|
Што можеме да направиме за Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 1516171819 34> |
Автор | |
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова ме потсети на Шарм Ел-Шеик. Таму, во близина на Нама-беј имаше една кафеана СССР. Во неа целата иконографија беше со детали од советското време, ѕвезди петокраки, српови и чекани, слики од Ленин и Сталин, советски знамиња ... Да нема забуна, зборувам за во Египет. |
|
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да му веруваме на шарло кој како тргнал , нема да остави ништо за сеќавање
|
|
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кого го нарекуваш Шарло?
Според смислата, тоа најверојатно се однесува на оној кој работи 7/24 (7 од 24) |
|
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sharlo?!....toa bil...charlie chaplin....i bash na nego misli ...joze...koga go imenuvas ovdesniot.....sharlo!............
Изменето од Анастеа - 10.Октомври.2009 во 02:04 |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас мислам дека нема национализам бидејки полека ја поминува и таа граница и преминува на полошо од двете страни. Велиш каде што има национализам се етнички чисти држави, не се слагам, обично тие држави завршуваат како Германија во втората светска војна. Разорена, огладнета, понижена. Истото се случи и со северниот сосед но таа лекција не ја разбравме и продолжуваме да градиме култ како нашиот северен сосед во 90-те. Да си коректен и реален кај нас е многу тешко, веднаш си етикетиран, нападнат со погрдни зборови и кога ке предупредиш дека не е добро да се навредуваме, се започнува со упте погрдни зборови и на таквиот вокабулар му нема крај. Важно е да го повредиме другиот но не е важно дека со таквиот став само си нанесуваме штета на самите себеси. За земјата можеме многу да направиме, само ако се сака. За жал, некако слабо разбираме дека таквиот негативен тренд е само производ на политичарите а можеме да кажеме дека има добар дел во тоа и медиумите. По толку години во Србија, Хрватска и Босна веке се судат новинарите кој ја распламтувале војната, кај нас сеуште сме во фаза на развој на новинарството и потребна ни е “ексклузива“ за да го “опијат“ народот со нови новини.... Што можеме да направиме за Македонија.... Изменето од Анастеа - 10.Октомври.2009 во 02:05 |
|
Homo homini lupus est...
|
|
Момче Македонче
Сениор Регистриран: 16.Август.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можеме да ги затвориме А1, Сител, Телма, Канал 5, да си ги оставиме К-15 телевизија и да си живееме насмеани, без грижи дека во некоја енциклопедија некој бил наречен онака како што сам се нарекува.
|
|
„Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nacionalizmot e vo sekoj slucaj golemo zlo , i vo pravo si za primerot so Germanija i so Srbija. Vo 21 vek, kako posledica na imigraciskite dvizenja, vo mnogu drzavi ziveat lugje od razlicni nacionalnosti, veri, kulturi i edinstven nacin za opstanuvanje na tie drzavi e razvivanje na gragjansko opstestvo, so nula tolerancija za nacionalizmot, bez razlika dali nacionalizmot se manifestira od mnozinstvoto ili malcinstvoto. Duri togas vistinski ke gi spodeluvame evropskite humani vrednosti kon koi se stremime. Изменето од Анастеа - 10.Октомври.2009 во 02:06 |
|
SOLI DEO GLORIA
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za.......Makedodnija?.................interesno.........shto? .............nishto povekje do da i go vratime AVNOJ- skoto ime SRM..............
Samo toa mozje da e od korist za narodot da se smiri......... i vrati vo normalen kolosek- zjivot................ Samo togash narodot kje bide ........... |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a da!...kako nema ?!...ima edno....bi ja ...preimenuval!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
пааа , мора да се навикнеме дека од историја не се живее ... ни во неа ..... зошто факат е дека немаме откако му се испокакавме на обидот со Македонската енсиклопедија да создадеме нешто такво ... а капакот беше она со петокраката ....... значи , време е за промени ....... ете , и јас како некој кој мисли на иднината и иднината на идните поколенија , согласен сум да го сменам името во Северна Република Македонија ..... а и не звучи така лошо .......
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас сакам да направам нешо за мојата држава
и тоа ќе биде мое НЕ, за референдум, недам име за некаквов подобар живот не ми треба , подобро да живеам-- понижен како и да се случи јас за мојата Македонија, кје се борам со моето НЕ... барем тоа во овој момент можам да направам Изменето од anakin - 16.Октомври.2009 во 20:40 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За почеток....можеме да почнеме повеќе да ја почитуваме....
Да ја научиме историјата на земјата ама да мислиме и на иднината....
Да внимаваме, борејќи се за едни идеали, да не прегазиме други....
Сигурен сум дека 70-80% од населението не ја знаат химната да ја испеат од почеток до крај, по вистински редослед....
Да го почитуваме македонскиот јазик и кириличното писмо, (половина од патриотите на форумот, пишуваат латиница)....
ПС. Еден пример како се почитува држава.... http://www.youtube.com/watch?v=EbjQeW8KRn0&feature=related
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
Внеси реплика | страница <1 1516171819 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |