|
Духови |
Внеси реплика | страница <1 2526272829 42> |
Автор | |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Духови сеат страв на Гази Баба (ШПИЦ) Духовите се возат на пајтон Старите
скопјани се уште ја раскажуваат приказната за стариот пајтонџија, кој
иако целиот живот превезувал патници низ скопските улици, сепак бил
присилен да престане да го работи тој занает. Пајтонџијата им
раскажувал на скопјани како секоја вечер, на стемнување, чувствувал
како во пајтонот му се качува некој, иако кога ќе се завртел позади
него немало никој. Тој се посомневал дека дух влегува во пајтонот затоа
што пајтонот се навалувал, а пајтонџијата не можел да ја издржи
вознемиреноста, знаејќи дека секоја вечер зад него седи дух, ни раскажа
Коцевски. Крстот сам се враќал на црквата Легендата
вели дека кога требало да се гради џамијата „Јаја паша“, градежниците
морале најпрво да ја срушат црквата (најверојатно „Свети Атанасиј“),
која се наоѓала на тоа место. Најпрво го симнале крстот, а во наредниот
ден кога сакале да продолжат да уриваат, крстот го здогледале на
местото каде што стоел и претходно, на врвот на црквата. Ова им се
случувало неколку дена, па дури по долго време успеале комплетно да ја
срушат црквата, ни откри хроничарот Коцевски. Изменето од maria_magdalena - 09.Октомври.2009 во 13:10 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
имам цврста вреба во Бог и мислам дека со бескрајна верба во него секакви страшилишта можат да се победат
|
|
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Верувам дека постојат добри и зли духови, односно ангели и демони. Не верувам дека духовите на починатите шетаат по земјата. Тоа е невозможно. Тие после смртта заминуваат на друг свет, бидејќи едноставно веќе не припаѓаат на овој.
Нема такво нешто како незавршена работа што би ги натерала да останат тука. Крај краева, можеме ли да имаме се исполнето во животот? Секогаш би можеле да пробаме со нова работа, патување, ... и смртта секако би не прекинала. Имам читано доста книги, пред се христијански книги, и многу јасно ми е дека демоните можат да завземаат било каков облик, да ни се прикажат како почината личност, да комуницираат со нас како такви. Тие можат комплетно да ја имитираат личноста, да знаат разни информации за неа,... Повикувањето да духови или други спиритуалистички "игри" не се никаква шега-тие се најчесто директна комуникација со мрачни сили (иако ние не ги гледаме како такви). Исто и во случаи кога има клиничка смрт кај неверник, атеист и кога оди кон светлината му се појавува некое убаво суштество и му кажува прикаски дека сите религии се исти, дека важно е само да бидеш добар, дрн дрн јариња...-тоа отсекогаш била една од најубедливите лаги на сатаната и неговите соработници. И уште нешто за тие што веруваат дека духовите на мртовците се уште на земјата: не би ни наштетиле на никој начин. Па тие немаат ни тело! Што може да ти направи, освен секако, да предизвика несакано уринирање што би резултирало со воден долен веш. Друго? Изменето од Rita.MD - 15.Октомври.2009 во 15:38 |
|
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.........................
Изменето од Popi - 14.Ноември.2009 во 05:20 |
|
mimicria
Сениор magnet za defekti Регистриран: 27.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3444 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nesakav da komentiram, ama citajki gi komentarite moram.
Jas veruvam i veruvav od sekogas i necekuvano vidov...ne zaradi toa sto veruvam tuku... neznam..
Ne go osetiv jezivo i strasno, i ne go gledam vo negativna smisla.
Mozebi zaradi toa sto ne se isplasiv, tuku zaradi sto bese tolku neocekuvano i nekako normalno..
Bese navecer nekade 1-2-3 saat ni jas neznam kolku tocno, na Partizanska. Znaci vo najurbaniot i najprometniot del na Skopje.
Sto e najinteresno (ova za site nevrni tomi) bev so maz mi koj surovo realen tip, ne veruva vo nisto.. ni duhovi, ni crna magija, ni cakri, i za se naoga realno i razionalno objasnuvanje (cak i za toa sto nemoze da se objasni)...i vo momentot koga go vidov (nekoi 5-10 sec traese) jas nisto ne mu kazav...posle 10 min. samo mu rekov :znaes sto..., toj na pola zbor me prekina i mi kaza : Znam i jas vidov..
Drugiot den se preslusuvavme dali vidovme isto..
E pa vie sega sakate veruvajte, sakate ne veruvajte
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас не разбрав баш најдобро. Што видовте? Какво беше тоа/Тој/Таа, што правеше? |
|
|
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I mene me zainteresira postot na Mimicria
ne e losa ideja da go spodeli iskustvoto so nas
se razbira,ako saka
|
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ме заинтригира...Те молам кажи што било, како било... |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
ВАЖНА
Сениор Оптимист Регистриран: 09.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас исто |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...toa" plasiloto "sto go videla taa,go uapsi policija ..no nema da bide gonet za preplasuvanje na doticnata osoba,tuku za drugi krivicni dela..!
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога почина Мајкл Џексон, на онаа емисија во живо со Лари Кинг на CNN беше прикажан еден дух како лежерно си поминува.
Демек, духот на Мајкл Џексон, што мислите? http://www.youtube.com/watch?v=9Am67-Sew7k |
|
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас мислам дека е намерно тоа така направено т.е изрежирано... Демек духот е фатен случајно... Нема врска... Па нели духовите се само изгубени души? Така да тие немаат ни тело, а со тоа немаат ни сенка! А и можно ли е тоа да е само обична сенка од човек кој на пример поминува на терасата која е до таа соба, поточно до тој ходник Изменето од tiggy_sparrow - 16.Ноември.2009 во 14:19 |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од zbunet - 17.Ноември.2009 во 19:36 |
|
Внеси реплика | страница <1 2526272829 42> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |