togas kje kazete - jasno e, kje napravime... taka ni rekoa...

Toa se odliki na amebi. Formata ja menuvaat spored okolinata, gravitacijata. Nema forma, nema granici, nema definiran oblik. Lugje bez stav.
Zatoa i ni pravat vaka.

Изменето од Marko Polo 1 - 17.Октомври.2009 во 08:38
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 08:39
Веќе не е важно што ние ќе кажеме (освен на референдумот доколку ни биде понуден), сега веќе е многу тесно времето. 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 08:40
Ne mi e jasno samo - kako ona sto go poseduvate go smetate za vase, ona za koe imate tapija, hartija, a ona drugoto sto e isto vase, go rasprodavate?

Ime, jazik, istorija, tradicija... Toa vi e licna karta, ne ona parce hartija sto vi go izdavaat od MVR

Pa zatoa i pisuvam , mamamd - da ve svestam do togas, da znaete sto da napisete tamu.

Koga ona vtoroto kje go sh*tnete, za prvoto nema ni da ve prasaat. Hartija trpi se.

Изменето од Marko Polo 1 - 17.Октомври.2009 во 08:44
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 08:50
Јас знам што ќе заокружам, само се плашам да не биде двосмислено прашањето. Едно искуство со двосмислен референдум имам.тага
затоа и не сакам референдум, па не сакам ни НАТО ни ЕУ.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 08:51
jas kje grizam zivi lugje ako treba, imeto ne go davam. I nisto drugo. Dosta ni zemaa vekje.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 08:53

kako sto gledas mene ne mi e jasno.
I ako mozes, kazi mi sto ti e tebe jasno

па напишав друже...
прашањето за името е завршена работа...
веројатно веќе се знае и како ќе биде...

а ти веројатно си слушнал за тоа дека...
каде има сила, правдина нема...

а приказната кои некои сакаат да ја пласираат...
нема да попуштиме за името...
е само приказна...
ма то не зависи од нас...
веќе...

лично и јас не сакам промена на името...таман работа...
ама со сила да се правиме слепи, глуви и као демек непокорни...
не сме сами...
а работата е во тоа што не ни сакаме да бидеме сами...
и не е прашањето дали ќе платиме за тоа...
туку колку ќе платиме...

Изменето од којсумјас - 17.Октомври.2009 во 08:54
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 08:59
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

а приказната кои некои сакаат да ја пласираат...нема да попуштиме за името...е само приказна...ма то не зависи од нас...веќе

...лично и јас не сакам промена на името...таман работа...ама со сила да се правиме слепи, глуви и као демек непокорни...не сме сами...а работата е во тоа што не ни сакаме да бидеме сами...и не е прашањето дали ќе платиме за тоа...туку колку ќе платиме...

Mozebi vikas deka ne sakas, ama gledam deka si se pomiril, si prifatil.
A dali sum silen, silen sum. Samo uste posilni kje bideme ako sme zaedno.
Barem pola da ima kako mene, dovolno se.

Изменето од Анастеа - 17.Октомври.2009 во 13:12
Incredible Blue
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 09:07

Mozebi vikas deka ne sakas, ama gledam deka si se pomiril, si prifatil.
A dali sum silen, silen sum. Samo uste posilni kje bideme ako sme zaedno.
Barem pola da ima kako mene, dovolno se.

Објасни ми што ќе постигнеш ако не го промениш името...
и дали сите ќе трпиме со тоа што нема да влеземе во НАТО и ЕУ...

ќе седиме затворени од сите страни..без можност да одиш било каде..???
ќе чекаме уште блокади од Грција...??
ќе чекаме да се разгори Бугарскиот национализам, па и они да бараат питај бога што...??
ќе чекаме Албанците да почнат повторно да не поде****** и да бараат федерализација затоа што не сакаат да живеат во држава која е изолирана од сите...???
ќе ќекаме во сивило без странски (читај Европски) инвестиции...
да ни ја цепаат висината на струјата која ја увезуваме...
да не е****** со нафтата која ја немаме...
уште да набројувам...????

За што посилни...за уште едно турско ама кое сами си го бараме...??
Ти тврдам...
Тие (читај Америка) и Таа (читај Европа) и да сакаме да страдаме и да изиграваме херои и маченици...
ако решиле...
нема да не остават...
илузија е дека ние сме некој фактор...
додуша за на форум тоа не важи...

Изменето од Анастеа - 17.Октомври.2009 во 13:10
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 194195196197198 256>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.