IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што можеме да направиме за Македонија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што можеме да направиме за Македонија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 34>
Автор
Порака
Marko sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 887
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 01:25
Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

...Да го почитуваме македонскиот јазик и кириличното писмо, (половина од патриотите на форумот, пишуваат латиница...

НО и многу покативно учење на странски јазици, скандинавските земји се пример за тоа, еден од причините за нивните успеси на економски план е и големиот процент од поплацијата која зборува активно англиски јазик !

Изменето од Marko sk - 17.Октомври.2009 во 01:26
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 01:45
Originally posted by Marko sk Marko sk напиша:

...Да го почитуваме македонскиот јазик и кириличното писмо, (половина од патриотите на форумот, пишуваат латиница...

НО и многу покативно учење на странски јазици, скандинавските земји се пример за тоа, еден од причините за нивните успеси на економски план е и големиот процент од поплацијата која зборува активно англиски јазик !

Колку што знам, странските јазици се задолжителни во сите нивоа на образованието....а и голем е бројот на наши граѓани кои го владеат англискиот....
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Момче Македонче Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Август.2009
Поени: 378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Момче Македонче Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 01:50

За почеток....можеме да почнеме повеќе да ја почитуваме....
Да ја научиме историјата на земјата ама да мислиме и на иднината....

Да внимаваме, борејќи се за едни идеали, да не прегазиме други....

Сигурен сум дека 70-80% од населението не ја знаат химната да ја испеат од почеток до крај, по вистински редослед....

Да го почитуваме македонскиот јазик и кириличното писмо, (половина од патриотите на форумот, пишуваат латиница)....

ПС. Еден пример како се почитува држава.... http://www.youtube.com/watch?v=EbjQeW8KRn0&feature=related

Се согласувам со тебе, за химната, за кирилицата. Има па некои и ништо не знаат од химната, а ете како пример ќе ги земам фудбалерите на нашата репрезентација. Половина од нив можеби и воопшто не ја знаат химната.
„Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 01:52
Originally posted by Момче Македонче Момче Македонче напиша:

Се согласувам со тебе, за химната, за кирилицата. Има па некои и ништо не знаат од химната, а ете како пример ќе ги земам фудбалерите на нашата репрезентација. Половина од нив можеби и воопшто не ја знаат химната.

Во право си...и Јас сум ги приметил...губитник
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 02:31

DA SI JA SAKAME DRZAVATA I DA BIDEME SOVESNI, RABOTLIVI I LOJALNI GRAGANI NA MAKEDONIJA!
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 17:14
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

DA SI JA SAKAME DRZAVATA I DA BIDEME SOVESNI, RABOTLIVI I LOJALNI GRAGANI NA MAKEDONIJA!
ма ја сум за анархија, и така системот ни е анархистички
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 18:22
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

ма ја сум за анархија, и така системот ни е анархистички
  toa,..ti ke im otidesh tamu...vo "parlamentot"( koga ke bide otvoren za javnosta!)...i na cel glas ke im go kazesh  na tie tamu....koi shto se duri i plateni za toa...DA SI JA SAKAAT DRZAVATA I DA BIDAT SOVESNI, RABOTLIVI I LOJALNI GRAGANI NA MAKEDONIJA!

...a ne mene..ili na ..joze!намигнување

Изменето од brza - 17.Октомври.2009 во 18:22
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 20:26
brza не гледам дека KINGDAVID ти се обратил тебе или на Маршалот, по име или со постот.
Вчера бевте опоменати, колку сериозно ќе ја сфатите опомената зависи од вас!
Кон врв
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 20:50

Кон врв
Popi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Април.2009
Поени: 1664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2009 во 13:10

Tekstot na Avstraliskata himna e tolku smotan, shto bukvalno mnogu malku lugje navistina ja znaat celosno....pa samo mumlaat ili ke ulovat nekoj refren. голема%20насмевка  Megutoa shto se odnesuva na nashata himna, barem taa ne voopshto teshka za pamtenje, samo treba da gi znaesh heroite od ponovata istorija na MK i redosledno da gi nabroish a drugoto veke se znae shto pravime nie Makedoncite celo nashe postoenje....za zhal...тага

Кон врв
Diogen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2009
Поени: 355
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Diogen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2009 во 21:02

аплауз Кратко и јасно, да појасно не може да биде. Браво...аплауз
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2009 во 23:31
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

brza не гледам дека KINGDAVID ти се обратил тебе или на Маршалот, по име или со постот.Вчера бевте опоменати, колку сериозно ќе ја сфатите опомената зависи од вас!

Da, apsolutno nemav takva namera nitu pak mislev na niv koga go napisav toa.

Ednostavno sakav da kazam kako mozeme da i pomogneme na Makedonija. Sekoj covek go moze toa.

Pozdrav do site gragjani na Makedonija bez ogled na etnickata ili verskata pripadnost i blagodaram na site za ubavite zborovi so koi bese pozdraven mojot post!

Da zivee MAKEDONIJA!
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2009 во 18:25
Originally posted by Diogen Diogen напиша:

аплауз Кратко и јасно, да појасно не може да биде. Браво...аплауз
добро де, еве јас ја сакам Македонија, менува ли тоа нешто во нејзиниот развој, политика и економија збунетост
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
igorcence Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 18.Август.2009
Поени: 56
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај igorcence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2009 во 22:51
A STO NAPRAVILA MAKEDONIJA ZA NAS PA I NIE DA PRAVIME ZA NEA?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 34>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.