|
ВО КОЈ КРУГ ОД ПЕКОЛОТ ЌЕ ОДИТЕ?(ТЕСТ) |
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Автор | ||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Какви кругови барате бре...
Таму се е вертикално!!!
|
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne znam dali dobro se sekavam ama devetitot krug se odnesuvase na tie sto go izdale Cezar. Ako bese navistina taka, pa koj e Cezar ? Fasist i okupator. Od koga izdajnicite na zlotvorite treba da odat vo pekolot ? Kako znam tie se revolucioneri kako Gavrilo Princip. Gavrilo da odi vo pekolot ? Svasta ! Tome od pivara ? Gluposti .
Изменето од zbunet - 09.Ноември.2008 во 10:32 |
||
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Second Level of HellYou have come to a place mute of all light, where the wind bellows as the sea does in a tempest. This is the realm where the lustful spend eternity. Here, sinners are blown around endlessly by the unforgiving winds of unquenchable desire as punishment for their transgressions. The infernal hurricane that never rests hurtles the spirits onward in its rapine, whirling them round, and smiting, it molests them. You have betrayed reason at the behest of your appetite for pleasure, and so here you are doomed to remain. Cleopatra and Helen of Troy are two that share in your fate. u dvojka sum...eve so kleopatra i elena trojanska |
||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Као знам какви глупости сум направил до сега ке одим во наjлекиот(наjладниот)
|
||
Muslima_23
Група Регистриран: 14.Октомври.2009 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
prvo covekot,ke polaga smetka,vo negoviot,grob, ke mu dojdat dvajca,meleci,angeli,i ke go prashat,koj e tvoj, gospod, koja,e tvoja,vera,koj e tvoj,poslanik treba ovie 3 raboti,da gi pomine,posle toa,ima,eden most,koj se vika,sirat,mostot,toj most treba da go pomine,ako go pomine ako e dobar,ke go pomine najlesno,koj e los,toj ke padne od nego,a pod toj most,se naoga dzehennemot, pekolot, mnogu za polaganje,smetka, inshallah,da gi pomineme ovie iskushuvanja,
|
||
ITEKILLAH_MUSLIMIN !!! ALLAH IS ONE
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Me interesira od kade go znaesh ova? Nekoj bil niz toj proces, pa se vratil i go opishal detalno za da se zapishi i da se prenesuva kako sertificirano znaenje? Dali mozhesh nekako da go potvrdish ?
Изменето од Messenger - 15.Октомври.2009 во 19:15 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Muslima_23
Група Регистриран: 14.Октомври.2009 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
taka pisuva vo k*ranot,i vo mnogu knigi kaj so gi prenesuvaat poslanicite tie raboti i nie veruvame vo toa,zasto k*ranot e bozja objava ne e od covek pisuvana so race.
|
||
|
||
Muslima_23
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne znam kolku znaete za toa nokta miradz,koga dzibril, gabriel,go vozdignal polanikot muhammed,s,a,v,s i koga muhammed,s,a,v,s bil niz site 7 nebesa,i go videl dzennetot i dzehennemot rajot i pekolot,toa e edna mudziza kako sto imal i isus isa a,s, koga digal mrtvi koga koga lecel leporozni slepi i taka nataka,sekoj poslkanik imal nekoja mok od gospod sto im ja dal isto kako mojsej musa ,a,s koga go ravolj moreot na pola koga gospod go potopil faraonot i negovata vojska,
|
||
|
||
al_islamia
Сениор Регистриран: 09.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dokazi se bozjite zborovi vo k*ran i hadisite na muhamed a.s neka e bozjiot mir nad nego bog vo k*ran veli;; sekoe lice ke ja vkusi smrta; citaj ja svojata kniga za tebe denes e dovolno toa sto ke polagas smetka , i ona sto vie potrebno za pat snabdetese a najdobra e bogobojazlivosta,. allahoviot verovesnik ne izvestil za iskusenijata na grobot ni dal opis za iskusenijata vo grobot. spored ovie hadisi na muhamed muslima 23 vi objasnuva za polaganjeto na smetkite vo grobot. Изменето од al_islamia - 15.Октомври.2009 во 20:47 |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи во гробот тоа ќе се случи? Па таму е само телото |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Општо предавниците-во највискиот тие што ја предале својата земја-Брут и јуда се тамуА принцип е во 7ми круг најверојатно пошто таму одат насилниците-според данте... |
||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||
Muslima_23
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
marija magdalena, teloto ke ti skape,no dushata nikogash,ne umira,nikogash!!! dali bil hristijanin,musliman,katolik,budist,kakva vera i da imal,koga ke umre,toj,covek teloto,samo ke mu skape no dushata e vecna,ne umira nikogash, kako po vashe isus voskresnal a??? so telo so dusha so telo i dusha umrel neli? samo kaj nas toa ne e taka,kako so pise vo biblijata,deka e raspnat na krstot i vosresnat,toj e ziv,vozdignat so telo i dusha,ke dojde na kijameckiot den.ke se simne,i ke se bori so dedzalot
al-islamija gi znam jas site hadisi so gi prenel muhammed s.a.v.s i dobro znam za iskushenieto vo grobot i sto ke bide tamo, |
||
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, да! Тоа е тоа што јас цело време го тврдам. Така пишува таму и таму и ... , толку! Нема што да се размислува понатаму. Твое е слепо да го седиш пишаното и да не размислуваш што, како, зошто ...!
Дури и на неверник како мене? Или ќе врие во деветиот круг (ако тој е последен)! |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
Muslima_23
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
DZEHENNEMOT IMA 7 VRATI. NAJ NISKATA KAZNA,NA NEVERNIKOT KE MU BIDE.VAKA: ke nosi nalani na nozete od ogin i na glavata ke mu vrie od oginot toa e naj lesnata kazna vo dzehennemot ima stepen na dzehennem kako prviot sto go kaza,ima do kolena ke se gori, ima do kicmata.ima do ramenjata,ima do vratot,i preku glavata.tie se kaznite vo dzehennemot, kozata ke mu izgori pa gospod ke mu ja vrati vo prvobitnata sostojba kako sto mu bese i nikogash nema da umre ke bara da umre neke moze.ke pie ruda grucena taa voda e smrdliva od lugjeto sto se vo dzehennem toj miris nema da mozat da go podnesat ni tie ziteli vodzehennem so se,od jakata smrdea ke ima drvo toa drzo ze vika zekum toa ke go jadat dzehennemliite, toa e drvo so galvi od shejtanite. pozdrav na site
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |